maly_marcin Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Słowami wstępu chciałbym wszystkich przywitać, dawno nic nie umieszczałem, ale w końcu trafił się pewien pacjent :P Rok temu musieliśmy pożegnać się z poprzednikiem obecnego wozu z kumpla rodziny a mianowicie Montereyem :cry: Kumpla tata stwierdził, że ilość rdzy na centymetr kwadratowy jest zdecydowanie za duża no i trzeba było się go pozbyć, mimo, że mechanicznie auto igiełka – a ile wspomnień z tym autkiem się wiązało. No ale nic, trzeba było żyć dalej więc do ‘rodziny’ wstąpił Range Rover P38 1998r. ;) Autko jak każdy widzi – duże, granatowe, na fajnej feldze ale czegoś mu brakowało. Czego? Odpowiedź jest oczywista – brakowało blasku i coś trzeba było z tym zrobić, a jak człowiek wiecznie czasu nie ma to tak jest, że dopiero po roku się do niego dorwałem :lol: Ogólnie auto w paru miejscach lakierowane, calusieńkie było polerowane jakąś mistrzowską ręką – gdzie nie gdzie nawet lakier poprzecierany(kanty), a tak to rysy – chleb powszedni można powiedzieć :P Czas przejść do konkretów. Lakier: -Presta Sudzz -dwa wiadra + customowy GG -wełniana rękawica Sonusa i z MF jakieś markietowe -pędzelki -APC Nielsen i APC Autosmart -T&G Remover Nielsen -Bilt Hamber Soft Koła: -Nielsen AC -T&G Remover Nielsen -Wolf’s Decon Gel -szczotki, pędzle -APC Nielsen Korekta: -Scholl S03, S17, Menzerna FG500, SF4000, SwirlX -IPA -Lare EPL 11 Zabezpieczenie: -4nano Lack Protect - buda -Colli 476s. –koła - 4nano Clear Vision – szyby -Megs Endurance – opony -Megs Trim Detailer - tworzywa Chyba wszystko Czas na foty Ekwipunek Stan Pacjenta ‘Pianka’, pędzelki itp. Odpowiednie stężenie badane językiem :mrgreen: O progach nie zapominamy Czas na płukanie Autko w górę i myjemy nadkola Fura do garażu, czas obejrzeć to z czym walczyć będziemy W międzyczasie kumpel wziął się za felgi A ja rozpocząłem głaskanie Modne ostatnio krwawiące felgi (nadające się niestety do ponownego lakierowania) Ocena efektów I dalej jazda No i jak to wygląda… Lecimy tylne lampy IPA i docieramy Znowu pełno pyłu Zabezpieczamy kółka I kończymy dzień pierwszy o tak #:-s :mrgreen: Drugiego dnia skończony drugi boczek i dach, odkurzone wnętrze, przetarte plastiki. Autko musiało zostać wystawione na zewnątrz, bo potrzebny był drugi kanał. Zdjęcie w słońcu z rysami – spowodowane wycieraniem pyłu po S03 - sprawa oczywista. A tu zdjęcie pyknięte DIY SunGunem – ziarnoooo. Felgi No I czas na końcowe foty – te na początku robione już po LSP ale jeszcze w progach docierane było itp, bo w środę wieczorem to niewiele już było widać i sił było brak :P (tak, wiem, niedosmalcowane przy halogenie – było poprawione) Skóra też została lekko odświeżona No i koniec. Mam nadzieje, że przetrwaliście i się nie zanudziliście. Czas pracy to 31 godzin, można by było parę rzeczy poprawić ale i tak jestem zadowolony, właściciel - kumpla tata – też…a to cieszy najbardziej ;) Za wszelkie słowa krytyki i nie tylko oraz czas poświęcony na obejrzenie relacji serdecznie dziękuję ^:)^ Pozdrawiam :ymhug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 SLicznie Panie kawal blachy robilem kiedys pare takowych ale w zieleni :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Nice Job :u A co do krwawienia uzyles? ironx czy jakis inny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Spora ta stodoła. Pewnie przez jej areał muszę wybaczyć resztki past i jakiś pył tu i ówdzie ;) In plus :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_marcin Opublikowano 6 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Seba, ja się ciesze ostatnio jak widzę wszystko co nie czarne :lol: Martino, od Wolfsa Decon Gel resztki past i jakiś pył tu i ówdzie Tu się w pełni zgadzam, część jeszcze po zdjęciach likwidowana była - ale na pierwsze komisyjne mycie mam być ja, więc na spokojnie wszystko sobie obejrzę i dokończę ;) Dzięki Panowie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Fajny kanciak :D i dobrze wyszedł :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skladak Opublikowano 6 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Konkret :D Przynajmniej miałeś swojego prywatnego fotografa przez jakiś czas :f Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCO Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 W weekend długi się nudziłem , mogłeś dać znaka bym coś pomógł bo było co robić przy tym kolosie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 7 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 Duża fura, mały Marcin, robota mistrz :u :D 2 pytania, jak się pracowało z lakierem RR, co możesz powiedzieć o zestawie Megsa do skór? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_marcin Opublikowano 7 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 jak się pracowało z lakierem RRW zasadzie bezproblemowo ;) Na elementach ponownie lakierowanych FG500 się rolowała, ale Scholl S03 sobie świetnie dawał radę. Wykończenie na SF4000 jak najbardziej zadowalające. Gdybym miał PF2500 na żółtym 3Mie, a całe auto leciał bym FG500 na wełnie to przejazd SFką był by tylko formalnością - tak mi się wydaje:P a tak po S17 i pomarańczowym ABW jeszcze gdzieś jakieś delikatne holo zostawało ;) Megsa do skór?Do zapuszczonych raczej się nie nada(cleaner dość delikatny), ale jak nie było nic innego to lepiej przesmalcować ;) Odżywka nawet nawet, nie trąci mocno zapachem skóry ale ma tendencję do mega błysku, a ja lubię mat :mrgreen: się nudziłemNie pomyślałem, a pomoc by się przydała L-) Dzięki Panowie za miłe słowa :ymhug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi