fireman_marcin Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Sytuacja zmieniała się jak w telenoweli, jeszcze w niedziele mówili mi, że nie będzie czasu żeby dać mi auto na 2-3dni, we wtorek nagle jednak damy i tak od środy miałem Foke dla siebie :D. Zimą kupiłem połowę cquartza bo takie zachwyty były i czas spróbować tego cuda :). Wnioski jakie wyciągam z 20h zabawy, brakowało mi futra bo raz, że myślałem, iż stan będzie lepszy, a dwa nie wyszło idealnie :) Praca obejmowała tylko z zewnątrz i zajęła 20h, dlatego zdjęć też dużo z mycia nie ma bo czas gonił :) Dla nielubiących scrollować na dole zdjęcia w wersji video :) Mycie: - Shinny garage - Fairy jabłkowy - SCS ph neutral - BH Surfex HD - rękawica z mf megsa - fluffy - Marolex 1500 - Lavor superwash 160 Dekontaminacja: - Mac124 - glinka BH Soft Korekta: - Menzerna FG500 - Scholl S17+ - Cutting pad ABW 150mm i 80mm - Polishing pad MS 150mm - Polishing pad ABW 80mm - DAS6 - IPA Zabezpieczenie: - Cquartz Plastiki i tworzywa zewnętrzne: - Nielsen Super a shine - Nielsen Brillance Felgi: - Nielsen Non acid aluminum cleaner 1:4 - Pędzelki, szczotki - glinka BH soft - RejeX Szyby: - Glass science glass scrub - RainX To do dzieła, stan początkowy: Gdzie się zgubił połysk :?: No to już wiemy, że jest co robić :) Piana na 3palce :lol: Trochę więcej piany tym razem ph neutral SCS z marolexa Inspekcja pod halogenem iii :( ostatni raz widziałem we wrześniu to auto i nie było źle :roll: Pierwsze śliwki robaczwyki czyli niebieski abw + FG500 Prawie jak 50/50 DIY sun gun prawdę ci powie Nie, ten worek w tle nie lewituje :lol: :shock: 8-) O słupkach nie zapominamy :) Teraz lepiej ;) Następnie poszło mycie płynem do naczyń Fiary jabłkowy, piana też była fajna, a zapach towarzyszący mmm :D, chyba trzeba się przerzucić :lol: Wtarty przetarty IPA czas na smarownaie Cquartz, hmm zapach nie powala, a wręcz przeciwnie, nakladane przyzwoicie, ale ścieranie... no Natty's to nie jest, powierzchnia tępa bardzo, no ale w końcu tak ma być :) To lecim, cquartz'owe mazy: Panele pod halogenem w efekcie finalnym: Trochę sztuki i zabawy z halogenem i świetlówką :) To czas na przestrzeń otwartą i ostatnie zdjęcia w słońcu: Coś tam się odbija :) Naturalny sungun: No to koniec :) Nie wszystko jest cudnie bo klapa tylna mimo, że wygląda dużo lepiej ostatecznie nie wyszła tak dobrze, bo jej stan był najgorszy... Wersja video :) FyR8wj8Tg9Q Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzozek Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 :u ładnie "czarna pantera" wyszła :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 mi tam się podoba :f :u jest dobrze- ciekawe jak będzie wyglądała za rok :u z ciekawości- jak lakier? jakie kombinacje? bo wymieniłeś pady i dwie pasty- ile kombinacji na jednym panelu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Jak zobaczyłem tytuł i pierwsze zdjęcie 'czarnucha', uśmiechnąłem się pod nosem :) :u Wyszło bardzo sympatycznie, jak wrażenia z pracy z CQ? Nie masz Reloada? Musisz go często myć teraz, inaczej nie zachwyci. Chociaż z tego co Nam Piotruś pokazał, goły CQ nie zachwyca trwałością :? :roll: Te listwy na dachu były w paście? Bo na jednym zdjęciu wyglądają na przejechane gąbką i zamaskowane dressingiem ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 "Poczerniała" foczka :u Czym polerowałeś końcówkę wydechu??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 z ciekawości- jak lakier? jakie kombinacje? bo wymieniłeś pady i dwie pasty- ile kombinacji na jednym panelu? FG500 + niebieski abw załatwiał sprawę, jedynie czasem za szybko się wypracowywała to dodawałem odrobinę UC megsowego. Ogólnie lekko się poddawał korekcie. A S17+ na średnim MS wykończenie, na więcej czasu brakło ale i tak nabrał po nim głębi lepszej. Jak zobaczyłem tytuł i pierwsze zdjęcie 'czarnucha', uśmiechnąłem się pod nosem :) :u Wyszło bardzo sympatycznie, jak wrażenia z pracy z CQ? Nie masz Reloada? Musisz go często myć teraz, inaczej nie zachwyci. Chociaż z tego co Nam Piotruś pokazał, goły CQ nie zachwyca trwałością :? :roll: Te listwy na dachu były w paście? Bo na jednym zdjęciu wyglądają na przejechane gąbką i zamaskowane dressingiem ;) Co do CQ, o ile nakładanie jest dość miłe, chociaż trzeba się skupić i uważnie patrzeć na ruchy, ale zpolerowanie tego jest jak dla mnie bardzo nie miłe, trzeć mf po tępym lakierze ciężka robota. Reloada nie posiadam. Z myciem to różnie bywa, jak przyjedzie to umyje ale nieodemnie zależne :). Spisałem przebieg i date aplikacji i co jakiś czas może jakiś update się wrzuci :u Te listwy jakieś takie już były, akurat je dokładnie okleiłem, a teraz mnie złapałeś bo dressingiem ich nie zrobiłem :oops: "Poczerniała" foczka :u Czym polerowałeś końcówkę wydechu??? Ona tak źle tylko wyglądała, głównie była brudna ale poprawiłem trochę K2 aluchrom coś zebrał i trochę dodał efektu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Bardzo fajna praca, lakier twardy?? Czeka mnie czarny focus II dlatego pytam. JJ piszesz że "goły" cq długo nie posiedzi, czy "ubrany" to będzie z relodem czy źle kombinuje?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Lakier taki średni. A cq co najwyżej może dostać FK425 po myciu, reloada mu nie przewiduje :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_wolf Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Trochę pracy włożyłeś, fajny efekt :) Na żywo lakier musi dawać świetne wrażenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 czy "ubrany" to będzie z relodemOtóż to panie Adamie :u Sam mam chrapkę ale na samego Reload'a, dla mnie robi większość roboty w tym duecie :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 No JJ nawet na zimowy QD bardzo przyjemna sprawa, a dwa, że go rozcieńczać można, to się kiedyś można zastanowić :). Chyba, że ma ktoś do odstąpienia trochę :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkinss Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Chyba, że ma ktoś do odstąpienia trochę :D Może i ktoś ma ;) Odezwę się po majowych ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Panie kolego, bardzo ładnie wyszło ! :u Powiedz mi, czym wysmarowałeś grill'a ? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 4 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Panie kolego, bardzo ładnie wyszło ! :u Powiedz mi, czym wysmarowałeś grill'a ? :P Grill to taka trochę namiastka plastra miodu, ale na szczęście płytkie ma te wgłębienia i SAS-em na gąbce małej jakoś wyszło. Ale ogólnie ma plastiki dziwne, na zderzakach po SAS świecą się jak po smalcu, na drzwiach tylko się zaciemnią trochę i trzeba przecierać mf bo smugi się robią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skladak Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Dałeś radę na niebieskim ABW : p Kurdę opony świetnie wyglądają "po" ładny macik. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 4 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Dałeś radę na niebieskim ABW : p Kurdę opony świetnie wyglądają "po" ładny macik. :D Futrzak już kupiony :D Właśnie z opon nie jestem zadowolony, są jakieś "dziwne" tak nie chętnie ten dressing przyjmują i trzeba spokojnie dokładnie i powoli 2warstwy nakładać, żeby w miarę równo było. Nie są spękane czy coś, taką gładką fakturę mają i jakoś nie idzie, w Octavii mam też dunlopy ale inny model i kładzie się i efekt bajka :) Brillance zazwyczaj jak nakładam po dwóch warstwach robi mi się połysk tak jak lubię, ale to już kwestia gustu co kto lubi :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shifty Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Foki zawsze się jakoś przyjemnie robi :-) Nałożyłeś reload na koniec? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 4 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Niestety nie z racji iż go nie posiadam :) Wspomagać go po myciu ma FK #425. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi