maly_marcin Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Niezły syf :mrgreen: Znowu Dżeju dałeś radę, pierwsza liga :u A co do zgadywanki - 3 litry APC i 17 MF :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 29 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Dziękuje za opinię ^:)^ Thomas, wiem, że TIR nie oznacza ciągnika siodłowego, ale jak Łukasz słusznie zauważył.. Łukasz napisał(a): Tak się powszechnie przyjęło i tego nie zmienisz.Po prostu więcej osób nie będących w temacie kojarzy od razu o czym mowa :) Łukasz napisał(a): Co do relacji to tak szczerze powiedziawszy jak na standardy Forum jest... kiepskaTo My mamy jakieś standardy? ;)) Wiem, wiem, za mało zdjęć 'przed' i 'w trakcie' :cry: Obiecuje poprawę przy następnym projekcie, palce będą Was bolały od przewijania :D minetoo napisał(a): JJ gratki że ogarnąłeś. Na przyszłość zrób dach i deskę a potem fotele nie będziesz musiał tak kluczyć i się zginać żeby nie klapnąć O, dobry pomysł :u Do tej pory wychodziłem z założenia, że lepiej zrobić najpierw pranie i zabrać się za plastiki kiedy wszystko będzie sobie wysychało. Człowiek nie zdaje sobie sprawy jak mało wie. Dzięki :u Jeśli chodzi o zgadywankę to same pudła panowie, nie jesteście nawet blisko :D Już podać odpowiedź? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bonzo Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Good Job!! A co do zgadywanki to 42 MF i 20l rozcieńczonego APC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patrizio1985 Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 hmm, jak to jest z tym bonetowaniem, środki widziałem, ale do tego jakaś maszyna, futro, czy coś, jak przebiega taki proces. 20 ściereczek i ok 5 litrów APC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 29 Maja 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Patryk, ogólnie rzecz biorąc bonnetowanie to metoda prania pielęgnacyjnego (w przeciwieństwie do ekstrakcji która jest metodą prania dogłębnego). Jest to metoda mniej inwazyjna w porównaniu do ekstrakcji (mniejsze przemoczenie materiału). Do bonnetowania jest specjalna maszyna jednotarczowa z bonnetem przypominającym z wyglądu mopa. Bonnet pociera o materiał co wspomaga rozpuszczanie brudu. Ten przechodzi z czyszczonej powierzchni na bardziej chłonny bonnet. Tyle w teorii. W praktyce, w tym konkretnym przypadku (podejrzewam, że nie tylko), bonnet zastąpiła tetra i chłonna mikrofibra :) Poradnik o praniu podsufitki który zamieściłem w odpowiednim dziale opiera się praktycznie na tej metodzie. 42MF? Chyba nawet tyle nie mam.. :D Dobra panowie, kończę zgadywankę, nikomu się nie udało :? Przeczytałem tak duże liczby, teraz boję się powiedzieć ile tego poszło :shock: :oops: 1l zrobionego APC i 6 MF.. :lol: Niech żyje wiadro z czystą wodą do płukania szmat :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Dobra to ja sprubuje.... 1 LT APC i 6 MF co wygralem :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 JJ. napisał(a): 1l zrobionego APC i 6 MF.. :lol:No tak, myjka niesprawna to trzeba bylo sobie radzić :P JJ, gratuluje :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 JJ. napisał(a): To My mamy jakieś standardy? ;)) Może nie "oficjalne" ale w porównaniu do relacji użytkowników takich jak minetoo czy dzinkins po prostu wypada blado ;) Są głównie zdjęcia przed i po, części "w trakcie" prawie nie ma. Oczywiście oceniam tylko relację bo sama praca została wykonana bardzo dobrze :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 czepiasz się miszczu- pooglądaj inne relacje JJ. :u ja prawie w ogóle nie mam nic w projektach bo nie ma czasu nigdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 JJ. napisał(a): Przeczytałem tak duże liczby, teraz boję się powiedzieć ile tego poszło :shock: :oops: Bo większość pewnie pomyślała, że skoro zadałeś takie pytanie to chodzi o duże ilości ;) W sumie to ciężko było zgadnąć bo dużo zależy od sposobu czyszczenia chociażby. Jakbyś podszedło do tego "wygodnie" to nie poszło by 6 tylko conajmniej kilka razy więcej pewnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_wolf Opublikowano 30 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2012 Fajna praca, zawsze to coś całkiem innego ;) Trochę chyba szczęścia miałeś, bo ostatnio się naoglądałem videobloga jakiegoś truckera, to ta maszyna w środku całkiem mała w porównaniu do tego co on tam pokazuje :) To teraz kolejne 800kkm :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi