JJ. Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Cześć. Oto Kia: Bardzo smutna Kia: Kia którą ktoś próbował polerować: (wprawne oko niech dostrzeże koliste rysy w okolicach odbicia dłoni - dla polermistrza pomyliły się strony w gąbce.. @-) ) Kia której nie myto aby nie oglądać tych rys: Felgi nadające się jedynie do renowacji: Sok sok sok: Mucha: Inne: Mycie zacząłem tradycyjnie od profili w drzwiach, do tego celu użyłem APC Nielsen Cyclone 1:10 oraz Sanesolv Extra. Następnie przyszedł czas na koła: Nadkola umyte tym samym APC co profile w drzwiach, wspomagałem się dodatkowo szczotką Mothersa: Felgi umyte preparatem od CarValet (bezkwasowy) w stężeniu 1:7 oraz szczotką a'la Meguiars: Opony umyte żelazkiem ;) Następnie usunięcie smoły: Dekontaminacja, pianowanie: Osuszanie i szybki rzut oka przed glinkowaniem: Smutne lampy wymagające uwagi: Tak wyglądała plastelina po obszarze 40x40cm, masakra :shock: No i małe brudne 50/50: Wjazd do groty i inspekcja. Halogen był tylko formalnością: Pięknie, po prostu pięknie: Debadżing: Notka dla siebie - kupić krążek gumowy na wiertarkę.. 2 godziny usuwałem resztki gąbki (taśmy).. Zacząłem pierwsze szlify: Podszedłem w miarę łagodnie - S17 + pomarańczowy ABW. 2 podejścia i korekta na ~80%. Więc żeby nie robić po trzy podejścia albo i więcej, zacząłem kombinować jak to zrobić mniejszym nakładem sił. Grałem niebieskiego ABW, różne pasty, nawet futro na Menzernie FF, nic nie szło. Tomasz mówił o futrze. Piotrek poradził - futro + FC (albo odpowiednik). Więc skoro panowie tak mówią - pokornie się słucham i grzeje na futrze z FG500: Przeleciałem całe auto mocnym i średnim kombo po czym wyjechałem aby umyć je po korekcie (przed cleanerem). Szlag by trafił, zachciało się uporczywie szorować.. :roll: Więc jako finisz (tutaj też po wielu bojach i kombinacjach) użyty został DAS + żółta Menzerna FP + Scholl S40. I to był strzał w dziesiątkę :-bd Jako LSP - coś, co chyba jeszcze solo na forum nie wystąpiło :) Opony balonowate więc CarValet na pędzelku co by szybciej było, plastiki Nielsen S-A-S, uszczelki wokół szyb DB Replenish, szyby od środka i na zewnątrz Megs GCC. Zacząłem bawić się w foteczki ale wpadł właściciel który się śpieszył więc wybaczcie mi tak małą ilość kiepskich zdjęć :( Macie dziada z bezbłędną stylówą :roll: :lol: Podziękowania dla: Kolegi Repl-a z forum za polecenie mnie Mirka za telefony i wsparcie duchowe :u Tomasza i Piotra za wskazówki jak ugryźć paździocha. Zapraszam do komentowania, wiem, że zdjęć 'po' brak ale może na podstawie tego coś powiecie.. :ympray: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 projekt nie do przyjęcia- czemu miało służyć to pozowanie w odbiciu auta? :lol: jak to mówią - nie jest źle, felgi faktycznie sciorane na maxa- lubię takę auta zajechane- widać dużą różnice :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Boże , to aż tak wyglądało okropnie :( , dałeś radę wujek :u tak trzymać To kiedy następny czarny :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Cholera ale lala się trafiła, mat zdrowy. Ona lakierowana nie była? Bo lakier chyba bardzo miękki swoją drogą. Wyciągnąłeś ją naprawdę świetnie :u , bo stan przed naprawdę agonalny już. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Ale kapcioszki muszą być na ostatnim zdjęciu :lol: Nie jest źle...3 z 2'ma :lol: Bardzo ładnie wyszło tylko faktycznie te felgi psują teraz wizerunek auta. Środka nie ruszałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprinter Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zacnie Panie to wyszło, dziad masakryczny i macik jak ta lala :lol: Fele poleć właścicielowi polakierować natychmiast, bo cały efekt psują :!! Ta koreanka to Cię ładnie wciągneła, maszyna żyje, czy tylko umiera w katuszach :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Dobrze, bardzo ładnie :u Znaczki ponownie naklejałeś na? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 13 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 czemu miało służyć to pozowanie w odbiciu auta?Yyyy.. Autopromocja? :lol: To kiedy następny czarnyW piątek.. @-) Środka nie ruszałeś?Nie ruszałem, aczkolwiek jak siedziałem w środku to skóry były w wyraźnej potrzebie, boczek kierowcy i podłokietnik mocno się kleiły :? Powiedziałem dla właściciela o możliwości ruszenia wnętrza, zobaczymy co postanowi :) Ta koreanka to Cię ładnie wciągnełaNiby mała a duża.. ;)) maszyna żyje, czy tylko umiera w katuszachJeden dzień pojęczała franca ale na szczęście na razie jej przeszło.. #:-s Znaczki ponownie naklejałeś na?Tak. Znaczki zostały zdjęte, oczyszczone MF z FG500 po czym wyklejone nową taśmą i zwrócone na swoje miejsce :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zdjęcia nie oddają męki którą miałeś z tym autem, ale efekt końcowy - super :u Czy plastiki na nadkolach i dołach drzwi też polerowałeś i co z lampami??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 13 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Plastiki na nadkolach oraz na dołach drzwi polerowane, progi wypolerowane na równo z drzwiami, nie kładłem się już na ziemię i nie wchodziłem pod furę (aczkolwiek przeleciałem tam Reloadem) :) Nadkola w części wewnętrznej (to kilkucentymetrowe zagięcie) wypolerowane ręcznie i również zabezpieczone. Szkoda, że tak mało zdjęć, szkoda, że klient tak szybko pojechał.. Jak wytoczył auto z garażu sam byłem w szoku, to był ten moment gdzie możesz stać i się gapić :D Przednie lampy zmatowione papierami od 1000 do 4000 i wypolerowane w dwóch krokach. Tylne miały jeszcze jako taką głębię więc ich nie ruszałem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KEIL1 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 :o .urwa strucel najwyższej klasy, szokujące fotki przed i równie mocny efekt po. Ciekawa reakcja właściciela ? wartośc auta to mu o 100% skoczyła, relacja przyjemnie opisana :u PS; takie nadkola to ten mothers może myć hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Chyba cholernie niewygodne do roboty(kształty,dużo plastików,dach karbowany).Mam nadzieję,że właściciel docenif fakt, iż wóz leżal na zakażnym a teraz jest wśród żywych.Lubię to :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Nice Job :u Dlaczego wlasciciel wpadl wsciekly? ukradles mu to autko czy wolal "przed"?? S 40 uwazaj bo za 2-3 tygodnie wroci z holsami. Dobra robota JJ jak na dach wchodziles? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 S 40 uwazaj bo za 2-3 tygodnie wroci z holsami. :-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Świetny efekt końcowy. Miałem pytać czy zdejmowałeś znaczki ale widzę, że już ktoś mnie uprzedził z tym pytaniem. Czym je później przyklejałeś? S 40 uwazaj bo za 2-3 tygodnie wroci z holsami. Dlaczego tak by miało być? Ta pasta jakieś wypełniacze zawiera? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 s.martino napisał(a):S 40 uwazaj bo za 2-3 tygodnie wroci z holsami. Dlaczego tak by miało być? Ta pasta jakieś wypełniacze zawiera? Tzn jest tłusta i jak jej nie wypracujesz (czyli nie usuniesz swirli) to je wypelni i z czasem wyjdą. Dlatego mało i wypracować, ale JJ kilka razy ją robił więc pewnie wie :P No JJ, grubo ! Pobiegałeś pewnie wokół niej, wyszło bardzo ładnie :u Jak te rysy na klapie, drzwiach itc - usunąłeś w całości czy spłyciłeś ? Pozdrawiam :ymapplause: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_marcin Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Jet Black :f ( i jego charakterystyczne kratery :lol: ) Jest piękny po robocie, moim zdaniem żaden z 'czarnych' nie oddaje efektu tak jak on... ale praca z nim to ku&$^*#%%$&*... x_x Git robota :ymapplause: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 s.martino napisał(a):S 40 uwazaj bo za 2-3 tygodnie wroci z holsami. Dlaczego tak by miało być? Ta pasta jakieś wypełniacze zawiera? Tzn jest tłusta i jak jej nie wypracujesz (czyli nie usuniesz swirli) to je wypelni i z czasem wyjdą. Dlatego mało i wypracować, Jeszcze pasty scholla bez wypelniaczy nie widzialem...Troche sie nomi bawilem i zawsze jakies problemy byly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 13 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 Jeszcze pasty scholla bez wypelniaczy nie widzialem...Troche sie nomi bawilem i zawsze jakies problemy byly. IPA albo cleaner do lakieru wymywają te wypełniacze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 byłem przekonany że tak- ale skoro minetoo przemywa woski IPA to ja już nie wiem :shock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skladak Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Przeleciałem całe auto mocnym i średnim kombo po czym wyjechałem aby umyć je po korekcie (przed cleanerem). Szlag by trafił, zachciało się uporczywie szorować.. :roll: Końcowe zdjęcia oddają piękną czerń :u Jakbyś podstawił nówkę sztukę na miejsce starego : D A mam pytanie czy te defekty na powyższych obrazkach powstały po umyciu i wymyciu wypełniaczy? Czy podczas osuszania czystego auta czystym ręcznikiem :o ? Niceee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 14 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Ciekawa reakcja właściciela ? Mam nadzieję,że właściciel docenif fakt, iż wóz leżal na zakażnym a teraz jest wśród żywych.Właściciel był bardzo zadowolony, tylko co zobaczył lampy zza płotu to już się zaczął cieszyć. Mówił, że reflektory jak nowe (szkoda, że fotki nie pstryknąłem), piękny czarny dach, brak tych rys które tak go irytowały, chwalił, dziękował i rzeszę klientów zapewniał :lol: Dlaczego wlasciciel wpadl wsciekly?Nie wściekły tylko w pośpiechu :) jak na dach wchodziles?Drabinka KRAUSE Czym je później przyklejałeś?Taśmą piankową dwustronną 6mm S 40 uwazaj bo za 2-3 tygodnie wroci z holsami. Tzn jest tłusta i jak jej nie wypracujesz (czyli nie usuniesz swirli) to je wypelni i z czasem wyjdą. Dlatego mało i wypracować, ale JJ kilka razy ją robił więc pewnie wie :PTrzeba naprawdę uważać z ilością bo później ciężko to wypracować (nawet wielkość kropki ma znaczenie). Ja średnio lubiłem tą pastę, dopiero przy Kii się z nią przeprosiłem. Każdy element po S40 zlewałem obficie IPĄ aby usunąć resztki pasty. Jeszcze mi się nie zdarzyło spolerować ją ręcznikiem 'do zera' żeby nie było mazów. Każdemu elementowi dałem 'ostygnąć' i związać S40, na przykład pastę z jednego obszaru ścierałem dopiero po zrobieniu następnego. Jak te rysy na klapie, drzwiach itc - usunąłeś w całości czy spłyciłeś ?Z tego co pamiętam to na klapie została jedna, przy uchwycie na którym opiera się wycieraczka. Te z prawej strony, gdzie jest zdjęcie emblematu 'LX' powiedziały 'papa'. Na drzwiach była jedna dłuższa głębsza, została 'przebita' i prawie cała zeszła. Jet Black :fTo Jet Black? Myślałem, że czarny uni.. 8-} Składak, akurat na tym zdjęciu są to rezultaty uporczywego 'mycia' rękawicą Megsa, ścierałem kropki z pasty i zrobiłem biedę. Dziękuje za komentarze :ymhug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_marcin Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Jet Black/czarny UNI - jeden pies jak dla mnie :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybercik Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Wyszło pięknie! Ja bym tego nie ruszył przez ilość krawędzi, nakładek na błotniki, przetłoczeń - aaaa idź pan :D Szkoda tylko że nie ma fot przednich lampek ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miHoo79 Opublikowano 14 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 JJ kawał dobrze wykonanej roboty :u Zdecydowanie kupuj gumowy krążek na wiertarkę - parę sekund i nic nie ma z napisu. Czyli 2h do przodu. Używam go także do usuwania kleju z ciężarków na felgach. Nie ma nic lepszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi