michalos21 Opublikowano 19 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 Witam wszystkich, co prawda regulaminowe 7 dni już minęło, ale lepiej późno niż wcale. Na forum trafiłem przez joemonster.org - przypadkiem. Teraz to już nie wiem czy to dobrze czy źle, bo wertuję tematy od jakiegoś czasu dość skrupulatnie ale do tej pory Yarisa ('01) pucowałem kosmetykami typu Plak oraz K2, a teraz się wymagania podnoszą :mrgreen: Samochód po zimowym "buziaku" ma aktualnie maskę do polakierowania bo jest kilka odprysków więc zdjęcia rzucę za jakiś czas ( : Tymczasem zrobiłem już pierwsze zakupy - Nielsen Brilliance + Nielsen Fineese + Tenzi Truck Clean, ten ostatni to w sumie przypadkiem. Raczę stwierdzić, że różnica w myciu jest zauważalna :mrgreen: i będzie już tylko lepiej. Jak uda mi się przeskoczyć wszystkie tematy to mam nadzieję aktywniej działać. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 19 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 To czytaj i polykaj amatorska wiedze :u Teraz Auto,kolor,skad przybywasz?,zona,siostra,matka czy kochanka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalos21 Opublikowano 19 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 Toyota Yaris, 2001r. w kolorze tasmańskiej bieli, czyli standardowy ekonomiczny biały jaki był w tym czasie na tych samochodach. Żony dorobię się za niecałe 3 miesiące :mrgreen: A znaleźć mnie można w obszarze południowym, tj. Kraków, Zawiercie, Katowice bo jestem w ciągłym rozjeździe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 19 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 Toyota Yaris, 2001r. w kolorze tasmańskiej bieli, czyli standardowy ekonomiczny biały jaki był w tym czasie na tych samochodach. Żony dorobię się za niecałe 3 miesiące :mrgreen: A znaleźć mnie można w obszarze południowym, tj. Kraków, Zawiercie, Katowice bo jestem w ciągłym rozjeździe.To jeszcze zapodaj parametry ale oczywiscie przyszlej zony Yarisa olewamy =)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalos21 Opublikowano 19 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 Za 3 miechy :P Jak będę miał rezerwację na papierze :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swoop Opublikowano 19 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 Witamy na forum ;) Żony dorobię się za niecałe 3 miesiące :mrgreen: bez zdjęcia się nie liczy =)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybercik Opublikowano 19 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 Siema! Piąteczka z okolic Krakowa - Myślenice, Podgórze itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_wolf Opublikowano 19 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 Witamy, ciekawy opis na początek :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 19 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 Witaj :) Ciekawe z jakiego linka z Joe :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Siema. Ciekawe z jakiego linka z Joe :lol: O to samo chciałem zapytać ;) Tenzi Truck Clean na to uważaj. Widziałem jak potrafi zniszczyć lakier :-q pH14 robi swoje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Cześć, Wejście mocne :u Biały lakier, no to pogadamy ;) pucowałem kosmetykami typu Plak oraz K2Nie przejmuj się. Jeden taki, z Twoich okolic (Wieliczka), też "operuje" K2 http://www.detailingclub.pl/viewtopic.php?f=33&t=1648&start=120 Będziesz miał z kim wymieniać doświadczenia "on line" :lol: Aaaaa, i przyłączam się do pytania: z jakiego linka na Joe??? :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Cześć Michale, witamy gorąco w rodzince DC :ymhug: Miłe przywitanie, widać, żeś swój chłop :u czuj się tu jak u siebie :-h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Mirek :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_marcin Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Cześć :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalos21 Opublikowano 20 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Wszystko wina minetoo :mrgreen: http://www.joemonster.org/filmy/44086/D ... rrari_Enzo minetoo - | 18 dni temu | Widzę że detailing nawet i tu zawitał. Nie myślałem że to czym się zajmuję trafi kiedyś na Joe :P viewtopic.php?f=11&t=1865 I żeby nie było podśmiechujek z K2 - 2 lata temu kupiłem sobie samodzielnie dobrany zestaw (zgrozo pierwszy i ostatni raz!): Akra - do czyszczenia silników, do mycia silników nadawała się średnio, ale asfalt i robactwo zmywała pierwszorzędnie, atomizer po zużyciu połowy środka - do wyrzucenia. Tapis - do tapicerek wyborny, upieprzył mi podsufitkę (czyszczona tapisem + tetrową szmatką barwy białej). Tempo - do pastowania, z racji niewiedzy w temacie konserwacji lakieru nie narzekałem nigdy, chociaż samochód dostał tym maksymalnie 2x ręcznie. Później mi się odechciało bo ręce mają swoje granice wytrzymałości. Express - szampon, całkiem spoko jak na moje dotychczasowe potrzeby i zwykłą gąbkę, trochę piany, brud jakoś schodził. Bono - do renowacji plastików zewnętrznych i opon - w sumie jakby rozcieńczyć olej kujawski z pierwszego tłoczenia to efekt byłby podobny, jak samochód umyłem u rodziców przy gruntowej drodze to po dojechaniu do siebie plasiki były "lekko" ukurzone. Klima Doktor - do czyszczenia klimy użyłem 1x po zakupie samochodu, rozumiem, że poprzedni właściciel klimy nie czyścił nigdy - ok, ale to nie znaczy, że po aplikacji takiego środka, trasę Kraków-Katowice mam robić z otwartymi oknami przy 0st. na zewnątrz bo tak potwornie śmierdzi chemią z nawiewów. (3 tygodnie trwało zanim "przyjemny cytrynowy zapach" się rozszedł). Tire Doktor - auto z LPG, butla w miejscu koła to nie chciałem wozić jeszcze dojazdówki w tak wielkim bagażniku jaki oferuje Toyotka, wszystko super do czasu jak złapałem kapcia. Postępowanie zgodnie z instrukcją, produkt jeszcze w zakresie daty ważności - wlał cuchnące mleczko do opony i na tym się skończyło. Dopiero pożyczona pompka umożliwiła mi dojazd do wulkanizatora. Nuta - do mycia szyb - aromat lekko alkoholowy, ale żeby czyścił wybornie to nie powiem, zawsze kupa smug i problemów, ta butelka jest nadal pełna. Visio Plus - niewidzialna wycieraczka, na szybach bocznych sprawia się świetnie, na przedniej wystarczy przelecieć kilka razy wycieraczkami i płynem, i po wycieraczce. Felix - do mycia felg i kołpaków, faktycznie pomagał w tym temacie, słabszy od akry, atomizer dożył do końca. Więcej kosmetyków K2 nie pamiętam, za wszystkie serdecznie żałuję i obiecuję poprawę. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Więcej kosmetyków K2 nie pamiętam, za wszystkie serdecznie żałuję i obiecuję poprawę. :DNo to czekamy na testy i wrażenia. Pamiętaj, bez zdjęć się nie liczy :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Tak myslałem że to przezemnie. Fajnie że się skusiłeś :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 20 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Cześć :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi