SzaKal Posted May 1, 2012 Report Share Posted May 1, 2012 Miałem w ostatnim czasie przyjemność polerować 407 sw, a przyjemność bo lakier tak miękki że czasem wystarczył jeden przejazd FC+ ;) Celem nie było osiągnięcie 99% korekty ale po prostu odświeżenie lakieru. Czas to jakieś 10 godz. w dwie osoby. W takim stanie przyjechał ... A tak już wyglądało po umyciu Przygotowanie do korekty :buffer: A bym zapomniał co i czym : No to zaczynamy Znaczek peugeot w 3D ;) Po korekcie ponowne mycie i woskowanie No i już fotki po ... słońca brak :-\ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
minetoo Posted May 1, 2012 Report Share Posted May 1, 2012 Znaczek mistrz :mrgreen: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
cz@rek Posted May 1, 2012 Report Share Posted May 1, 2012 Zacnie Arek Zacnie :u :u :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xeper Posted May 2, 2012 Report Share Posted May 2, 2012 Dobra robota! Duza roznica przed i po :-bd Napisz cos czym, jak i w jakich kombinacjach bo i 3M i Scholl i Menzerna na zdjęciu... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fireman_marcin Posted May 2, 2012 Report Share Posted May 2, 2012 Ładnie wyszło :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sucre Posted May 3, 2012 Report Share Posted May 3, 2012 Mimo braku słońca efekty widać gołym okiem, powiedz jakiego wosku użyłeś bo fajne szkiełko na lakierze wyszło. No i też z chęcią bym poczytał jakich kombinacji past użyłeś. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark_wolf Posted May 3, 2012 Report Share Posted May 3, 2012 Korekta petarda :D I znaczek pro zabezpieczony :D Super :u Brak pytań :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzaKal Posted May 4, 2012 Author Report Share Posted May 4, 2012 Xeper Surce Jak już wspominałem lakier bardzo miękki ;) w większości wystarczał jeden przejazd FC+ na białym urbanie i SF4000 na niebieskim 3M, czasem ale rzadko trzeba było użyć dwa przejazdy FC+, papier był używany dookoła klamek, scholla 17 używałem tylko na próbę bo świeży zakup. Jeżeli chodzi o woski to ja używam tylko dwóch ... Coli 476 i FK1000 na Peugocie jest FK1000, wydaje mi się że robi większą szklistość i mniej łapie kurzu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted May 5, 2012 Report Share Posted May 5, 2012 Bardzo ładna praca Arek, szkoda tylko, że bez słońca i ze zdjęciami z komórki :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts