herusek14 Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Kumpel pojechał na myjnie i jak wrócił to zastał taki oto widok.. Panu się pojemniczki pomyliły i lakier dostał mocnym kilerem do aluminium. Zdjęcie jest jakie jest ale zastanawiam się czy da się z tym coś zrobić. Lakier troszkę szorstki, tak jakby się wypalił tą chemią, Fg500 raczej tu nic nie da.. może papier 2000-2500-fg500+cut-2000+polish-4000+finish? Czy pozostaje malowanie? Punto w przyszłym tyg wpada na małe SPA, i postaram się skleić relacje na dobre powitanie :D P.s:..Robił już ktoś takiego punciaka? Lakier współpracuje czy jest buntowniczy ? Fg500-Sf4000 na niego planuje.. Co o tym sądzicie? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Mycie wg sztuki, glinka i wtedy próbuj padami. Papiery tylko w ostateczności. Przydałaby się fotka z bliska w dobrym świetle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_wolf Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Pan jakoś zrekompensował to co zrobił...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swoop Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 myjnia myjnią, ale powinna być ubezpieczona, więc ja bym się kłócił i zrobił z ich OC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herusek14 Opublikowano 28 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Mycie wg sztuki, glinka i wtedy próbuj padami. Papiery tylko w ostateczności. Przydałaby się fotka z bliska w dobrym świetle. Przecież nie będę wspominał o oczywistej oczywistości :f ;) Wspomniałem że lakier się zrobił chropowaty jakby rozsypał ktoś na nim drobniutki piasek dlatego wspomniałem o papierku..bo troszkę szkoda mi padów aby je dać na ten lakier niczym papier ścierny gradacji 800 ;) No ale zobaczymy.. auto dostane na tydzień, więc maskę zobaczę w 1 dniu. Najwyżej będę się was radził i będziemy dumać co dalej z tym robić :) Aha..co do myjni..te zdarzenie miało miejsce dłuższy czas temu a kolega ma za dobre serce i odpuścił.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 Będzie dobrze. Szorstkość o której wspominasz to pozostałość po reakcji silnie alkalicznej chemii z powietrzem. Większość wyglinkujesz reszta zejdzie po korekcie. No zdarzały się u mnie na myjni i takie przypadki , jak któryś zaspany....a szkoda gadać :lol: Stare czasy :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
herusek14 Opublikowano 28 Marca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 No to mnie trochę uspokoiłeś, po cichu liczyłem na Twój komentarz bo skoro pracowałeś prawie dekadę na myjni to na bank się z czymś takim spotkałeś :D Jestem ciekaw jak to wyjdzie... bo jak na błysk to kumpel chyba mnie na rękach będzie nosił a i respect u niego wzrośnie :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrizio1985 Opublikowano 28 Marca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Marca 2012 a kolega ma za dobre serce i odpuścił.. Kto ma miękkie serce musi mieć twardą du.ę :u :u :u Będzie ok, punto ma good lakier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi