19Urban94 Posted June 12, 2010 Report Share Posted June 12, 2010 Witam... Dzisiaj dzień miałem spędzić przy naszej Megane, ale zadzwonił klient, że podrzuci Opla Corse do zrobienia. Plan był taki: oddać autko z jak najmniejszą liczbą rys i brudu, nie tykać wnętrza i komory silnika... - Robi się... :) a przynajmniej człowiek wprawy dostanie... Na początku autko zostało umyte i wyglinkowane.. Po czym zaczeliśmy korekte lakieru za pomocą polerki + żółty pad + PB SSR-2 Małe 50:50 Po korekcie lakieru na autko poszło AG SRP i Colli 915. Później nakładanie dressignu na plastiki - tutaj również małe 50:50 Po tym nałożyliśmy dressing na oponki i umyliśmy szybki... No i efekt końcowy: Niestety tylko trzy zdjęcia "PO", gdyż nie było zbytnio czasu i deszcz zaczął padać. Te ostatnie zdjęcie tuż przed przyjechaniem klienta... Czas pracy: 6-7h Jak Wam się podoba.? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator marctwain Posted June 12, 2010 Administrator Report Share Posted June 12, 2010 Rafał mi się podoba bardzo. Szacunek dla Ciebie i Piotrka ;) Mocna z Was grupa będzie ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smalec Posted June 12, 2010 Report Share Posted June 12, 2010 jakiej polerki używacie? dobra robota ;) PS. szkoda że nie ma na forum opcji szybka odpowiedź :( EOT Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SNB SWEDEN Posted June 12, 2010 Report Share Posted June 12, 2010 Swietne zdjecia 50/50 oby tak dalej Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
19Urban94 Posted June 12, 2010 Author Report Share Posted June 12, 2010 No, uczymy się, uczymy... Trening czyni mistrza... :) Używamy budżetowej polerki firmy Eurotec. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smalec Posted June 12, 2010 Report Share Posted June 12, 2010 i daje radę ta polerka? wszędzie jest mieszana z błotem, więc sam już nie wiem... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
19Urban94 Posted June 12, 2010 Author Report Share Posted June 12, 2010 Trochę zwalnia przy dociśnięciu do lakieru, ale na początek dobre i to... ;) Dzisiaj chodziła przez dobre 3-4h i była lekko ciepła.. ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tony Soprano Posted June 13, 2010 Report Share Posted June 13, 2010 A jak oceniasz Colli 915? To miłe, że tyle aut robicie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
kanar Posted June 13, 2010 Report Share Posted June 13, 2010 Dobra robota gratulacje, jeszcze trochę i założycie jakiś biznes własny ;) SSR nieźle sobie poradziło. Odnośnie Euroteca, jak już pisałem wcześniej od niej zaczynałem i jak dal mnie jest ok, nie ma stabilizacji oborotów, więc zwalnia, ale przy tej cenie nie wymagajmy cudów. Jak za tę cenę (ok 125) to jest super. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
19Urban94 Posted June 13, 2010 Author Report Share Posted June 13, 2010 Dzięki Przemku i Krzyśku.! Co do Colli to super wosk, fajnie się nakłada, poleruje, no i super połysk... ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smalec Posted June 13, 2010 Report Share Posted June 13, 2010 a czy ktoś używał Euroteca i Kestrela SIM 180? bo celowałem od początku w Kestrela ale raz, że nigdy nie polerowałem mechanicznie więc supermaszyny nie potrzebuję a dwa, że mam tylko swoje auto do zrobienia plus ewentualnie jedno czy dwa auta kolegów... przepraszam za OT :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tony Soprano Posted June 13, 2010 Report Share Posted June 13, 2010 Smalec, jedno, czy dwa kolegów... To albo masz tak mało kolegów, albo wierzysz w puchate krokodyle, że Ci się nagle rzesza kolegów nie powiększy. Ja mam SIM, a kolega Turzol Euroteca. Jemu zwalniał jak razem pracowaliśmy, mój nie. Poza tyn Vanquish z KA był u mnie i on też ma euroteca. Różnią się też te obie maszyny innymi zakresami obrotów. I jemu naprawdę zwalniał. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tony Soprano Posted June 13, 2010 Report Share Posted June 13, 2010 Rafał, cieszę się, że mogłem dać Ci próbkę wosku w sumie ze średniej półki, ale według mnie naprawdę dobrego. No i ten jego połysk, zgadzam się, jak to piszą na opakowaniu, Marque d'Elegance. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
19Urban94 Posted June 13, 2010 Author Report Share Posted June 13, 2010 Wosk naprawdę super.! Dzięki Przemku... ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SZyBA Posted June 13, 2010 Report Share Posted June 13, 2010 Kolejny project dobrej ekipy gratulacje chłopaki :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
turzol Posted June 13, 2010 Report Share Posted June 13, 2010 No no, dajecie rade . Fajna przemiana z wyblakłego nieciekawego lakieru wyciągnęliście głębie i blask Smalec, jedno, czy dwa kolegów... To albo masz tak mało kolegów, albo wierzysz w puchate krokodyle, że Ci się nagle rzesza kolegów nie powiększy. Ja mam SIM, a kolega Turzol Euroteca. Jemu zwalniał jak razem pracowaliśmy, mój nie. Poza tyn Vanquish z KA był u mnie i on też ma euroteca. Różnią się też te obie maszyny innymi zakresami obrotów. I jemu naprawdę zwalniał. Przemek mieszasz :) Ja nie mam Euroteca, tylko Silverline a to ta sama maszyna co Kestrel SIM180 i nic mi nie zwalnia Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator JJ. Posted June 13, 2010 Administrator Report Share Posted June 13, 2010 Rafał, a jak te pasty APP? Szkoda, że nie masz porównania do innych, 3M, Meguiars, Menzerna.. :cry: Tak czy siak, dobra robota, widzę, że się rozkręcacie. Wreszcie coś innego niż Megane.. :lol: ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator nox Posted June 13, 2010 Administrator Report Share Posted June 13, 2010 "Ja nie mam Euroteca, tylko Silverline a to ta sama maszyna co Kestrel SIM180 " Ale jednak ma inny zakres obrotów dobrze mówię ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
turzol Posted June 14, 2010 Report Share Posted June 14, 2010 "Ja nie mam Euroteca, tylko Silverline a to ta sama maszyna co Kestrel SIM180 " Ale jednak ma inny zakres obrotów dobrze mówię ? minimalnie inny, ale na DW jest wątek w którym stwierdzono jednoznacznie, że to ten sam sprzęt Z reszta niektóre sklepy oferują go pod nazwą SIM180 :) http://www.i4detailing.co.uk/acatalog/Silverline_Rotary_Machine_Polisher_1.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
smalec Posted June 14, 2010 Report Share Posted June 14, 2010 Smalec, jedno, czy dwa kolegów... To albo masz tak mało kolegów, albo wierzysz w puchate krokodyle, że Ci się nagle rzesza kolegów nie powiększy. mam tylko jednego znajomego który stara się dbać o auto, reszta ma to kompletnie gdzieś... zastanawiam się, czy do mojego użytku eurotec by nie wystarczył... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts