blaszczu Posted June 15, 2012 Report Share Posted June 15, 2012 Cześć! Muszę kupić jakiś zestaw padów i zastanawiam się nad ABW. Co możecie o nich powiedzieć, jak z ich trwałością, pracowaliście na nich? Nie da się ukryć, że ich cena jest atrakcyjna i nie spodziewam się cudów ale chciałbym aby chociaż przez jakiś czas mi posłużyły tym bardziej, że docelowo celuję w zestaw padów 3Ma ;) Z góry dzięki za opinie. Pozdrawiam, Błaszczu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
minetoo Posted June 15, 2012 Report Share Posted June 15, 2012 Mam dwa cutting. Jeden jest źle odlany i bije. Mam dwa polishing. Jeden ma krzywo naklejonego rzepa i bije. Mam finishing. Genialnie miękki pad. Był fantastyczny ale tylko na 3 razy bo oderwał się od rzepu podczas pracy :-! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blaszczu Posted June 15, 2012 Author Report Share Posted June 15, 2012 Ja obecnie mam zestaw padów Menzerny i się po bokach bardzo szybko postrzępiły a od jednego się oderwał totalnie rzep podczas pracy :-q Dlatego chwilowo chcę nabyć jakieś tanie pady które przez chwilę mi posłużą a potem zakupić już coś zdecydowanie lepszego jak 3M. A co z tańszych padów możecie jeszcze polecić? Może Urban? Z tym, że one już są trochę droższe od ABW... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzaKal Posted June 15, 2012 Report Share Posted June 15, 2012 A ja mam całkiem inne wrażenia po padach ABW, już od dłuższego czasu używam ABW cutting i jestem bardzo zadowolony. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blaszczu Posted June 15, 2012 Author Report Share Posted June 15, 2012 Ich cena mnie przekonuje i chyba się na nie zdecyduje tym bardziej, że ma to być chwilowa alternatywa. A które bardziej polecacie - płaskie czy wafel? Swoją drogą jaka jest różnica przy pracy między płaskimi padami a waflowymi? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SNB SWEDEN Posted June 15, 2012 Report Share Posted June 15, 2012 Ja obecnie mam zestaw padów Menzerny i się po bokach bardzo szybko postrzępiły a od jednego się oderwał totalnie rzep podczas pracy :-q Dlatego chwilowo chcę nabyć jakieś tanie pady które przez chwilę mi posłużą a potem zakupić już coś zdecydowanie lepszego jak 3M. A co z tańszych padów możecie jeszcze polecić? Może Urban? Z tym, że one już są trochę droższe od ABW...My mamy Menzerny i Flexipads pracujemy na nich bardzo duzo i nie moge powiedziec anie jednego zlego slowa, natomiast Urban i ABW reczej omijam Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jankos Posted June 15, 2012 Report Share Posted June 15, 2012 Mam dwa cutting. Jeden jest źle odlany i bije. Mam dwa polishing. Jeden ma krzywo naklejonego rzepa i bije. Mam finishing. Genialnie miękki pad. Był fantastyczny ale tylko na 3 razy bo oderwał się od rzepu podczas pracy :-! Biały cutting po całym aucie jest caly w kawałkach... i do tego krzywy. Polishing nie zauważyłem jakiś defektów Finishing mały rzep oderwał się podczas pracy z Cherry od AB :) chyba za bardzo nasiąkł. też nie polecam, jak na początek mogą być ale Flexipads lepsze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar_1981 Posted June 15, 2012 Report Share Posted June 15, 2012 Może na początek spróbuj Monster Shine? Cenowo chyba jedne z tańszych i powinny wytrzymać. Ja za dużo nimi nie robiłem (jak niektórzy tutaj ;) ) Ale...moje Mondeo MK2 Kombi, Megane, Espace, E39 i Alfę 156 nimi zrobiłem i nadal się trzymają kupy ;) Myślę że do hobbystycznego użytku również Ci się sprawdzą. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szynka Posted June 15, 2012 Report Share Posted June 15, 2012 ABW to najczęściej używam małych - biały, pomarańczowy - oba płaskie, oraz czarny - płaski oraz waflowy. Prałem je już kilkanaście razy i są cale, rzep trzyma. Dużych to najczęściej czarnego - płaski i waflowy i je również kilkanaście razy prałem - całe, rzep również. Piorę i w rękach i w pralce. Reszta padów - pomarańczowy, żółty, biały i niebieski leża - żółty dla mnie jest za twardy, częściej sięgam np. po Monster Shine albo 3M, jak potrzebuje białego to wole menzerna/flexipads i pomarańczowego również menzerna/flexipads/monstershine. Na chwile możesz kupić, zobaczysz jak CI się nimi pracuje i które wolisz. Padów nigdy za mało ;) Jedyne co się z nimi dzieje, to się trochę odkształciły, tutaj akurat czarny, ale z pomarańczowym jest tak samo (czarny częściej używany przy DA) To akurat bardziej zasługa DA niż samych padów, a bardziej BP 125mm przy padach 150mm i docisku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
blaszczu Posted June 15, 2012 Author Report Share Posted June 15, 2012 Zaryzykuję chyba te pady ABW a za jakiś miesiąc/dwa dokupię sobie jakieś od Flexiego, 3Ma czy Urbana ;) I wtedy już będę miał czym działać :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
s.martino Posted June 15, 2012 Report Share Posted June 15, 2012 Jak zajechales flexi to 3m 10 min. u ciebie posiedza szczegolnie zielony. O ABW nic nie mowie, ale odpusc sobie, bierz flexi i masz ok. Ostatnio LC HT low profil mi podchodza z pastami od festoola Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted June 16, 2012 Report Share Posted June 16, 2012 Ludzie, nie targajcie tymi padami po wszystkim dookoła lakieru to nie będą się Wam sypać :-! Finishing mały rzep oderwał się podczas pracy z Cherry od ABPodczas zdejmowania czy pracy? ABW to najczęściej używam małych - biały, pomarańczowy - oba płaskie, oraz czarny - płaski oraz waflowy. Prałem je już kilkanaście razy i są cale, rzep trzyma. Dużych to najczęściej czarnego - płaski i waflowy i je również kilkanaście razy prałem - całe, rzep również. Ten człowiek dobrze prawi :ymapplause: Pracuje na niebieskich, pomarańczowych i czarnych, wszystkie płaskie. Niebieski jest bardzo przyjemny w pracy, zobaczyłem, że wilgotny jest bardziej plastyczny i ma mniejszą tendencję do wykruszenia jeśli na coś najedziemy. Pomarańczowy w porównaniu do pomarańczowego Menzerny (Flexipads) zostawia gorsze wykończenie (lekkie holsy). Czarny dość miękki aczkolwiek zostawia lepszy finisz od czarnego MS. Kosztują grosze, ja za dużego zapłaciłem bodajże 6zł, dla mnie to śmieszna cena w porównaniu do WSZYSTKICH konkurentów. Wiadomo, że pady mają swoje wady ale inne, droższe jakichś wad również nie są pozbawione.. Poza tym - jak ktoś oczekuje cudów po produkcie w takiej cenie.. ^:)^ L-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fireman_marcin Posted June 16, 2012 Report Share Posted June 16, 2012 Również nie mam powodów do narzekań. Niebieski płaski po 2autach ma się dobrze. Małe również dają radę. Czarny jest bardzo miękki. Ale znów jak pomacałem ręką to biały od flexi jest twardszy niż niebieski abw ale to tylko takie porównanie nieużywanych w dotyku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts