SNB SWEDEN Posted May 3, 2010 Report Share Posted May 3, 2010 Nie bede sciemnial kim jestem :) wiadomo, ze prowadze wraz z Tomaszkiem http://www.snbkosmetyki.com.pl i wspolpracujemy z http://www.mrcleaner.pl Akurat dzis trafilem Skode Octavie Scouta gdzie byla duz ilosc kropek asfaltu szczegolnie na plastikowych listwach progow. Tar Remover nalozony na sucha karoserie po okolo 5min plukanie Karcherem wszystko idelanie zeszlo Produkt nie nalezy do najtanszych na rynku ale napewno zdaje egzamin i jest w miare wydajny Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator marctwain Posted May 3, 2010 Administrator Report Share Posted May 3, 2010 Rzeczywiście daje radę nieźle. Jest w jakichś małych opakowaniach? nie 5l? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
biały Posted May 3, 2010 Report Share Posted May 3, 2010 Rzeczywiście daje radę nieźle. Jest w jakichś małych opakowaniach? nie 5l? jest w 1l opakowaniach : http://www.snbkosmetyki.com.pl/index.php?p6,tar-and-glue-remover-1l Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GRUBEER Posted May 22, 2010 Report Share Posted May 22, 2010 Pozwolę sobie wstawić tutaj zdjęcia autorstwa Kolegi Maru123 i mam nadzieje ze nie będzie miał nic przeciwko :) tak działa TAGR Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator marctwain Posted June 12, 2010 Administrator Report Share Posted June 12, 2010 Dzisiaj odklejałem listwę z tylnego zderzaka. Została taśma z klejem.Użyłem Tar and Glue na szmatce z mf. namoczyłem, wytamponowałem po kawałku. Usunięcie kleju z tasma z całego zderzaka zajęło 15 minut na czysto. ta jedna plama to.....brak lakieru-odszedł z klejem i listwa. Produkt uważam za bardzo dobry. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaV Posted January 25, 2011 Report Share Posted January 25, 2011 Jak się tego używa? aplikuje się spryskiwaczem bezpośrednio na czyszczony element czy nasącza sie MF i trze do czysta? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator JJ. Posted January 25, 2011 Administrator Report Share Posted January 25, 2011 Ja spryskuje i czekam, później ścieram do czysta szmatką. Oj Dawid, chyba będziesz musiał mnie odwiedzić, żeby zobaczyć co z czym się je.. ;)) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SNB SWEDEN Posted January 25, 2011 Author Report Share Posted January 25, 2011 Jak się tego używa? aplikuje się spryskiwaczem bezpośrednio na czyszczony element czy nasącza sie MF i trze do czysta?Najlepsze dzialanie tego srodka jest na suchym lakierze, czyli nie zlewamy autka woda przed aplikacja nakladasz spriskiwaczem i odczekujesz okolo 5-10 min po czym wystraczy splukac woda pod cisnieniem Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator marctwain Posted January 25, 2011 Administrator Report Share Posted January 25, 2011 Dokładnie. Na suchym. Działa dużo skuteczniej. Usuwałem klej z listwy na zderzaku. Szmatką namoczoną wytamponowałem, odczekałem i suchą po prostu wytarłem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
biały Posted January 26, 2011 Report Share Posted January 26, 2011 Trzeba uważać na plastiki ni lakierowane , niektóre się odbarwiają . Dlatego jak jest plastik to lepiej nie spryskiwać tylko namoczyć szmatkę rozprowadzić a później wytrzeć . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator marctwain Posted May 17, 2011 Administrator Report Share Posted May 17, 2011 Tak się pozbyłem niszczyciela mf po zimie: Wyglądał (i czuć go było przez rękawiczki :lol: ) Pędzelek hardy's i malu malu Nie od razu Kraków zbudowano: Zaczynają jęczeć: Wujek odtłuszczacz: Wszystko pędzelkiem... To jest taki środek (ogólnie TG remover), który każdy szanujący się detailer powinien mieć w szafce nocnej. Zero glinki, a gładź jak z reklamy cekolu. Glaca czyli. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar_1981 Posted May 17, 2011 Report Share Posted May 17, 2011 Mam ten produkt i jest super. Powiedzcie mi tylko bo ostatnio się zastanawiałem cz T&G ściągnie wcześniej nałożony wosk? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator marctwain Posted May 17, 2011 Administrator Report Share Posted May 17, 2011 A jak, pewnie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MetalMagnes Posted October 3, 2011 Report Share Posted October 3, 2011 Powiem szczerze, a ja nie jestem zadowolony z tego środka. Miałm starą kropkę asfaltu na masce. Popsiakałem, odczekałem i wytarłem mikrą. Środek praktycznie nie rozpuścił smoły i w dodatku zrobił rysę:-( Wcześniej używałem do felg i zero działania. Nie ma co porównywać do nitro, którym udało mi się doczyścić felgi przy pomocy mikry. W obu przypadkach było najpierw mycie, potem suszenie. Pozostaje mi jeszcze metoda o której pisał Seba, a więc popsiakanie, odczekanie i spryskanie myjką ciśnieniową. Ale po prostu nie widzę takiego efektu jak u wszystkich: psikam i kropki ,,płaczą". Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szynka Posted October 3, 2011 Report Share Posted October 3, 2011 Powiem szczerze, a ja nie jestem zadowolony z tego środka. Miałm starą kropkę asfaltu na masce. Popsiakałem, odczekałem i wytarłem mikrą. Środek praktycznie nie rozpuścił smoły i w dodatku zrobił rysę:-(Jesteś pewny że tej rysy nie było wcześniej ? Albo że w tym kawałku smoły nie było kamyczka, który poprzez wytarcie zarysował ? Jak to możliwe że wycierasz i robisz rysę ? Jakie masz mf ? Wcześniej używałem do felg i zero działania. Nie ma co porównywać do nitro, którym udało mi się doczyścić felgi przy pomocy mikry. W obu przypadkach było najpierw mycie, potem suszenie.Kładłeś środek na mokre felgi czy suche ? Przed myciem czy po myciu ? Jak długo czekałeś ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MetalMagnes Posted October 3, 2011 Report Share Posted October 3, 2011 Jesteś pewny że tej rysy nie było wcześniej ? Albo że w tym kawałku smoły nie było kamyczka, który poprzez wytarcie zarysował ? Jak to możliwe że wycierasz i robisz rysę ? Jakie masz mf ?Kropka była już od dłuższego czasu/zapieczona. Psiknąłem, odczekałem parę minut, nie widziałem efektu, znowu psiknąłem i przetarłem. Po prostu preparat nie rozpuścił kropki i jak przetarłem to trochę puściło/wyczyściło i zrobiła się ryska. Pod wpływem siły, tarcia, mikry-flagowa/najmiększa od Temachem i tutaj nie ma się do czego przyczepić. Po prostu ten preparat miał rozpuscić kropkę, a tylko trochę ją zmiękczył bo część zeszła i stąd taki efekt:-( Odnośnie felg, temat jest tutaj;-) http://detailingclub.pl/viewtopic.php?f=25&t=900 Tak felgi najpierw umyte, wysuszone, następnego dnia (z tego co pamiętam) działanie tarem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Moderator _Monika_ Posted October 3, 2011 Moderator Report Share Posted October 3, 2011 Kropka była już od dłuższego czasu/zapieczona. Psiknąłem, odczekałem parę minut, nie widziałem efektu, znowu psiknąłem i przetarłem. Po prostu preparat nie rozpuścił kropki i jak przetarłem to trochę puściło/wyczyściłoMiałam taką sytuację, również na masce, że nie chciało tak po prostu rozpuścić. Musiałam kilkakrotnie psikać. Tzn psiknąć, poczekać, trochę rozpuściło, przetrzeć, znowu psiknąć, poczekać, trochę rozpuściło i tak powtarzać chyba z trzy razy. Poza tą sytuacją nie miałam innych problemów. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SNB SWEDEN Posted October 3, 2011 Author Report Share Posted October 3, 2011 Marcin ale sam Ci szcerze napisze ze teraz jak dostalismy nowe 5L opakowanie Nielsena to tez jakos cienko nie wiem czy oni zmienili sklad teago czy jak, ale mamy to samo moim zdaniem wypada duzo slabeij niz kiedys a szczegoonie na nie ze szybko zasycha na lakierze :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sprinter Posted October 3, 2011 Report Share Posted October 3, 2011 Czyli widzę, że nie jestem osamotniony. Przygotowywałem Superba pod sprzedaż i też zamówiłem ten środek. Ogólnie mówiąc szału ni ma i musiałem się ratować benzyną ekstrakcyjną :( Kiedyś miałem próbkę od Mr Cleanera i o wiele lepiej działał i szybciej, nieważne czy szmatką czy spłukiwanie pod ciśnieniem, ale chyba zaczynają oszczędności wprowadzać niestety :x Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz Posted October 3, 2011 Report Share Posted October 3, 2011 Używałem jako moich pierwszych T&G polecam ale T&G z autosmarta niszczy całą konkurencje :f Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar_1981 Posted October 3, 2011 Report Share Posted October 3, 2011 A ja ostatnio użyłem T&G ten który kiedyś rozsyłał Kanar z samplerami od SNB i efekt naprawdę super :u Nielsen mi się skończył jakiś czas temu ale był naprawdę OK ale kupowałem go już jakiś czas temu więc może faktycznie się zepsuł jakościowo jeżeli kilka osób tak twierdzi :-? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted October 3, 2011 Report Share Posted October 3, 2011 Również podzielam niepochlebne opinie na temat T&G Remover od Nielsena. Spodziewałem się czegoś lepszego, a tym czasem nafta oświetleniowa poradziła sobie lepiej, nie mówiąc już o cenie :-q Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maly_marcin Posted October 3, 2011 Report Share Posted October 3, 2011 Ja z tym preparatem mam do czynienia od jakiś dwóch miesięcy, teraz wskoczyła nowa bańka i ze smołą radzi sobie bardzo przyzwoicie, żadnych niepokojących oznak nie zauważyłem, z tym, że nie mam porównania jak było kiedyś. szczegoonie na nie ze szybko zasycha na lakierzeWłaśnie się zastanawiałem ostatnio nad tym, kiedyś używając T&G z tym że od CarValeta na 'wolnej' przestrzeni i czasem ciepłej budzie wydawało mi się, że siedział dłużej i tak szybko nie odparowywał jak Nielsen teraz. nafta oświetleniowaPrzyznam szczerze, że sam wypróbowałem tego sposobu i nie wiem jak można chwalić naftę w roli Tar removera. Użyłem jej dwa razy i powiedziałem sobie nigdy więcej. Jest ją zdecydowanie ciężej usunąć niż T&G z karoserii pojazdu i ta woń, która IMO jest paskudna i wyczuwalna nawet po umyciu auta. Jeśli chodzi o radzenie sobie ze smołą to też 'szau ni ma' :-q Jedyny plus to cena. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator JJ. Posted October 3, 2011 Administrator Report Share Posted October 3, 2011 To i ja dorzucę swój grosik w sprawie zamienników. Używałem benzyny ekstrakcyjnej, co prawda bardzo krótko, ale też rozpuszczała smołę jak inne T&GR. Będę musiał nad nią dłużej przysiąść, może popełnimy coś sensownego :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MetalMagnes Posted October 4, 2011 Report Share Posted October 4, 2011 Szkoda, że Nielsen strzela sobie w stopę wypuszczając nierówne partkie produktu. Ja kupiłem próbkę już bardzo dawno, jeszcze w tamtym roku, bo zbierał bardzo dobre opinie. Ale mój T&G N po prostu nie działa. Super, że Sebastian wyraża obiektywne opinie na temat Nielsena, a przecież był/jest z tą firmą powiązany;-) JJ, jest wiele tego typu środków: beznyna ekstrakcyjna, zmywacz silikonowy, nitro (potrafi zmatowić lakier!) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts