blaszczu Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Cześć! Lada moment zabieram się za korektę mojego Mondka i mam do Was pytanie odnośnie doczyszczenia kołpaków. Co polecacie do ich doczyszczenia? Oczywiście zależy mi na tym aby nie zszedł z nich lakier ;) W swoim arsenale posiadam: *IronX *Tenzi Alux *Valet Pro Bilberry *Valet Pro Blue Gel Wheel Co polecacie z powyższych środków? Myślałem o APC a następnie Blue Gel Wheel bo nie wiem czy Alux nie będzie za mocny Z góry dzięki za pomoc! Pozdrawiam, Błaszczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 masz pełen arsenał, czemu kołpaki miałbys jakoś inaczej traktowć niż felgi alu? Jedziesz jak felgi ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_wolf Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 Z obserwacji różnych relacji itd, Blue Gel w mocnym stężeniu ładnie ruszał kołpaki. Ale niech się wypowie ktoś, kto próbował :) Ja swoje świeżo kupione czyściłem APC Megs'a, ale one były tylko jeden sezon na samochodzie, a i to chyba jakimś garażowym, bo czyste wew i zew. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaszczu Opublikowano 15 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 No moje są już galancie zapuszczone więc na nie trzeba czegoś mocniejszego. Myślicie, że nic nie powinno się stać z powłoką na nich? Czym najlepiej czyścić - mam szczotkę do felg od Valet PRO ale boje się, że porysuje powierzchnie :-q Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 najpierw tarem a później mocnym roztworem apc i jedziesz pędzelkiem - to z moich obserwacji- na kołpaxach likwidowałem żółty nalot i poszło jak z płatka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vokaito1 Opublikowano 15 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 U mnie w takiej sytuacji sprawdził się blue gel 1:3 i pędzelek, potem strzał z tar&glue removera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi