Rise and Shine Posted June 25, 2012 Report Share Posted June 25, 2012 Witajcie! Korzystając z wolnej chwili, chciałbym zaprezentować Wam kilkanaście zdjęć z przebiegu metamorfozy którą niedawno wykonaliśmy. Pacjent to VW Bora, silnik 1.8 AUQ o mocy 180KM. Siedzi pięknie na gwincie FK a toczy się na zdystansowanych kołach o wzorze z Porsche Caymann S 18" 8J ET50 i 10J ET47. Naciągnięte oponki to 215/35 z przodu i 225/35 z tyłu :twisted: Samochód przeszedł u nas kompletny treatment wieloetapowej korekty zwieńczonej aplikacją powłoki kwarcowej CQuartz oraz detailing wnętrza. Niestety, z przyczyn od nas niezależnych, z wnętrza nie mam żadnych zdjęć a i na zewnątrz bywało fotograficznie lepiej :-q Z lakierem nie było łatwo (Podstawą każdego panelu były dwa przejścia futrem z FG500), więc mimo dość luźnych ram czasowych wyrobiliśmy się "na styk" co widać po zdjęciach końcowych robionych w trakcie odbioru samochodu. Jakby tego było mało, BORA odjechała od nas w strugach deszczu. Użyte środki - bez zmian. U nas naprawdę niewiele zmienia się na półkach, jesteśmy od dłuższego czasu wierni Menzernie na padach Flexi, skóry w 90% pieścimy środkami Lederzentrum etc. Nie przedłużając... :twisted: Myjemy... Bierzemy się do roboty :f Samochód po finishu... Umyty, odtłuszczony, gotowy na kwarc. Aplikacja CQuartz i jego "cure time" Efekt końcowy :f Z żalem, wyprowadzamy na zewnątrz x_x Dziękujemy za poświęconą chwilę, pozdrawiamy! Rise & Shine Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
minetoo Posted June 25, 2012 Report Share Posted June 25, 2012 Właśnie wgrywałem zdjęcia coby coś wrzucić ale po Waszych fotkach to chyba nie ma sensu :lol: Praca jak praca...mocne 3 ;) :-bd :-bd Z resztą pogadamy niebawem B-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rise and Shine Posted June 25, 2012 Author Report Share Posted June 25, 2012 Z resztą pogadamy niebawem B-) :?: :ymdaydream: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted June 25, 2012 Report Share Posted June 25, 2012 Halogen w złą stronę Wam świecił ;) Kto wrzucał relacje? Który z członków R&S jest takim leniem? :-q Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
minetoo Posted June 25, 2012 Report Share Posted June 25, 2012 Tak tak na kawkę wpadam. "Już za chwileczkę, już za momencik..." EOT ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rise and Shine Posted June 25, 2012 Author Report Share Posted June 25, 2012 Halogen w złą stronę Wam świecił ;) Kto wrzucał relacje? Który z członków R&S jest takim leniem? :-q JJ - u nas zawsze dobrze świecą, po każdym samochodzie woskujemy płytki na ścianach i wygrzewamy wosk żeby się dobrze związał, niestety, często zbiega się to ze zdjęciami... cóż, siła wyższa! ;)) A relacje zawsze robię i wrzucam ja, Adam, także o już zmienione emotki możesz zażalenie do mnie pisać :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fireman_marcin Posted June 25, 2012 Report Share Posted June 25, 2012 Jak zawsze świetnie :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar_1981 Posted June 26, 2012 Report Share Posted June 26, 2012 Robota jak zawsze na wysokim poziomie :-bd Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maly_marcin Posted June 26, 2012 Report Share Posted June 26, 2012 Dobre auto, dobre koło, dobra gleba, dobra robota, pieroński deszcz :lol: Dawno Waszych prac nie było, a zawsze fajnie się je ogląda :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skladak Posted June 26, 2012 Report Share Posted June 26, 2012 Koła robią mega wrażenie i u was w studio zawsze wszystko przepięknie odbija się od lakieru : D A felga na tym foto Przyjechała do was czysta i świeżo założona ? : p Czad :f Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rise and Shine Posted June 26, 2012 Author Report Share Posted June 26, 2012 Składak - tylne felgi wystają tak bardzo poza obrys, że się pratkycznie nie brudzą. Poważnie :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
s.martino Posted June 26, 2012 Report Share Posted June 26, 2012 Nice Job :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
macieg Posted June 26, 2012 Report Share Posted June 26, 2012 Efekt powala... ...spadłem z krzesła. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
radzique Posted June 26, 2012 Report Share Posted June 26, 2012 o co chodzi z tylną felgą ? Ani to ładne, a praktyczne to już wcale, zabrakło na szerszą oponkę czy jak ? :D a efekt prac super, ile bym dał żeby mój czarny już tak wyglądał... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damianese Posted June 26, 2012 Report Share Posted June 26, 2012 Ani to ładne, a praktyczne to już wcale, zabrakło na szerszą oponkę czy jak ? tak ma być i już- a te opony są droższe niż te szerokie :f Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tomasz Posted June 26, 2012 Report Share Posted June 26, 2012 Moje zdanie Panowie znacie na temat waszych prac , są firmy ale jest ,,Rise and Shine'' :mrgreen: Piękna ta bora ,ale nankang w takim naciągu na mokrej nawierzchni daje totalny brak trakcji :| Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts