Repl Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 Kilka tygodni temu trafiłem na stronę DetailingClub.pl nie przypadkowo . Dbam o swoje auto jak tylko moja wiedza i finanse pozwalają .Staram się aby auta zawsze było czyste i zadbane . Lakier daleki jest od ideału i chcę to zmienić. Witam ludzi ceniących czystość i porządek . Mam Passata B5 w kolorze czarnej perły . Zdjęcia z bliska zrobię gdy przestanie padać . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 4 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2012 Czarna perla to masz co robic :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Białostockie towarzystwo mocno się powiększa :-bd Mark, witamy na forum DC.pl, mam nadzieję, że atmosfera Ci się spodoba i zostaniesz z Nami na dłużej :ymhug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Repl Opublikowano 5 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Wiem trochę roboty jest przy tym. Dużo odprysków i jedno przerysowanie na drzwiach mam (na parkingu ktoś mnie przerysował ). Jestem po glinkowaniu , ręcznym nałożeniu Achilles-a Prep i NXT 2.0 (sealant) i po każdym myciu Superior nano wax firmy Eagle One . Ile czasu należy odczekać między achillesem a NXT? To było dobre ale lakier ma już ponad 10lat i jego stan jest gorszy i w/w kosmetyki nie wystarczają. Moja obecność jest wynikiem tych czynników . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Witaj ;) . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Cześć :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Repl Opublikowano 5 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Cześć, tak wyglądał po wczorajszym deszczu . Czym się tego pozbyć ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Cześć, tak wyglądał po wczorajszym deszczu . http://s3.ifotos.pl/img/DSC0002Qj_reaxape.jpg Czym się tego pozbyć ? http://s6.ifotos.pl/img/DSC0007jp_reaxanp.jpg Moze FG500 Menzerny poradzi sobie w polaczeniu z futrem albo bialym padem Flexipads Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Sebastian jeżeli ktoś zadaje takie pytanie napewno nie rozszyfruje tych nazw które podałeś :lol: . Mark poczytaj troche forum, żeby załapać podstawy :), no chyba, że to już masz opanowane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 5 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2012 Cześć Mark, Twój ziomal JJ. tyrał ostatnio nad Passatem B5. Co prawda srebrny, ale.... ;) http://www.detailingclub.pl/viewtopic.php?f=11&t=1923 zawsze można coś podpatrzeć, popytać ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Repl Opublikowano 6 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Dawid nazwy znam dużo czytam.Praktycznej wiedzy bardziej brakuje . Myślałem ,że to tylko powierzchowna rysa i Achilles Pre to zniweluje ale widocznie złego pada użyłem . Mirek widziałem to co zrobił JJ z passatem.Super efekt . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Cześć. Masz JJ'a "pod ręką" - to dobry chłopak i pewnie w razie potrzeby Ci pomoże tym bardziej że jesteście ziomale z jednej mieściny ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Mark jak będzie chciał to zadzwoni, numer dostał :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Repl Opublikowano 11 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Cześć. Dostałem :) w wolnej chwili się odezwę aby na spokojnie się spotkać. Podpowiedzcie co użyć jako QD po nałożonym wosku syntetyczny NXT 2.0 ? Jaki wosk twardy polecicie bo obecny NXT się skończył. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Oj te pytanie zdaj w odpowiednim dziale, chociaż ilu ludzi tyle opinii. Ja do tej pory nie mogę się zdecydować np. na jeden ulubiony QD. Miałem od smartwaxa (super zapach i super w pracy), mam od SND (pomarańczka i przyjemny w pracy), mam Megsa też go lubie, miałem PB, ostatnio Citrus blingiem sobie popsikałem...i tak mogę długo :D Ogólnie woski i QD to dla mnie ciężki temat bo uwielbiam QD i najlepiej jakbym miał wszystkie ze sklepów. Tak samo jest z woskami :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skladak Opublikowano 11 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Siema ;p Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pako Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 O jak fajnie że przybywa ludzi z Białegostoku. Będzie więcej osób które potem pomogą mi rozprawić się z moim Alfem :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xeper Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Witaj na forum! :ymhug: Podpowiedzcie co użyć jako QD po nałożonym wosku syntetyczny NXT 2.0 ? Zeby było "koszernie" to Meguiars Ultimate QD albo Mirror Glaze #135 Synthetic Spray Detailer. Jaki wosk twardy polecicie bo obecny NXT się skończył. Tu warto poczytać http://detailingclub.pl/viewtopic.php?f=17&t=1705&hilit=104 Zapraszam do czynnego udziału w życiu forum i zadawania pytań (i dawania odpowiedzi) w odpowiednich działach :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi