piotres Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Czesc Planuje zakup jakiegos wosku do 100zl , ale moge lekko przekroczyc ten prog. Mialem colli 476 - dobrze go wspominam pozatym ze brudzil plastiki. Super zapach , uwielbialem go za to. czy jest cos trwalszego w tej klasie cenowej ? Kryteria sa dwa: TRWAŁOŚĆ i wyglad :). Ew. bralem pod uwage takze colli 915 lub petesa53. Jak z trwaloscia tych 2 wymienionych ? Jestem otwarty na inne propozycje. Meguiars #16 juz raczej nie do kupienia. z gory dziekuje pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Chyba nic trwalszego nie znajdziesz od coli 476 albo FK1000 ... 915 i petes na pewno tak długo jak ww woski nie poleżą ... #16 dostępny w UK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uki Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 coli 476 albo FK1000 . :u nic innego ci nie pozostaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 dobrze go wspominam pozatym ze brudzil plastiki. Super zapach , uwielbialem go za to. Colli 476s ma super zapach? :shock: Korzystając z okazji - FK1000 brudzi plastiki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uki Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 przy obu trzeba uważać na plastiki. na super wrażenia zapachowe też nie masz co liczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Coli 476 w porównaniu do FK1000 to można powiedzieć że coli ładnie pachnie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Tak colli 476 pachnie super :) Nie to co te inne woski - co pachna np. jak produkty spozywcze, a nie chemiczne :lol: . Mozecie podrzucic jakis link do sklepu/aukcji ebay z Megsem 16 ? Tak zeby wysylka byla tania ... Czy #16 brudzi plastiki ? Jak z jego trwaloscia w porownaniu do 476 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Tak colli 476 pachnie super :) Nie to co te inne woski - co pachna np. jak produkty spozywcze, a nie chemiczne :lol: . Jeżeli tak do tego podchodzisz to faktycznie colli ładnie pachnie :D przy obu trzeba uważać na plastiki. Trochę lipa. Myślałem, że może ten FK to będzie jakaś sensowna alternatywa dla colli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uki Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 moim zdaniem fk pozostawia lakier bardziej szklisty. Colli za to lepiej podkreśli kolor(moim amatorskim okiem) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miba Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Jestem otwarty na inne propozycje. po głowie chodzi mi tajemniczy X od minetoo, zadowolony będziesz na pewno, kropelki zacne, pytanie tylko, czy takie rozwiązanie Cię zainteresuje :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaszczu Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Megs #16 już nie jest sprzedawana - możesz go czasem dostać od któregoś z forumowiczów, trzeba śledzić giełdę. W tej cenie pierwsze co przychodzi mi na myśl to tak jak poprzednicy pisali FK 1000P HI - miałem i bardzo sobie chwalę. U mojego ojca na aucie trzymał ponad pół roku aż sam się go pozbyłem. Niestety potrafi przybrudzić plastiki :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Rozwiązanie jest bardzo proste. Meguiars Next Tech 2.0 Paste Wax. Super wygląda, nic nie brudzi, latwo się pracuje, jest go dużo i ma ciekawy miły zapach. Tak wygląda i działa po 3ech miesiącach na nie przygotowanej powierzchni, nałożony bez IPA na resztki starego wosku :shock: UzNmiIkjUV8 IMHO najlepszy wybór bez zbędnego kombinowania i dorabiania ideologi ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 po głowie chodzi mi tajemniczy X od minetoo, zadowolony będziesz na pewno, kropelki zacne, pytanie tylko, czy takie rozwiązanie Cię zainteresujeKiedy zostanie ujawniona jego nazwa? Może też być Race Glaze 4x4 samplerek za 27 zł lub egzotyczny Naviwax 50g za 45 zł lub jakiś sealant np. Poorbooy's lub Duragloss. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Kiedy zostanie ujawniona jego nazwa?Prezentacja była w łodzi :D Tester RG ni jak ma się do pełnego opakowania. Zostało już dowiedzione że to nie są identyczne produkty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotres Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 mialem juz NXT 2.0 tyle ze w mleczku i to bylo dno - nie szlo go dopolerowac. Znajomy mial wosk Gold Classa w mleczku i to samo. Takze nic z tych rzeczy juz napewno kupowac nie bede. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Prezentacja była w łodziSzkoda, że przeoczyłem:-( Dawaj nazwę, a nie rebusy tutaj będziesz uskuteczniał :D Tester RG ni jak ma się do pełnego opakowania. Zostało już dowiedzione że to nie są identyczne produkty. Z tego co ja pamiętam była mowa o konsystencji, że jest inna w przypadku pełnego opakowania i samplera, ale nie wpływa to na jakość/właściwości produktu. Pisał to chyba przedstawiciel dystrybutora w PL. Ale może masz inne info...z innych for/krajów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tukolarz Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Piotrze skąd takie info o tym RG? :geek: Sample są lepsze czy gorsze? Nie mam ani dużego ani małego, ale wiedzieć na przyszłość warto ;). mialem juz NXT 2.0 tyle ze w mleczku i to bylo dno - nie szlo go dopolerowac. Znajomy mial wosk Gold Classa w mleczku i to samo.A ja mam bardzo fajne odczucia z używania wosku Ultimate Wax Megs'a w mleczku ;). Ładny zapach, małe zużycie, łatwa aplikacja (zero brudzenia plastików itd.), świetny sheeting i beading (szczególnie świeży). Jak byłem na bezdotyku po tygodniu od aplikacji to woda się go nie imała ;). Do miesiąca jest przyzwoity. Do 100 zł jakaś używka się może trafi w paście- choć mało popularny ten wax jest u nas. Taki sealancik na lato... kurzu nie łapie... drogi strasznie w PL. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Bo w mleczku to co innego. Ok 8-| Metal co do RG testerów to opieram się na wnikliwych porównaniach paru osób, może nie do końca to trafny wybór bo sam nie miałem ale im akurat wierzę. "X" to Turtle Wax Protective Extra Gloss :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mecholl Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Piotrek, praca z NXT jest dziecinnie prosta, może coś źle robiliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCO Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Turtle Wax Protective Extra GlossKupiony :) ;) W tym tygodniu postaram się go wrzucić . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Rozwiązanie jest bardzo proste. Meguiars Next Tech 2.0 Paste Wax. (...) IMHO najlepszy wybór bez zbędnego kombinowania i dorabiania ideologi ;) Jakbym wcześniej to widział to pewnie wziąłbym go zamiast colli 476s. Z colli niby wszystko ok ale trochę upierdliwe jest te brudzenie plastików. Nawet jak się wszystkie pozakleja to i tak gdzieś zawsze wlezie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4ciek Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 w tej kategorii mógłbym polecić Megsowy Ultimate GoldClass Carnauba Plus :) u mnie wytrzymał ok 2 miesięcy w okresie letnim, zapach jak na megsa przystało - przyjemny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2012 Ja z kolei powyższy odradzam....słaby produkt ale to tylko moje zdanie innym jak widać może się podobać :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lehto Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 ja mam i używam GC, rewelacyjny nie jest ale złej opinii nie mógłbym mu wystawić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MetalMagnes Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2012 Turtle Wax Protective Extra GlossW końcu Żółwik to Żółwik :D A tutaj opinie na temat tego produktu ;) http://www.autokosmetyki.pl/platinum_protective_extra_gloss_dlugotrwala_ochrona_lakieru_nr_1_in_the_world,p267.html Wiem, wiem ale... ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi