minetoo Posted April 22, 2012 Report Share Posted April 22, 2012 Znowu ja, pewnie Wam obrzydnę :lol: Tym razem znalazłem czas na pstrykanie pod czas pracy nad leśnikiem. Zdjęcia słabe bo komórką jak zwykle, praca średnia bo tak jak zwykle :lol: Dobra dość jaj. Suburubu miało ciekawe życie. Sprzątanie polegało na dowieszeniu kolejnej choinki zapachowej żeby psem nie w...liło :lol: Mycie 2 razy w roku czyli na zimę z "woskiem" na bogato i na wiosnę no bo jak inaczej =)) Zaczynamy od wnętrza. Całość wyszorowana różnymi zajzajerami a z ciekawostek to fotele czyszczone 3 przebiegami 8-} bo ciągle płynął tzw żur :? Miba rulez :u Wnętrze odkurzone, dressingi a jakże i tym razem kolejny tajemniczy "X" do skórki :D Oto jak wyszło. Szału nie ma bo można by wyprać to i owo ale...nie mój cyrk nie moje :(|) :(|) :(|) Exterior :f Tu nie było zaskoczenia. Z racji że kolor ciężki do efektów specjalnych (kto wie to wie) a auto myte jak napisałem wyżej to...a sami zobaczycie. Było co doczyścić za to bo leśnik stał pod chmurką w Krakowie więc.... Jeszcze lampę założyć i będzie gut :D Troszkę czyszczenia felg, troszkę glaze, troszkę siuwaksu i to w połączeniu z dość agresywną korektą jak to na srebrnopochodnych pokazalo ziarno i tak uwielbiany wetlook :D No i słoneczko nawet między chmurami wyszło :shock: Przy okazji wytestowałem nową maszynkę :u Niestety Sebba zapomnialem zabrać na garaż Twoich smarowideł ale część z nich już mam za sobą :u Jak by co to: -zestaw 3m pady małe i duże. -dressingi ;) -coś na szyby ;) -coś na felgi ;) - na oponki też coś ;) nie -ogólnie u mnie nie ma powierzchni "uncoated"...NIE MA , nawet nadkola ;) Kempus wiem wiem mało zdjęć =)) Przy projekcie "Da most awesome Foka in da World" będzie więcej :-o Wypociny poniżej ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
antonio3 Posted April 22, 2012 Report Share Posted April 22, 2012 kolor idealny dla nas :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark_wolf Posted April 22, 2012 Report Share Posted April 22, 2012 Super :) Sam za niedługo będę robił srebrny lakier, i chciałbym uzyskać chociaż 50% takiego efektu, to będę zadowolony :) Pianowałeś jeszcze po glince czy to szampon? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
minetoo Posted April 22, 2012 Author Report Share Posted April 22, 2012 kolor idealny dla nasDla mnie kolor jest jeden....czarny uni :u chciałbym uzyskać chociaż 50% takiego efektu, to będę zadowolonyMUSISZ zrobić tak jak zrobiłem na Polo :lol: Dawaj dasz radę :D Przytnij go mocno ;) Piotrek nie nie pianowałem po glince to jest to co Ci mówiłem co chciałeś uzyskać :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maly_marcin Posted April 22, 2012 Report Share Posted April 22, 2012 No faktycznie, leśnik trochę uu....brudzony :lol: Bardzo fajnie wyszło, czyściutki i pachnący, na sarenki można jechać :mrgreen: A co to za maszynka? Lare EPL 11 czy 21? Mógł byś coś więcej napisać jak się sprawuje podczas 'dłuższej' pracy? Miałem okazję mieć ją w rękach na ostatnim zlocie i kawałek klapy w Hondzie przeleciałem, ale to za mało żeby coś więcej powiedzieć - maszyna Maćka o ile dobrze pamiętam :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
minetoo Posted April 22, 2012 Author Report Share Posted April 22, 2012 A co to za maszynka? Lare EPL 11 czy 21? Mógł byś coś więcej napisać jak się sprawuje podczas 'dłuższej' pracy? No właśnie po zlocie moje wątpliwości zostały rozwiane. Odpukać w nie malowane ergonomia, moc i stabilizacja oraz dźwięk (to ważne) EPL 11+ przy moim obciążeniu są super! Jeśli się nie będzie psuła to będzie na prawdę ekstra :u Kestrel przy tym ssie ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark_wolf Posted April 22, 2012 Report Share Posted April 22, 2012 MUSISZ zrobić tak jak zrobiłem na Polo :lol: Dawaj dasz radę :D Przytnij go mocno ;) Hmm.. Rozebrać go na części pierwsze i wtedy ciachać, no ok :D Mówisz przytnij mocno - spróbuję ;) Pierwszy raz będę pracował z polerką, pod Katowicami, więc jak coś to będę śmigał w weekend majowy do Wieliczki :D Piotrek nie nie pianowałem po glince to jest to co Ci mówiłem co chciałeś uzyskać :D Już wiem, ostatnio też mi się udało prawie coś takiego ;) Dzięki ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonnes Posted April 22, 2012 Report Share Posted April 22, 2012 Piotrek, co dawałeś na opony że się tak błyszczą??? :roll: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
minetoo Posted April 22, 2012 Author Report Share Posted April 22, 2012 jak coś to będę śmigał w weekend majowy do WieliczkiMe casa e su casa :u Mirku to mój ulubiony Meg's Endurance, wiem że nie każdemu taki połysk odpowiada jednak ja to lubię a trwałość zacna. Po odstaniu nocy w garażu nie jest już taki festyniarski :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bartodziej Posted April 22, 2012 Report Share Posted April 22, 2012 :ymhug: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maly_marcin Posted April 22, 2012 Report Share Posted April 22, 2012 Dzięki Piotrek za rozjaśnienie sytuacji, takiej odpowiedzi poszukiwałem :u Pytam dlatego, że po blisko rocznym przyzwyczajeniu do Shinexa, a obecnie Makity :-* , jak ostatnio przyszło mi odpalić mojego starego poczciwego PowerUpa i zacząć działać konkretniej, myślałem, że mnie strzeli - szukam alternatywy :lol: Raz jeszcze graty, dobra robota :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzaKal Posted April 22, 2012 Report Share Posted April 22, 2012 Ładnie :u ile czasu ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
minetoo Posted April 22, 2012 Author Report Share Posted April 22, 2012 ok 20H.....pomalutku ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GracjanS4 Posted April 22, 2012 Report Share Posted April 22, 2012 Dobra robota :u :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted April 22, 2012 Report Share Posted April 22, 2012 20h.. Ech, też bym tak chciał :roll: Srebrny, mam do takich jasnych wstręt.. :? :? :D Robota jak reszta, sympatyczna, no co tu dużo mówić. Ja bym tylko prosił abyś napisał jakich produktów używałeś przy tym aucie :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fireman_marcin Posted April 22, 2012 Report Share Posted April 22, 2012 No i znowu wyszło :u tak trzymaj ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Swoop Posted April 22, 2012 Report Share Posted April 22, 2012 no Pieknie Panie ... może i moja będzie tak wyglądać ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
s.martino Posted April 22, 2012 Report Share Posted April 22, 2012 Nice Job :u Nie zebym sie czepial...ale ten pomaranczowy pad 80mm to cos nie bardzo 3m....chyba? P.S. musze ponarzekac bo jak nie to sie do pochwal przyzwyczisz i na laurach spoczniesz :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted April 23, 2012 Report Share Posted April 23, 2012 Kempus wiem wiem mało zdjęć =)) Przy projekcie "Da most awesome Foka in da World" będzie więcej :-o Uprzedził mnie no :(|) Byle do maja \m/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
minetoo Posted April 23, 2012 Author Report Share Posted April 23, 2012 ten pomaranczowy pad 80mm to cos nie bardzo 3m.Zgadza się. To Flexi ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavlik Posted April 23, 2012 Report Share Posted April 23, 2012 20h? pomimo iż kół nie ściągałeś to nieźle żeś się uwinał :u ale...jak widać doświadczenie robi swoje :f Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
myszakr Posted April 23, 2012 Report Share Posted April 23, 2012 ładnie wyszło mistrzu :) Chyba aż tak zajechane auto nie było jak się patrzy na inne egzemplarze, ale to srebny lakier zakłamuje - ale brudne było strasznie .... Dużooo smoły - jakoś srebny chyba bardziej zbiera Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
minetoo Posted April 23, 2012 Author Report Share Posted April 23, 2012 srebny lakier zakłamujeOwszem. Dopiero mocne światło i duży kąt pokazują co trzeba. No i po korekcie jest jakieś takie "inne" ;) jak widać doświadczenie robi swoje Oj tam oj tam ;) Ja bym tylko prosił abyś napisał jakich produktów używałeś przy tym aucie Exterior: -system 3M pady 3M oraz Flexi małe -glaze Meg's na DA -Colli 915 -Endurance i Detailer's na koła -felgi doczyszczone Nielsenem oraz Wolf's Decon -trimy PoorBoy's -szyby RainX (tak tak nadal mam zapas i smaruje jak leci) Interior: -apc Meg's -PinkSheen -szyby Meg's -solidna dawka odkurzania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damianese Posted April 23, 2012 Report Share Posted April 23, 2012 Całość wyszorowana różnymi zajzajerami a z ciekawostek to fotele czyszczone 3 przebiegami 8-} bo ciągle płynął tzw żur :? ze skóry ten żur? 8-} Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
minetoo Posted April 23, 2012 Author Report Share Posted April 23, 2012 ze skóry :f Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts