Jump to content

Kwasiak do felg od SNB

mar_1981

Recommended Posts

Ostatnio otrzymałem do testów środek kwasowy do felg. Nazwy nie znam (jak jakaś jest to Seba dopisze).

Zdjęć butelki nie robiłem bo była to nie oryginalna.

Konsystencja: identyczna jak czysta woda (kranówa)

Zapach: chemiczny ale nie uciążliwy

Stężenie: rozrobione 50/50 z wodzinką destylowaną ;)

Seba odradzał mi stosowanie tego na felgi polerowane, ale są to felgi na zimę więc i tak od soli dostaną w d...pę. A ja może te ranty pomaluję i nie będą polerowane.

Zaczynamy. Felga wygląda tak:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Psikamy:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Z racji tego że nie mam bieżącej wody w garażu więc trochę pędzelkiem pomogłem sobie i po spłukaniu było tak

Dołączona grafika

Teraz środek, po spłukaniu tak:

Dołączona grafika

Nie jest źle ale psikamy drugi raz i znów pędzelek w rękę:

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Środek przy bardziej zamaszystych ruchach zaczyna się mocno pieni. Po wypędzelkowaniu drugi raz felga wyglądała tak:

Dołączona grafika

Te czarne kropki to w większości smoła.

Druga strona felgi po jednokrotnym psiknięciu i wypędzelkowaniu:

Dołączona grafika

Ranty są i tak tragiczne, felgi mają dużo rys itp. Gdybym wziął MAC'a do smoły i inny pędzelek (wziąłem mięciutki) to pewnie felga by wyglądała na cacy. :u

Środek od Seby jest bardzo fajnym produktem, a co najważniejsze działającym bardzo dobrze. W porównaniu do Nielsena kwasowego kwasiak od SNB jest lepszy w działaniu (przynajmniej w moim odczuciu)

Nie znam również ceny więc nie mogę go porównać cenowo, ale środek naprawdę godny polecenia :u

W razie pytań służę pomocą. Za tydzień lub dwa postaram się zabrać za kolejną felgę i wówczas wezmę MAC'a, glinkę i postaram się dorzucić więcej zdjęć.

Sebula ale naprawdę warto te 46 zł zapłacić bo nie napracowałem się :u

Są droższe produkty ;)

Nowa partia napewno jest juz w drodze :) bedziem rozlewac, najwyzej sprzeda sie tylko zapalecom a Ty powielasz zdanei chlopakow z Shine Factory Wawa :u

Smartino byc moze ja juz nie pamietam wez pod uwage moj wiek :lol: