Sucre Posted June 26, 2012 Report Share Posted June 26, 2012 Witam Ostatnio posiedziałem trochę przy czarnej a4 w kombiku. Kolorek bardzo fajny, czarna smoła, bez metalicu i perły, podobna trochę do uni z palety bmw. Praca z tym lakierem trochę upierdliwa, można było zrobić mikro rysi ścierając pastę. Praktycznie każdy element malowany. Po każdym przejeździe czekałem około 30-45 sek żeby panel się schłodził. Przeważnie grane byłby po 2-3 przejazdy FG 500 na futrze flexi, następnie S17+ na polishingu i SF4000 na finishingu. Wisienką na torcie był hdc z glasurem. Nad samochodem spędziłem około 30 godz w ciągu trzech dni, korektę oceniam na jakieś 80%, właściciel bardzo zadowolony z efektu. Dodam że auto ma na liczniku prawie 400k km co widać zresztą po przodzie i błotnikach, zmasakrowane od kamieni. Żałuję że nie mam zdjęcia glinki ( baterie do aparatu się ładowały ) bo glinka po przejeździe po kawałku maski była czarna. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
patrizio1985 Posted June 26, 2012 Report Share Posted June 26, 2012 Super robota:) Na czym jechałeś S17+ i co to za pad do HDC. Ja używam czarnego płaskiego od urbana i kiepsko mi się nim robi, jakoś tak dużo HDC wchodzi w gąbkę, zamiast na lakier. Ogólnie HDC jest upierdliwe, mógłbyś coś podpowiedzieć? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonnes Posted June 26, 2012 Report Share Posted June 26, 2012 Pięknie wyprowadziłeś Adam :u Fajne 50/50. Robiłeś tylko DA czy rotacją też??? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sucre Posted June 26, 2012 Author Report Share Posted June 26, 2012 S17 padem polishing z flexi. Co do hdc też miałem z nim kiedyś problemy, teraz nakładam na początku trzy groszki a jak już pad nasiąknie to po jednym. Maskę dzielę przewąznie na 4 częsci, drzwi na dwie. Rozprowadzam maszyna DA na trójce a wykańczam na piątce praktycznie do zniknięcia. Fonnes jak dla mnie ten lakier jest nie do zrobienia maszyna DA, służyła mi Ona tylko do finishu i nakładania HDC. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
s.martino Posted June 26, 2012 Report Share Posted June 26, 2012 Nice Job :u Bardzo ladne 50-tki. Tylko te gacie.... :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sucre Posted June 26, 2012 Author Report Share Posted June 26, 2012 Kurdę było ponad 33 stopnie... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
s.martino Posted June 26, 2012 Report Share Posted June 26, 2012 To ja jutro bez, bo 37°C zapowiadaja :lol: ....zartuje. Fajno wyszlo,czym felgi myles? i jakiego tara uzywasz? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sucre Posted June 26, 2012 Author Report Share Posted June 26, 2012 Hehe bez to by była wygoda :lol: Felgi: alux tenzi, bilt hamber apc, wolf a t&g odpowiednik pricka, zapomniałem nazwy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skladak Posted June 26, 2012 Report Share Posted June 26, 2012 Nad samochodem spędziłem około 30 godz w ciągu trzech dni W ciągu 30 h zdołałeś zrobić tyle przejazdów ? Masakra, świetnie ;p :f EDiT: Bardzo dużo wg. mnie : p Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
maly_marcin Posted June 26, 2012 Report Share Posted June 26, 2012 Git robota, w słoneczku się fajnie odbija :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sucre Posted June 26, 2012 Author Report Share Posted June 26, 2012 Składak nie rozumiem..mało to, czy dużo? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szynka Posted June 26, 2012 Report Share Posted June 26, 2012 http://pl.memgenerator.pl/mem-image/good-job-pl-d018bc Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar_1981 Posted June 27, 2012 Report Share Posted June 27, 2012 No teraz można ze 100 tyś zdjąć z licznika ;) Dobra robota :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark_wolf Posted June 27, 2012 Report Share Posted June 27, 2012 Nie lubię ogólnie prac opierających się głównie na 50/50 lakieru, ale ta naprawdę przypadła mi do gustu :) Podoba mi się, poza tym co tu dużo mówić, super to wyprowadziłeś! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fireman_marcin Posted June 27, 2012 Report Share Posted June 27, 2012 Bardzo fajnie ta smolista czerń wyszła, w słońcu :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted June 28, 2012 Report Share Posted June 28, 2012 Robiłem ostatnio taką smołę i wiem ile czasu, cierpliwości i nerwów to kosztuje.. Tym bardziej, wielkie brawo dla Ciebie Adamie, wzorowo ogarnięte ^:)^ :ymapplause: :ymapplause: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts