shifty Posted June 21, 2012 Report Share Posted June 21, 2012 Witajcie. Ostatnio z braku czasu trochę zaniedbuję forum ale obiecuję poprawę :D Dużo projektów ciekawych się przewinęło ale ten to był jeden z moich ulubionych. Renowacja lakieru Gold na 3M i gąbkach diamentowej ochrony lakieru Powłoka ochronna Diamondbrite DB05 Czyszczenie i impregnacja dachu, DB Hard Surface Cleaner, DB Fabric protector Opony, uszczelki, gumy - DB replenish ( zrobił genialną robotę ) Chromy Mothers i Victoria Niestety ale nie mam zdjęć przed :( Projekt zajął ok 1 dnia. Samochód po treatmencie genialnie się prezentuje w ruchu miejskim. Piszcie wasze spostrzeżenia, krytykujcie i chwalcie ;-) By shiftys80s at 2012-06-21 By shiftys80s at 2012-06-21 By shiftys80s at 2012-06-21 By shiftys80s at 2012-06-21 By shiftys80s at 2012-06-21 By shiftys80s at 2012-06-21 By shiftys80s at 2012-06-21 By shiftys80s at 2012-06-21 By shiftys80s at 2012-06-21 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted June 22, 2012 Report Share Posted June 22, 2012 Ładna, klasyczna, nie skrzywdzona przez nikogo bawara :u Szkoda, że nie ma zdjęć 'przed'. W jakim była stanie? Sławku, ilu Was tam pracuje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szynka Posted June 22, 2012 Report Share Posted June 22, 2012 Babka prezentuje się pięknie ! Tylko koła moim zdaniem do wymiany :oops: Jak nakładacie Replenish to wycieracie potem ? Jak są dość matowe plastiki to ile razy ? I jak ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar_1981 Posted June 22, 2012 Report Share Posted June 22, 2012 Tylko koła moim zdaniem do wymiany :oops: A mnie się właśnie podobają. Dodają uroku staremu autu ;) Zawsze się zastanawiam jak robi się miejsca np. tutaj między zderzakiem przód a atrapą (wąski pasek)...ręcznie chyba średnio to idzie ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
s.martino Posted June 22, 2012 Report Share Posted June 22, 2012 Nice Job :u Bardzo mi sie podoba ten model tylko te felgi, no ale kwestia gustu. Mar_1981 nie wiem jak shifty, ale u mnie to albo sie sciaga, albo maszynowo. A co to DB? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shifty Posted June 22, 2012 Author Report Share Posted June 22, 2012 W jakim była stanie? Sławku, ilu Was tam pracuje? Przy tym aucie pracowały 2 osoby. Lakier był zmęczony, auto było kilka lat temu malowane i pozostało na nim sporo niespodzianek. Jak do nas auto trafiło lakier miał wypłowiały wpadający w lekko mleczny bordowy. :oops: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shifty Posted June 22, 2012 Author Report Share Posted June 22, 2012 Jak nakładacie Replenish to wycieracie potem ? Jak są dość matowe plastiki to ile razy ? I jak ? DB Replenish osobiście bardzo lubię, udany produkt i wydajny, można go stosować na 2 sposoby. 1. Aplikujesz na koła i po chwili bardzo delikatnie przecierasz - pozostają mocniej zaczernione z delikatnym połyskiem. 2. aplikujesz odzczekujesz 3 min i wypolerowujesz, wtedy jest bardziej trwały i wpada bardziej w kolor matowy. Stosujemy go tak samo do pielęgnacji plastików zewnętrznych, uszczelek itp. Jeżeli ktoś oczekuje bardziej satynowego wykończenia to jest DB tire Dressing Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shifty Posted June 22, 2012 Author Report Share Posted June 22, 2012 . tutaj między zderzakiem przód a atrapą (wąski pasek)...ręcznie chyba średnio to idzie ;) To miejsce można było delikatnie krawędzią gąbki przepolerować. Do trudno dostępnych miejsc stosujemy mniejsze pady lub demontujemy elementy, a jak się nie da to ręcznie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
biały Posted June 22, 2012 Report Share Posted June 22, 2012 shifty sorry że tu wklejam ale siostre młodszą robiłem bo na szerokiej lampie ... lakier czarny akryl :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz Posted June 22, 2012 Report Share Posted June 22, 2012 Piekna bawara która stawia te wszystkie nowe jaguary audi itd w kącie ;) Efekt pracy szacunek :u ps. nie dał bym takiego świecącego dresingu do culta :? , perl 1;1 i mamy piekny mat :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shifty Posted June 22, 2012 Author Report Share Posted June 22, 2012 Piekna bawara która stawia te wszystkie nowe jaguary audi itd w kącie ;) Efekt pracy szacunek :u ps. nie dał bym takiego świecącego dresingu do culta :? , perl 1;1 i mamy piekny mat :u Tomek, klient chciał połysk, zresztą to auto miało mocno wysuszone elementy gumowe, odżywienie mocne zdrowo mu zrobi :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
DaV Posted June 22, 2012 Report Share Posted June 22, 2012 . lakier czarny akrylJak ci się pracowało z takim lakierem?. Ciężki podczas korekty?. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
biały Posted June 22, 2012 Report Share Posted June 22, 2012 . lakier czarny akrylJak ci się pracowało z takim lakierem?. Ciężki podczas korekty?. Tragedii nie było ale musiałem mocno uważać bo klient przyjechał i pokazał w paru miejscach przetarty lakier na rantach ... przy masce na rantach błotników na całej długości :-q dobrze że to czarny akryl to zaprawek które porobiłem po pracy "polerowacza-lakiernika" prawie nie widać ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonnes Posted June 22, 2012 Report Share Posted June 22, 2012 Sławek, Co tu krytykować??, tu trzeba podziwiać i auto i Waszą pracę. Całość wrażenia psuje ta paskudna dwurura wystająca spod tylnego zderzaka. Jakby założyć jej polerowane BBS-y to byłoby :f :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
shifty Posted June 24, 2012 Author Report Share Posted June 24, 2012 Sławek, Co tu krytykować??, tu trzeba podziwiać i auto i Waszą pracę. :mrgreen: Jakby założyć jej polerowane BBS-y to byłobyracja, :u :u :u Co do wydechu to lekko zaznaczyłem właścicielowi żeby wrócił do stockowego... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzinkinss Posted July 1, 2012 Report Share Posted July 1, 2012 No z tych zdjęć to :u :u :u Kolorek bajeczny ;) Ale dresing na kołach nie poprawiony po przejechaniu w inną pozycję - trochę amatorsko :D pozdro Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
arekkaz Posted July 1, 2012 Report Share Posted July 1, 2012 Cudne auto. Przypomina mi się Bewerly Hils 90210 i czerwoniutka lalunia. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts