blaszczu Opublikowano 21 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Cześć :) Chciałbym Wam pokazać moją kolejną pracę z Fordem Mondeo Mk2 ;) Samochód generalnie w bardzo dobrym stanie wizualnym - moim celem było przywrócenie mu blasku oraz zabezpieczenie lakieru jak i szczegółów takich jak plastiki czy opony. Muszę przyznać, że naprawdę świetnie mi się pracowało na tym lakierze. Efekty? Hmmm sami oceńcie ale moim zdaniem wyszło świetnie - właściciel myślę, że jest również zadowolony więc nie pozostaje mi nic innego jak się cieszyć z zadowolenia klienta :skromny: Samochód miał sporo zmatowień - niestety lakiernik sobie z tym słabo poradził :( Trzeba było również "ugryźć" problem wżer po ptasich odchodach, licznej żywicy oraz smoły. Felgi również zostały poddane lekkiemu detailingowi - sporo rys udało się usunąć z polerowanego rantu który wymagał poprawki. Mycie: *Duragloss 901 *Rękawica Meguiar`s Microfiber Wash Mitt *2 wiadra Korekta lakieru: *Scholl S17 *Menzerna SF4000 *IPA *Trio pad Menzerna 80 mm *Trio pad Menzerna 135 mm *Lare EPL-11 Zabezpieczenie lakieru: *Auto Finesse Rejuvenate *Meguiar`s #16 Inne: *MAC 124 Prickbort *Nielsen Brillance *Nielsen S-A-S *Valet PRO Blue Gel Wheel *Meguiar`s Glass Cleaner Concentrated *MF *Pędzelki *Aplikatory I inne... Niestety nie robiłem zdjęć wszystkiego, gdyż postanowiłem skupić się na pracy - czyli na tym co najważniejsze :) Auto przed korektą Miejsce już gotowe więc pora przygotować brykę do odpicowania :hmm: Startujemy - mycie, suszenie, glinkowanie etc etc ;) Fura oklejona więc można zaczynać! 50/50 - nie są mega jakości, niestety nie miałem zbytnio warunków do dobrych "pięćdziesiątek" przy takim świetle ale wprawne oko dostrzeże rysy i swirle Nie zapominamy o detalach czyli końcówki wydechu, światła itp ;) Po pełnej korekcie ponowne mycie, woskowanie, odpicowanie detali - tak jak być powinno! :hmm: Efekt końcowy? Proszę bardzo :) Lakier nabrał głębi oraz szklistości której niestety nawet najlepsze zdjęcia nie oddadzą :( Mam nadzieję, że podoba Wam się moja kolejna praca - wiem, że mało fotek z pracy ale naprawdę wolę skupić się na docelowej pracy niż na foceniu :) Pozdrawiam, Błaszczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skladak Opublikowano 22 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 Co to jest za wynalazek ? Przód przypomina jeszcze wersję ST, ale co się stało z tyłem tego samochodu :o Jaki to ma silnik ? 2.5 170 km ? Krótka i zwięzła relacja. :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_marcin Opublikowano 22 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 Co to jest za wynalazek ?To samo mi przyszło na myśl :lol: No ale o gustach się nie dyskutuje ;) Nie masz problemów z water spotami myjąc auto w pełnym słońcu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_wolf Opublikowano 22 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 Na początku jak widziałem z tyłu nie zczaiłem co to za autko ;) No i praca ze srebrnym to wiadomo jak to ;) Szkoda tylko w tej jak i poprzedniej relacji troszkę mało zdjęć, detali, itd ;) Ale praca ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 22 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 No i praca ze srebrnym to wiadomo jak to ;) Dlatego mój Mondek poszedł w świat :lol: Sporo pracy blaszczu włożyłeś i jak to zwykle na srebrnym bywa...efekt średni na zdjęciach na żywo napewno jest lepiej :u Do ST to mu troszkę chyba brakuje ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_wolf Opublikowano 22 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 No i praca ze srebrnym to wiadomo jak to ;) Dlatego mój Mondek poszedł w świat :lol: Sporo pracy blaszczu włożyłeś i jak to zwykle na srebrnym bywa...efekt średni na zdjęciach na żywo napewno jest lepiej :u Do ST to mu troszkę chyba brakuje ;) Eeee tam, ostatnio stałem na stacji benzynowej z moją Avensis po korekcie, obok Merc też srebrny bez korekty, i mimo że mój był przykurzony to się bardziej świecił, więc warto :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 22 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 No tak ale i tak na srebrnym przeważnie efekt jest "mizerny" do włożonej pracy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi