falon Posted March 27, 2012 Report Share Posted March 27, 2012 Myłem dziś autko i zrobiłem filmik z Petes'em Auto miało lekką korektę jakieś 3 tygodnie temu. Poszedł Dodo Juice Lime Prime i na to wosk. O wosku mogę powiedzieć, że fajnie się nim pracuje, łatwo nakłada i jeszcze łatwiej ściera po nawet długim czasie. Zapach kokosowy. Aż chce się wąchać. 9VOsCZqy9aQ Nie najgorzej myślę. Dodam, że auto stoi pod domem pod górkę, więc maska ma mniejszy spad niż normalnie. Maska to Fiat Stilo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted March 27, 2012 Report Share Posted March 27, 2012 Czy po myciu używałeś jakichś QD? Czy zauważyłeś aby Petes przyciągał mocniej kurz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fireman_marcin Posted March 27, 2012 Report Share Posted March 27, 2012 U mnie ale to tak zawsze po zimie po sealantach jak naturala wrzucę jakiegoś to widać kurz bardzo, ale chyba bardziej niż natty's blue przyciąga według mnie, chociaż jest sucho i się kurzy bardziej a to też ma wpływ. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
falon Posted March 28, 2012 Author Report Share Posted March 28, 2012 na filmie nie ma żadnych QD, świeżo po umyciu szamponem Gold megsa nie zauważyłem żadnego wzmożonego przyciągania kurzu, raczej normalnie, a ostatnio mało tu u mnie pada, leżał zwyczajny brud, obecnie leży na nim QD P40 Pro Detailer na całym aucie oprócz maski, można zobaczyć w moim drugim wątku dziś byłem w dublinie, łącznie 600km, jest co myć, cmentarzysko robali :D dam znać po myciu jak się za to wezmę, zobaczymy jak zejdą, zostawię je przynajmniej do jutra co by lekko przyschły, śmignę jutro może z Hyper Washem, ale to będzie warstwa z QDetailerami z drugiego wątku, bo reszta auta czysta, tylko przód i szyba brudne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
falon Posted March 29, 2012 Author Report Share Posted March 29, 2012 no i jak się spodziewałem insekty zeszły bardzo łatwo Meguiars Hyper Wash i rękawica Meguiars Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
S3ci0r Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 biedne robaczki ;( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blaszczu Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 Zauważyłem, że jest wielkie bum na ten wosk i praktycznie w każdym sklepie internetowym jest już jego brak :( Swoją drogą to naprawdę chyba ciekawa propozycja bo słyszę o nim same pozytywne opinie - trzeba go gdzieś dorwać :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
yacek _b Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 Wystarczyło ze paru gości( z tzw. świecznika ) z forum KA napisało pochlebne opinie i jest kolejny boom na wosk . Alternatywa to wosk PB Blue/Red , które spokojnie mogą konkurować z Pete's 53 . Tutaj dostaniesz , sprawdzony sprzedawca http://www.waxparadise.pl/produkt,Chemical-Guys-Pete's-53',6414.html Notatka moderatora URL! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xeper Posted April 6, 2012 Report Share Posted April 6, 2012 Cos w tym jest - kazdego roku rodzi sie "gwiazda sezonu" :) Osobiscie Petesa nie mam, ale jak narazie wyglada, ze dwukrotnie tanszy Nattys dobrze z nim konkuruje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzinkinss Posted April 11, 2012 Report Share Posted April 11, 2012 Ja żałuję że Nattys nie mam ale na pewno zakupię dla porównania ;) Ale widziałem maskę zrobioną na 50/50 Pete/Red i powiem różnica była duża na korzyść Pete ;) Tu filmik Pete po 11tyg po aplikacji, polożony na DJ LP ps. coś link nie dział :evil: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MatS Posted April 11, 2012 Report Share Posted April 11, 2012 A no i praca z Pete należy do przyjemnych. Łatwa aplikacja. Łatwe ścieranie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fireman_marcin Posted April 11, 2012 Report Share Posted April 11, 2012 Mariusz bo tutaj trzeba trochę inaczej z opcji udostępnij bierzemy samą końcówkę czyli to suLDp6-tULw i dopiero wklejamy w . I gotowe :D suLDp6-tULw Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzinkinss Posted April 12, 2012 Report Share Posted April 12, 2012 Dzięki - dopiero tu raczkuję ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts