Jump to content

Scholl W6+ - test produktu

Thomas

Recommended Posts

Scholl W6+

Dołączona grafika

Opis produktu :

W6 + to wysokiej klasy selant do szybkiego i skutecznego zabezpieczenia powłok samochodowych. Naturalny wosk carnauba, woski syntetyczne i mocno usieciowane polimery ochronne lakieru zapewniają bogaty, głęboki i długotrwały połysk.

W6 + to wysokiej klasy selant do szybkiego i skutecznego zabezpieczenia powłok samochodowychNaturalny wosk carnauba, woski syntetyczne i mocno usieciowane polimery ochronne lakieru zapewniają bogaty, głęboki i długotrwały połysk.

ZALETY:

- Bardzo skuteczne polimery, woski Carnauba i woski syntetyczne zapewniają maksymalną ochronę lakieru

- Rewelacyjnie wspaniały połysk

- Łatwość aplikacji i polerowania nawet na gorącej powierzchni bez rozmazywania

- Nie pozostawia mikro zarysowań w porównaniu do wielu innych wosków i selantów!

Teraz ode mnie :

Bardzo przyjemny , rzekł bym truskawkowy zapach ( przynajmniej tak mi się wydaje :) ) , bardzo łatwy do rozprowadzenia po powierzchni, szybko wysycha i bardzo łatwo się go poleruje.

Praktycznie można powiedzieć jeżeli chodzi o aplikację, że to jak środek dla leniwych :) łatwy w użyciu :)

Zanim zastosowałem auto przeszło :

- mycie Szampon Zymol

- glinka

- zrobiłem delikatne odświeżenie lakieru ( Deox 2,Deox 3)

- Cleaner AG SRP

Przed nałożeniem wosku i przed odświeżeniem lakieru :

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Brak zdjęć w trakcie.

Tutaj już PO :

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Akurat padał deszcz na drugi dzień.

Dołączona grafika

Dołączona grafika

A tutaj po kolejnym myciu i nałożeniu 2 warstwy :

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Co do trwałości to się chwilowo nie wypowiem, za krótko żeby cokolwiek powiedzieć.

Połysk jest bardzo fajny, tak samo jak i gładkość/śliskość powierzchni.

Jak wiadomo na srebrnym ciężko cokolwiek powiedzieć więcej,ale po zastosowaniu widać troszkę ciemniejszy ( głębszy ) odcień koloru.

Zobaczymy za jakieś 2-3 tyg jak będzie z nim dalej :)

Efekty W6+ cieszą,ale trwałosc juz NIE.Bardzo mnie ciekawi twoje odczucie po 2 tyg.

zobaczymy, to głównie dla testu :)

jest on zaaplikowany w postaci 2 warstw tylko i wyłącznie na masce :) reszta auta posiada Migliore Original ;)

wiem,że to zupełnie inne produkty,ale jestem ciekaw jak po 2-3 tyg. będą wyglądały w tym zapewne 2 mycia będą :)

woski syntetyczne i mocno usieciowane polimery ochronne lakieru

Byłem osioł z chemii w szkole, ale mógłbyś nieco przybliżyć, tak prosto,

kwestię tych "usieciowanych polimerów" :roll:

Pytam, bo dla mnie brzmi to jak klasyczny bełkot marketingowy - ale może się mylę :-??

Thomas napisał(a):woski syntetyczne i mocno usieciowane polimery ochronne lakieru

Byłem osioł z chemii w szkole, ale mógłbyś nieco przybliżyć, tak prosto,

kwestię tego "usieciowania" :roll:

to jest tekst ze strony producenta ...

ale wg mnie to jest niby bardziej zwarta struktura molekularna cząsteczek tego środka ... być może to jest na myśli tego tekstu ;)

Zrobilem nim 5 może 6 aut i praktycznie po miesiącu już go nie ma.A proponowałem ludziom,jako 3 miesięczna ochronę :o .Dlatego takie ważne jest dla mnie twoje wrażenie co do tego produktu.Czekam z niecierpliwością 2tyg.