Tomasz Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Ostatnio bardzo dużo rozmawiam z forumowiczami oraz osobami z zewnątrz na temat finiszu .. , wiadomo wycinka rys chwastów pastami manzerna , 3M ale przy finischu menzerny brakuje mi tzw . pierdolni... w lakier bazę lustra i blingu . Czy finisch też zalezy od morki lakieru itd , myślę o powrocie do finischu 3M, jakiego wy rodzaju używacie past finiszowych Pozdrawiam Tomasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Menzerna po 85 rd... Festool 5000 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrCleaner Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Scholl S40 Scholl S30+ no i sporo zależy też od morki, lakier może wyglądać meeega mokro, ale jak morka jest spora to lustra nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Bardzo dobry temat, Też się zastanawiam - jak stwierdzić, że pasta do finiszu którą używamy gwarantuje Nam najlepsze wykończenie - usuwanie hologramów swoją drogą, to zrobi każda pasta, ale nadanie maksymalnego wet looku i połysku obrabianej powierzchni? To być może walka o przysłowiowe 2%, ale czasem i to zrobi różnicę.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 usuwanie hologramów swoją drogą, to zrobi każda pasta,I tak i nie. Są lakiery gdzie Menzerna sobie nie radzi. Ja jestem fanem Ultrafiny. Morka wiadomo, psuje efekt. Im dłużej finish trwa tym lepsze efekty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Ostatnio po cieciu prubuje AIO...to i na wosku zaoszczedze i do tego troche ukryc sie da... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 29 Maja 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 Tak jak pisali - efekt zależy od lakieru - jak jest bez morki to jest WOW. Jak jest z to też ale mniejsze. Spróbuj sobie sam na jakimś panelu ze złomu. Zetnij, wypoleruj i obok wypoleruj zobaczysz. Można po finishu lub zamiast pasty finishowej wykańczać lakier glazem, cleanerem - czymś co jest tłuste i coś doda od siebie. I wiadomo, obroty niskie, wolne ruchy polerką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
geo Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Jak jest morka to papierem atak!! Bo wrzoda pasta nie ruszy. Fast Cut Plus po szlifie, później 205 i jak ciemny lakier to Ultrafina dokończy sprawę. Cudowne Como. Pady np. LC Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 3 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Minęła właśnie 30ta godzina pracy nad Leonem i nadal nie jestem zadowolony z finishu. To jakiś rekordzista wkurwienia mnie w tym roku.... Koszmar. Jacy szczęśliwi są Ci którzy "zalepiają" i nie mają sumienia.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 A co za problem masz z wykonczeniem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Opublikowano 4 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Minęła właśnie 30ta godzina pracy nad Leonem i nadal nie jestem zadowolony z finishu. To jakiś rekordzista wkurwienia mnie w tym roku.... Koszmar. Jacy szczęśliwi są Ci którzy "zalepiają" i nie mają sumienia.... Piotrek co nie zabije to wzmocni :u Z czarnymi tak jest że czasami trzeba dwa dni siedzieć nad finischem :cry: , ale są firmy co robią to w dzień :o) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 A co za problem masz z wykonczeniem?Już zrobiłem :u są firmy co robią to w dzień :ymdevil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Opowiadaj chwal sie...aio z futrem :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 4 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Nieeee bo offtop będzie. Wrzucę wypociny ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi