SzaKal Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Witam, zawsze zastanawiałem się co zrobić by nie tworzyły się odpryski, ale i tak że wżery po insektach, hmm chyba znalazłem sposób ... PlastiDip ... Jak widać lubię czasem szybką jazdę po autostradach ... ;) Dobra zaczynamy, obklejamy : Teraz zdjęcie po trzech warstwach, w sumie jest ich 4. Dobra efekt końcowy, pewnie nie każdemu się spodoba ponieważ niby bezbarwny PlastiDip zmienił kolor na niebieski mat ;) no ale mi się podoba ! Tak to wygląda z bliska. Z czasem będę odświeżać temat, jestem ciekaw czy będzie problem z tej ,,gumy`` usuwać insekty i czy ochroni przed odpryskami ... zobaczymy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Oj ja bym takiego kuku nie zrobił swojemu samochodzikowi ;) Nie lepiej było kupić tzw. bra na maskę? Tyle że błotniki i zderzak nie osłonięte są wówczas. Idzie to cudo jakoś zdjąć żeby znów było oryginalnie? Jak walnie większy kamień obawiam się że i tak przebije tą osłonę :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Ciekawe jak by wyglądalo z czarnym... hmm ? Nie chciałeś właśnie czarnego ? Plus że to można w każdej chwili zdjać bez żadnych problemów ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cz@rek Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Arek świetna opcja nie powiem :u może byś tak proponował to jako opcje myślę ze busiarze co walą po auto autosradach do NL i DE z naszego regionu by się skusili, choć ja osobiście dał bym maskę zderzak i błotniki w czarny mat taki raicing look Ps. hmmm jestem ciekaw jak by to się sprawdziło na polerowanych rantach felg czy tez by tak zmatowiło :-? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Ojej! Co z Waxoyl'em na masce :-! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miba Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 No no no, chyba przejdę się spacerkiem do panów plastidipów, bo według ich stronki to "somsiody" są :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Czy tylko mi się nie podoba wygląd tego na samochodzie? :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 22 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Oj ja bym takiego kuku nie zrobił swojemu samochodzikowi ;) Nie lepiej było kupić tzw. bra na maskę? Tyle że błotniki i zderzak nie osłonięte są wówczas. Idzie to cudo jakoś zdjąć żeby znów było oryginalnie? Jak walnie większy kamień obawiam się że i tak przebije tą osłonę :? Ściągnąć to cudo to nie problem ... ;) Ojej! Co z Waxoyl'em na masce :-! Waxoyl nie leży na moim aucie ;) Ciekawe jak by wyglądalo z czarnym... hmm ? Nie chciałeś właśnie czarnego ? Plus że to można w każdej chwili zdjać bez żadnych problemów ;) Nie wiedziałem że aż tak to będzie widoczne ... jak bym wiedział to bym może pomalował na czarno. A tak przy okazji chyba za nie długo pokaże wam cały samochód pomalowany na czarno ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
citrofan Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 osobiscie mi sie to nie podoba :-? mówie o wygladzie a co do działania zobaczymy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 A tak przy okazji chyba za nie długo pokaże wam cały samochód pomalowany na czarno ;)Zrób 50/50 :)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 PlastDip jest naprawdę fajną opcją, bo zawsze szybko można wrócić do stanu poprzedniego. Taka opcja mi się nie podoba, wygląda jakby lakiernik tylko podkład walnął jakiś, akurat mijam na parkingu auto co podobnie pod linijkę ma kawałki pomalowane w macie i dlatego skojarzenie takie :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 22 Czerwca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Ps. hmmm jestem ciekaw jak by to się sprawdziło na polerowanych rantach felg czy tez by tak zmatowiło :-? Myślę że zmieniły by kolor na srebny mat :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cz@rek Opublikowano 22 Czerwca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Eeee tam Arek będziesz całe auto malował walnąć dwa pasy przez środek auta i jest +10 KM . . . . ale tak na serio to się zastanawiam jak by było z trwałością takiej powłoki w zimie czy nie lepsza by była ochrona a niżeli wosk no i czy takie coś tylko na odtłuszczoną powierzchnie czy np można by na jakiś wosk tym polecieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 2 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lipca 2012 Tak to wygląda na jasnym kolorze ... Przygotowanie: I efekt końcowy, po środku maski jeszcze nie do końca wyschnięte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 11 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Dorzucę ciekawostkę do tematu: http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=684214 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerad Opublikowano 11 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 Tu firma z Krakowa oferuje zmiane koloru przez malowanie PD i cała palete kolorow. http://www.oemtuning.pl/oferta-oem-tc/ Znalazłem ich przypadkowo, przez filmik na YT. ImHCJm9RUwk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 11 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2012 znajomego z forum to auto ale nic się nie chwalił- zapytam jak się sprawuje :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ciastek Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Wiele rzeczy 'lakierowałem' plastidipem, bardzo fajna sprawa. Świetny efekt, fajna trwałość. Zawsze można łatwo i szybko się pozbyć powłoki bez szkody dla lakieru. Używałem plastidipu między innymi do el. lakierowanych jak i do elementów z wnętrza pojazdu i na felgi. Tu firma z Krakowa oferuje zmiane koloru przez malowanie PD i cała palete kolorow. http://www.oemtuning.pl/oferta-oem-tc/] Promocyjny film jest świetną antypromocją :roll: 'lakierowanie' z takim przygotowaniem i taką techniką to wielka żenada. Nie ma co więcej dodawać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Już niebawem Panowie z Krakowa pojawią się w Naszym studio to zdam Wam relacje jak to wygląda w realu :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 19 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 Witam, wczoraj w temacie Nissan PlastiDip pisałem że wrzucę fotki jak to wygląda po trzech miesiącach użytkowania i po przejechaniu około 5 tyś. km , nie raz po autostradach z max prędkościami. Widać że z odpryskami i z uderzeniami robaków sobie tak do końca nie razi ... ale z drugiej strony nie wiadomo jak to będzie wyglądać po odklejeniu PlastiDip-a może uszkodzenia są tylko na nim, za to nie musimy się martwić wżerami po insektach, nie raz smażyły się na przodzie auta tygodniowe rabaczki i po umyciu ani śladu :u Zobaczymy czy PlastiDip przetrwa zimę, bo jak narazie oprócz uszkodzeń pokazanych na zdjęciach nic mu nie dolega. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 19 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2012 Wygląda paskudnie ale zobaczymy jak sie sprawdzi ;) . Sam raczej zdecydował bym sie na przezroczysta folie 3m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi