Jump to content

Finisz jak to jest

Tomasz

Recommended Posts

Ostatnio bardzo dużo rozmawiam z forumowiczami oraz osobami z zewnątrz na temat finiszu .. , wiadomo wycinka rys chwastów pastami manzerna , 3M ale przy finischu menzerny brakuje mi tzw . pierdolni... w lakier bazę lustra i blingu .

Czy finisch też zalezy od morki lakieru itd , myślę o powrocie do finischu 3M, jakiego wy rodzaju używacie past finiszowych

Pozdrawiam Tomasz

Bardzo dobry temat,

Też się zastanawiam - jak stwierdzić, że pasta do finiszu którą używamy gwarantuje Nam najlepsze wykończenie - usuwanie hologramów swoją drogą, to zrobi każda pasta, ale nadanie maksymalnego wet looku i połysku obrabianej powierzchni? To być może walka o przysłowiowe 2%, ale czasem i to zrobi różnicę..

usuwanie hologramów swoją drogą, to zrobi każda pasta,

I tak i nie.

Są lakiery gdzie Menzerna sobie nie radzi.

Ja jestem fanem Ultrafiny.

Morka wiadomo, psuje efekt.

Im dłużej finish trwa tym lepsze efekty.

Tak jak pisali - efekt zależy od lakieru - jak jest bez morki to jest WOW. Jak jest z to też ale mniejsze.

Spróbuj sobie sam na jakimś panelu ze złomu. Zetnij, wypoleruj i obok wypoleruj zobaczysz.

Można po finishu lub zamiast pasty finishowej wykańczać lakier glazem, cleanerem - czymś co jest tłuste i coś doda od siebie.

I wiadomo, obroty niskie, wolne ruchy polerką.

Minęła właśnie 30ta godzina pracy nad Leonem i nadal nie jestem zadowolony z finishu.

To jakiś rekordzista wkurwienia mnie w tym roku....

Koszmar.

Jacy szczęśliwi są Ci którzy "zalepiają" i nie mają sumienia....

Minęła właśnie 30ta godzina pracy nad Leonem i nadal nie jestem zadowolony z finishu.

To jakiś rekordzista wkurwienia mnie w tym roku....

Koszmar.

Jacy szczęśliwi są Ci którzy "zalepiają" i nie mają sumienia....

Piotrek co nie zabije to wzmocni :u

Z czarnymi tak jest że czasami trzeba dwa dni siedzieć nad finischem :cry: , ale są firmy co robią to w dzień :o)