Jump to content

Land Rover Freelander 2 - wash'n'wax

maly_marcin

Recommended Posts

Tak się zastanawiałem czy materiału jest na tyle, by wrzucić relację, czy do 'co zrobiłeś...' ale wrzucę tutaj, najwyżej Dżeju przeniesie :lol: :P

Tytułowy pacjent nie ma lekko. Okazało się, że od poprzedniej operacji która miała miejsce coś koło września albo i wcześniej (ubiegłego roku) do wczoraj, auto widziało najprawdopodobniej myjnię tylko raz - z jednej strony cieszy mnie to, bo kondycja lakieru jest na prawdę dobra :lol: Autko po operacji poddawane było parę razy pianowaniu i płukaniu ale wiadomo - z czasem nie dawało to oczekiwanego rezultatu i zaprzestano ww zabiegów pielęgnacyjnych :mrgreen:

Uwierzcie, nie było lekko, wnętrze zostało 'odświerzone' - przydało by się już pranie a autko chyba ma niecały rok :? Znalazłem nawet dość dobrze wysuszoną śliwkę, niestety pleśń ją ogarnęła - a z tego co mi wiadomo, to sezonu na śliwki jeszcze chyba w tym roku nie było :P Ogólnie w aucie jeżdżą dzieci - wiadomo z czym to się wiąże ;))

Czas na foty:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Użyte:

pędzle, szczotki, rękawice itp.

Presta Sudzz, Nielsen Tar&Glue, piana naturalna, Nielsen AC, Wolf's Decon Gel, Austosmart G101, do szuszenia Fluffy, glina BH Soft, oczywiście dwa wiadra... chyba wszystko wymienione :P

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Tutaj też trzeba było zajrzeć

Dołączona grafika

i tu

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Po zabiegach czyszczących przyszedł czas na zabezpieczenie. Autko dostało Sonusowym cleanerem na finishowym padzie - maszynka to oczywiście Lare. Z uwagi na to, że autko nie ma łatwo poleciał Colli 476. Na szybkach combo od 4nano czyli najpierw Cleaner a później Clear Vision. Tworzywa - Megs Trim Detailer, w nadkolach Od Temachema jakiś preprat 'bez silikonu', opony Megs Endurance, progi Sonus Acrylic Glanz i tak samo koła.

Foty gotowego autka:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Coś tam się nawet odbija :mrgreen:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

No i teraz wnętrze - jak wyżej wspomniałem - pranie to priorytet. Odkurzone, plastiki wyczyszczone, szybki też - tak więc niewiele. W sumie stan zewnętrzny auta odzwierciedlał to, co działo się w środku - stąd chyba z wrażenia nie zrobiłem zdjęcia przed :lol:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Praca domowa być musi :lol:

Dołączona grafika

Właścicielka zadowlona, co mnie bardzo ucieszyło :) W planach już pranie i impregnacja tapicerki :P

Mam nadzieję, że wytrwaliście do końca ;)

Za wszelkie słowa krytki i nie tylko z góry dziękuję ^:)^

Pozdrawiam :)

Jak będziesz miał czas to nauczysz mnie robić takie zdjęcia

:shock: żebym ja umiał robić zdjęcia to z chęcią...kompakt w rękę i się robią :lol:

No mały postarałeś się :u

:oops:

A co do lakieru to fakt - na początku byłem zły na kumpla, że nawet cioci nie mógł umyć auta, żeby tak nie wyglądało - ale jak później wyjechałem nim z garażu i zobaczyłem w słoneczku...pomyślałem sobie - 'dobrze, że tak się stało' :lol: :mrgreen:

Dzięki ^:)^