Jump to content

Najtrwalszy wosk do ok. 100zl ?

piotres

Recommended Posts

Czesc

Planuje zakup jakiegos wosku do 100zl , ale moge lekko przekroczyc ten prog.

Mialem colli 476 - dobrze go wspominam pozatym ze brudzil plastiki. Super zapach , uwielbialem go za to.

czy jest cos trwalszego w tej klasie cenowej ?

Kryteria sa dwa: TRWAŁOŚĆ i wyglad :).

Ew. bralem pod uwage takze colli 915 lub petesa53. Jak z trwaloscia tych 2 wymienionych ?

Jestem otwarty na inne propozycje.

Meguiars #16 juz raczej nie do kupienia.

z gory dziekuje

pozdrawiam

Tak colli 476 pachnie super :) Nie to co te inne woski - co pachna np. jak produkty spozywcze, a nie chemiczne :lol: .

Mozecie podrzucic jakis link do sklepu/aukcji ebay z Megsem 16 ? Tak zeby wysylka byla tania ...

Czy #16 brudzi plastiki ? Jak z jego trwaloscia w porownaniu do 476 ?

Tak colli 476 pachnie super :) Nie to co te inne woski - co pachna np. jak produkty spozywcze, a nie chemiczne :lol: .

Jeżeli tak do tego podchodzisz to faktycznie colli ładnie pachnie :D

przy obu trzeba uważać na plastiki.

Trochę lipa. Myślałem, że może ten FK to będzie jakaś sensowna alternatywa dla colli.

Jestem otwarty na inne propozycje.

po głowie chodzi mi tajemniczy X od minetoo, zadowolony będziesz na pewno, kropelki zacne, pytanie tylko, czy takie rozwiązanie Cię zainteresuje :mrgreen:

Megs #16 już nie jest sprzedawana - możesz go czasem dostać od któregoś z forumowiczów, trzeba śledzić giełdę.

W tej cenie pierwsze co przychodzi mi na myśl to tak jak poprzednicy pisali FK 1000P HI - miałem i bardzo sobie chwalę. U mojego ojca na aucie trzymał ponad pół roku aż sam się go pozbyłem. Niestety potrafi przybrudzić plastiki :(

Rozwiązanie jest bardzo proste.

Meguiars Next Tech 2.0 Paste Wax.

Super wygląda, nic nie brudzi, latwo się pracuje, jest go dużo i ma ciekawy miły zapach.

Tak wygląda i działa po 3ech miesiącach na nie przygotowanej powierzchni, nałożony bez IPA na resztki starego wosku :shock:

UzNmiIkjUV8

IMHO najlepszy wybór bez zbędnego kombinowania i dorabiania ideologi ;)

po głowie chodzi mi tajemniczy X od minetoo, zadowolony będziesz na pewno, kropelki zacne, pytanie tylko, czy takie rozwiązanie Cię zainteresuje

Kiedy zostanie ujawniona jego nazwa?

Może też być Race Glaze 4x4 samplerek za 27 zł lub egzotyczny Naviwax 50g za 45 zł lub jakiś sealant np. Poorbooy's lub Duragloss.

Prezentacja była w łodzi

Szkoda, że przeoczyłem:-( Dawaj nazwę, a nie rebusy tutaj będziesz uskuteczniał :D

Tester RG ni jak ma się do pełnego opakowania.

Zostało już dowiedzione że to nie są identyczne produkty.

Z tego co ja pamiętam była mowa o konsystencji, że jest inna w przypadku pełnego opakowania i samplera, ale nie wpływa to na jakość/właściwości produktu. Pisał to chyba przedstawiciel dystrybutora w PL. Ale może masz inne info...z innych for/krajów?

Piotrze skąd takie info o tym RG? :geek: Sample są lepsze czy gorsze? Nie mam ani dużego ani małego, ale wiedzieć na przyszłość warto ;).

mialem juz NXT 2.0 tyle ze w mleczku i to bylo dno - nie szlo go dopolerowac. Znajomy mial wosk Gold Classa w mleczku i to samo.

A ja mam bardzo fajne odczucia z używania wosku Ultimate Wax Megs'a w mleczku ;). Ładny zapach, małe zużycie, łatwa aplikacja (zero brudzenia plastików itd.), świetny sheeting i beading (szczególnie świeży). Jak byłem na bezdotyku po tygodniu od aplikacji to woda się go nie imała ;). Do miesiąca jest przyzwoity. Do 100 zł jakaś używka się może trafi w paście- choć mało popularny ten wax jest u nas. Taki sealancik na lato... kurzu nie łapie... drogi strasznie w PL.

Bo w mleczku to co innego.

Ok 8-|

Metal co do RG testerów to opieram się na wnikliwych porównaniach paru osób, może nie do końca to trafny wybór bo sam nie miałem ale im akurat wierzę.

"X" to Turtle Wax Protective Extra Gloss :mrgreen:

Rozwiązanie jest bardzo proste.

Meguiars Next Tech 2.0 Paste Wax.

(...)

IMHO najlepszy wybór bez zbędnego kombinowania i dorabiania ideologi ;)

Jakbym wcześniej to widział to pewnie wziąłbym go zamiast colli 476s. Z colli niby wszystko ok ale trochę upierdliwe jest te brudzenie plastików. Nawet jak się wszystkie pozakleja to i tak gdzieś zawsze wlezie.