dark_wolf Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 Witam! Poszukuję QD dla siebie. Jako że auto jest srebrne, to chyba głębi koloru z niego nie wyciągnę :D Ale szukam czegoś, co w takim razie wyciągnie z Colli który jest pod spodem lepsze kropelkowanie + (jak nie można głębi) lustro Jak na razie zastanawiam się między tymi produktami, ale z chęcią usłyszę inne propozycje: -DG Aquawax - kusi najbardziej, chociaż to nie jest typowy (a może i żaden) QD... Ale z drugiej strony psikać codziennie czy co parę dni nim nie będę. -FK 425 - cena/jakość/same sympatyczne opinie na jego temat -CG Pro Detailer - właściwie to raczej odpada, bo z jednej strony dużo szałowych opinii, i dużo... rozczarowanych -Sonus High Gloss Acrylic - mam próbkę, używałem, ale niestety w ten sam dzień co auto było po korekcie, sealancie i wosku, więc niewielką różnicę wypatrzyłem - znajomy bardzo polecał, że lustro niesamowite robi Napiszcie, co o tych sądzicie, może jakieś inne lepsze znacie (nie muszą to być tzw mainstreamowe ;) ), z chęcią się zapoznam. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 V7 Hybrid Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_wolf Opublikowano 17 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 Da lepszego 'boosta' kroplom i lakierowi? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 Chyba da ;) http://www.detailingworld.co.uk/forum/showthread.php?t=206816&page=3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 Stjerna slik :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 Mam wszystkie oprócz CG. Który wybierzesz będziesz zadowolony ;) DGAW to bardziej sealant w sprayu tak samo jak SAG. Więc do "codziennej" pielęgnacji bardziej skłaniał bym się na wybór między CG - FK. Rozważ jeszcze Optimum Instant Detailer - jak dla mnie No1 ;) Ten daje boosta :-B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_marcin Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 Stjerna lepsza od CG PRO moim zdaniem, o FK dużo dobrego się słyszy jeśli chodzi o antystatyczność - jak jest na prawdę nie wiem, nie testowałem :P Ze swojej strony do Colli mogę polecić UQD albo pomarańczkę od Seby :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mx_nowicki Opublikowano 17 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 Auto Finesse Finale. Nie kroplekująca lava oszalała po tym QD :D No i dużo lepiej się dociera niż CG Pro detailer'a Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_wolf Opublikowano 17 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2012 Chyba losowanie będę robił... :D Trzeba chyba z czasem próbować nowych i jakoś na tej podstawie wybrać ulubiony, a teraz zobaczymy co tam wpadnie do koszyka ;) Nie mniej słucham dalszych propozycji :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 Ze swojej strony do Colli mogę polecić UQD albo pomarańczkę od Seby :mrgreen: Mam obydwa i polecam również :u Jeszcze dorzucę Smartdetailera który obłędnie pachnie i super się z nim pracuje - jak pokończą mi się obecne to znów go kupię, albo spróbuje smartone. W zasadzie ile ludzi tyle opinii. Każdy ma swojego ulubienca - rzucaj monetą albo kup samplery i popróbujesz który Ci odpowiada ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_wolf Opublikowano 18 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 Czy ktoś może miał do czynienia z Chemical Guys Extreme Synthetic- Super Shine Quick Detailer Trochę przypomina v7, patrząc na to, że to syntetyk, na srebrnym powinien fajnie dać wet i krople, ale to tylko teoria, ktoś go praktykował? :) Aaa, jeszcze jedno pytanie, niektórzy uważają to za najlepszy QD - 921 od Duraglossa, czemu jest aż tak świetny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yacek _b Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 dark_wolf odnoszę wrażenie , że sam nie wiesz czego chcesz , każdy z wymienionych przez ciebie QD jest dobry , kwestia , zapachu i osobistych preferencji , co do #921 Duraglossa , to mało przyciąga kurz . Ja na Colli kupiłbym Duraglossa , na wosk naturalny - CG Pro Detailer-a . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_wolf Opublikowano 18 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 dark_wolf odnoszę wrażenie , że sam nie wiesz czego chcesz , każdy z wymienionych przez ciebie QD jest dobry , kwestia , zapachu i osobistych preferencji No właśnie, a nie mam jeszcze wyrobionego zdania o żadnym z nich, więc szukam. To chyba na tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ruben$ Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 DG #921 jest uniwersalny i pasuje zarówno na Colli jak i na naturalne ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartodziej Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 Czy ktoś może miał do czynienia z Chemical Guys Extreme Synthetic- Super Shine Quick Detailer Trochę przypomina v7, patrząc na to, że to syntetyk, na srebrnym powinien fajnie dać wet i krople, ale to tylko teoria, ktoś go praktykował? :) Aaa, jeszcze jedno pytanie, niektórzy uważają to za najlepszy QD - 921 od Duraglossa, czemu jest aż tak świetny? Ja na swoim padającym colim przetestowałem DG 921 i DG Aquawax. Według mnie 921 dał więcej radochy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 18 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 Piotrek! Wax On Wax Off! Żadne podbijanie. A tak wogóle to kup 3 proponowane, wybierz ten który Ci podpasuje a resztę puść po pieniądzach :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_wolf Opublikowano 18 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 Piotrek! Wax On Wax Off! Żadne podbijanie. A tak wogóle to kup 3 proponowane, wybierz ten który Ci podpasuje a resztę puść po pieniądzach :u Chyba tak zrobię, ale opcja 'resztę puść...' - pewnie wszystkie zostaną ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
myszakr Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 a dlaczego nie ma Last Tuch od Megsa ? Według mnie bardzo dobry środek w dobrej cenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_wolf Opublikowano 20 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Z opinii to taki... Po prostu dobry środek, bez fajerwerków. Ale to tyle co wyczytałem, może gadam pierdoły. Mam próbkę to zobaczę i wtedy napiszę coś bardziej sensowenego. A tak żeby nie było OT, to wybór padł na CG Hybrid V7, jest w drodze do mnie :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 CG Hybrid V7Czuję się sprawcą :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_wolf Opublikowano 20 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 CG Hybrid V7Czuję się sprawcą :lol: Pogadamy po pierwszym użyciu :D Sam mówiłeś, wax on wax off :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Pomysl nad valet pro citrus bling....to i se szybki umyjesz i glinke poslizniesz i wosk w sprayu masz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janeczek Opublikowano 22 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 Moja propozycja to PB Spray & Gloss na 476 podbija połysk, jest to też uniwersalne QD zarówno do sealanta jak i carnauby. Do tego wosku moje ulubione QD razem z FK 425. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_wolf Opublikowano 27 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2012 Już po pierwszym użyciu CG Hybrid V07. Jak dla mnie mega, niesamowity poślizg, błysk blask itd, co do ingów to jeszcze nie sprawdzałem. Nakłada się stosunkowo łatwo, i jest bardzo wydajny - na całego liftbacka, przykurzonego, poszło nie więcej jak 15-20ml na moje oko (początek butelki to ciężko zmierzyć ;) ). No i jeżeli dobrze czułem, to zapach pomarańczy. I ten komentarz pani ochroniarz, jak pod blokiem robiłem - 'ooo, kupił nowy więc tak pucuje?' 'nie no, gdzie nowy' 'no jak to, nie nowy i tak pucuje?' :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi