blaszczu Posted May 15, 2012 Report Share Posted May 15, 2012 Cześć! Lada moment zabieram się za korektę mojego Mondka i mam do Was pytanie odnośnie doczyszczenia kołpaków. Co polecacie do ich doczyszczenia? Oczywiście zależy mi na tym aby nie zszedł z nich lakier ;) W swoim arsenale posiadam: *IronX *Tenzi Alux *Valet Pro Bilberry *Valet Pro Blue Gel Wheel Co polecacie z powyższych środków? Myślałem o APC a następnie Blue Gel Wheel bo nie wiem czy Alux nie będzie za mocny Z góry dzięki za pomoc! Pozdrawiam, Błaszczu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Borek Posted May 15, 2012 Report Share Posted May 15, 2012 masz pełen arsenał, czemu kołpaki miałbys jakoś inaczej traktowć niż felgi alu? Jedziesz jak felgi ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark_wolf Posted May 15, 2012 Report Share Posted May 15, 2012 Z obserwacji różnych relacji itd, Blue Gel w mocnym stężeniu ładnie ruszał kołpaki. Ale niech się wypowie ktoś, kto próbował :) Ja swoje świeżo kupione czyściłem APC Megs'a, ale one były tylko jeden sezon na samochodzie, a i to chyba jakimś garażowym, bo czyste wew i zew. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blaszczu Posted May 15, 2012 Author Report Share Posted May 15, 2012 No moje są już galancie zapuszczone więc na nie trzeba czegoś mocniejszego. Myślicie, że nic nie powinno się stać z powłoką na nich? Czym najlepiej czyścić - mam szczotkę do felg od Valet PRO ale boje się, że porysuje powierzchnie :-q Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damianese Posted May 15, 2012 Report Share Posted May 15, 2012 najpierw tarem a później mocnym roztworem apc i jedziesz pędzelkiem - to z moich obserwacji- na kołpaxach likwidowałem żółty nalot i poszło jak z płatka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vokaito1 Posted May 15, 2012 Report Share Posted May 15, 2012 U mnie w takiej sytuacji sprawdził się blue gel 1:3 i pędzelek, potem strzał z tar&glue removera Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts