Jump to content

Ford Mondeo Mk2 ST Pakiet

blaszczu

Recommended Posts

Cześć :)

Chciałbym Wam pokazać moją kolejną pracę z Fordem Mondeo Mk2 ;)

Samochód generalnie w bardzo dobrym stanie wizualnym - moim celem było przywrócenie mu blasku oraz zabezpieczenie lakieru jak i szczegółów takich jak plastiki czy opony. Muszę przyznać, że naprawdę świetnie mi się pracowało na tym lakierze. Efekty? Hmmm sami oceńcie ale moim zdaniem wyszło świetnie - właściciel myślę, że jest również zadowolony więc nie pozostaje mi nic innego jak się cieszyć z zadowolenia klienta :skromny: Samochód miał sporo zmatowień - niestety lakiernik sobie z tym słabo poradził :( Trzeba było również "ugryźć" problem wżer po ptasich odchodach, licznej żywicy oraz smoły. Felgi również zostały poddane lekkiemu detailingowi - sporo rys udało się usunąć z polerowanego rantu który wymagał poprawki.

Mycie:

*Duragloss 901

*Rękawica Meguiar`s Microfiber Wash Mitt

*2 wiadra

Korekta lakieru:

*Scholl S17

*Menzerna SF4000

*IPA

*Trio pad Menzerna 80 mm

*Trio pad Menzerna 135 mm

*Lare EPL-11

Zabezpieczenie lakieru:

*Auto Finesse Rejuvenate

*Meguiar`s #16

Inne:

*MAC 124 Prickbort

*Nielsen Brillance

*Nielsen S-A-S

*Valet PRO Blue Gel Wheel

*Meguiar`s Glass Cleaner Concentrated

*MF

*Pędzelki

*Aplikatory

I inne...

Niestety nie robiłem zdjęć wszystkiego, gdyż postanowiłem skupić się na pracy - czyli na tym co najważniejsze :)

Auto przed korektą

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Miejsce już gotowe więc pora przygotować brykę do odpicowania :hmm:

Dołączona grafika

Startujemy - mycie, suszenie, glinkowanie etc etc ;)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Fura oklejona więc można zaczynać!

Dołączona grafika

50/50 - nie są mega jakości, niestety nie miałem zbytnio warunków do dobrych "pięćdziesiątek" przy takim świetle ale wprawne oko dostrzeże rysy i swirle

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Nie zapominamy o detalach czyli końcówki wydechu, światła itp ;)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Po pełnej korekcie ponowne mycie, woskowanie, odpicowanie detali - tak jak być powinno! :hmm:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Efekt końcowy? Proszę bardzo :)

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Lakier nabrał głębi oraz szklistości której niestety nawet najlepsze zdjęcia nie oddadzą :( Mam nadzieję, że podoba Wam się moja kolejna praca - wiem, że mało fotek z pracy ale naprawdę wolę skupić się na docelowej pracy niż na foceniu :)

Pozdrawiam, Błaszczu

No i praca ze srebrnym to wiadomo jak to ;)

Dlatego mój Mondek poszedł w świat :lol: Sporo pracy blaszczu włożyłeś i jak to zwykle na srebrnym bywa...efekt średni na zdjęciach na żywo napewno jest lepiej :u

Do ST to mu troszkę chyba brakuje ;)

No i praca ze srebrnym to wiadomo jak to ;)

Dlatego mój Mondek poszedł w świat :lol: Sporo pracy blaszczu włożyłeś i jak to zwykle na srebrnym bywa...efekt średni na zdjęciach na żywo napewno jest lepiej :u

Do ST to mu troszkę chyba brakuje ;)

Eeee tam, ostatnio stałem na stacji benzynowej z moją Avensis po korekcie, obok Merc też srebrny bez korekty, i mimo że mój był przykurzony to się bardziej świecił, więc warto :D