Repl Posted May 4, 2012 Report Share Posted May 4, 2012 Kilka tygodni temu trafiłem na stronę DetailingClub.pl nie przypadkowo . Dbam o swoje auto jak tylko moja wiedza i finanse pozwalają .Staram się aby auta zawsze było czyste i zadbane . Lakier daleki jest od ideału i chcę to zmienić. Witam ludzi ceniących czystość i porządek . Mam Passata B5 w kolorze czarnej perły . Zdjęcia z bliska zrobię gdy przestanie padać . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SNB SWEDEN Posted May 4, 2012 Report Share Posted May 4, 2012 Czarna perla to masz co robic :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted May 5, 2012 Report Share Posted May 5, 2012 Białostockie towarzystwo mocno się powiększa :-bd Mark, witamy na forum DC.pl, mam nadzieję, że atmosfera Ci się spodoba i zostaniesz z Nami na dłużej :ymhug: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Repl Posted May 5, 2012 Author Report Share Posted May 5, 2012 Wiem trochę roboty jest przy tym. Dużo odprysków i jedno przerysowanie na drzwiach mam (na parkingu ktoś mnie przerysował ). Jestem po glinkowaniu , ręcznym nałożeniu Achilles-a Prep i NXT 2.0 (sealant) i po każdym myciu Superior nano wax firmy Eagle One . Ile czasu należy odczekać między achillesem a NXT? To było dobre ale lakier ma już ponad 10lat i jego stan jest gorszy i w/w kosmetyki nie wystarczają. Moja obecność jest wynikiem tych czynników . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaV Posted May 5, 2012 Report Share Posted May 5, 2012 Witaj ;) . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fireman_marcin Posted May 5, 2012 Report Share Posted May 5, 2012 Cześć :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Repl Posted May 5, 2012 Author Report Share Posted May 5, 2012 Cześć, tak wyglądał po wczorajszym deszczu . Czym się tego pozbyć ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SNB SWEDEN Posted May 5, 2012 Report Share Posted May 5, 2012 Cześć, tak wyglądał po wczorajszym deszczu . http://s3.ifotos.pl/img/DSC0002Qj_reaxape.jpg Czym się tego pozbyć ? http://s6.ifotos.pl/img/DSC0007jp_reaxanp.jpg Moze FG500 Menzerny poradzi sobie w polaczeniu z futrem albo bialym padem Flexipads Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaV Posted May 5, 2012 Report Share Posted May 5, 2012 Sebastian jeżeli ktoś zadaje takie pytanie napewno nie rozszyfruje tych nazw które podałeś :lol: . Mark poczytaj troche forum, żeby załapać podstawy :), no chyba, że to już masz opanowane. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonnes Posted May 5, 2012 Report Share Posted May 5, 2012 Cześć Mark, Twój ziomal JJ. tyrał ostatnio nad Passatem B5. Co prawda srebrny, ale.... ;) http://www.detailingclub.pl/viewtopic.php?f=11&t=1923 zawsze można coś podpatrzeć, popytać ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Repl Posted May 6, 2012 Author Report Share Posted May 6, 2012 Dawid nazwy znam dużo czytam.Praktycznej wiedzy bardziej brakuje . Myślałem ,że to tylko powierzchowna rysa i Achilles Pre to zniweluje ale widocznie złego pada użyłem . Mirek widziałem to co zrobił JJ z passatem.Super efekt . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar_1981 Posted May 6, 2012 Report Share Posted May 6, 2012 Cześć. Masz JJ'a "pod ręką" - to dobry chłopak i pewnie w razie potrzeby Ci pomoże tym bardziej że jesteście ziomale z jednej mieściny ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted May 6, 2012 Report Share Posted May 6, 2012 Mark jak będzie chciał to zadzwoni, numer dostał :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Repl Posted May 11, 2012 Author Report Share Posted May 11, 2012 Cześć. Dostałem :) w wolnej chwili się odezwę aby na spokojnie się spotkać. Podpowiedzcie co użyć jako QD po nałożonym wosku syntetyczny NXT 2.0 ? Jaki wosk twardy polecicie bo obecny NXT się skończył. Pozdrawiam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar_1981 Posted May 11, 2012 Report Share Posted May 11, 2012 Oj te pytanie zdaj w odpowiednim dziale, chociaż ilu ludzi tyle opinii. Ja do tej pory nie mogę się zdecydować np. na jeden ulubiony QD. Miałem od smartwaxa (super zapach i super w pracy), mam od SND (pomarańczka i przyjemny w pracy), mam Megsa też go lubie, miałem PB, ostatnio Citrus blingiem sobie popsikałem...i tak mogę długo :D Ogólnie woski i QD to dla mnie ciężki temat bo uwielbiam QD i najlepiej jakbym miał wszystkie ze sklepów. Tak samo jest z woskami :mrgreen: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skladak Posted May 11, 2012 Report Share Posted May 11, 2012 Siema ;p Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pako Posted May 15, 2012 Report Share Posted May 15, 2012 O jak fajnie że przybywa ludzi z Białegostoku. Będzie więcej osób które potem pomogą mi rozprawić się z moim Alfem :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Xeper Posted May 15, 2012 Report Share Posted May 15, 2012 Witaj na forum! :ymhug: Podpowiedzcie co użyć jako QD po nałożonym wosku syntetyczny NXT 2.0 ? Zeby było "koszernie" to Meguiars Ultimate QD albo Mirror Glaze #135 Synthetic Spray Detailer. Jaki wosk twardy polecicie bo obecny NXT się skończył. Tu warto poczytać http://detailingclub.pl/viewtopic.php?f=17&t=1705&hilit=104 Zapraszam do czynnego udziału w życiu forum i zadawania pytań (i dawania odpowiedzi) w odpowiednich działach :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts