mar_1981 Posted July 14, 2012 Report Share Posted July 14, 2012 Ostatnio otrzymałem do testów środek kwasowy do felg. Nazwy nie znam (jak jakaś jest to Seba dopisze). Zdjęć butelki nie robiłem bo była to nie oryginalna. Konsystencja: identyczna jak czysta woda (kranówa) Zapach: chemiczny ale nie uciążliwy Stężenie: rozrobione 50/50 z wodzinką destylowaną ;) Seba odradzał mi stosowanie tego na felgi polerowane, ale są to felgi na zimę więc i tak od soli dostaną w d...pę. A ja może te ranty pomaluję i nie będą polerowane. Zaczynamy. Felga wygląda tak: Psikamy: Z racji tego że nie mam bieżącej wody w garażu więc trochę pędzelkiem pomogłem sobie i po spłukaniu było tak Teraz środek, po spłukaniu tak: Nie jest źle ale psikamy drugi raz i znów pędzelek w rękę: Środek przy bardziej zamaszystych ruchach zaczyna się mocno pieni. Po wypędzelkowaniu drugi raz felga wyglądała tak: Te czarne kropki to w większości smoła. Druga strona felgi po jednokrotnym psiknięciu i wypędzelkowaniu: Ranty są i tak tragiczne, felgi mają dużo rys itp. Gdybym wziął MAC'a do smoły i inny pędzelek (wziąłem mięciutki) to pewnie felga by wyglądała na cacy. :u Środek od Seby jest bardzo fajnym produktem, a co najważniejsze działającym bardzo dobrze. W porównaniu do Nielsena kwasowego kwasiak od SNB jest lepszy w działaniu (przynajmniej w moim odczuciu) Nie znam również ceny więc nie mogę go porównać cenowo, ale środek naprawdę godny polecenia :u W razie pytań służę pomocą. Za tydzień lub dwa postaram się zabrać za kolejną felgę i wówczas wezmę MAC'a, glinkę i postaram się dorzucić więcej zdjęć. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
GracjanS4 Posted July 14, 2012 Report Share Posted July 14, 2012 Piszesz że zapach nie uciążliwy, to na plus :) Kwiasiak Nielsena czyści zatoki aż miło :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar_1981 Posted July 14, 2012 Author Report Share Posted July 14, 2012 Ten też czuć kwasem ale Nielsena zdecydowanie bardziej. Ostatnio jak myłem Nielsenem rozcieńczonym bardziej niż ten od SNB i Nielsen Bardziej dawał po zatokach ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SNB SWEDEN Posted July 14, 2012 Report Share Posted July 14, 2012 Jest to produkt ktory napewno robi swoja robote, aczkolwiek ne mysle by zrobil wielka kariera w PL ze wzgledu na swoja wysoka cene :( a mianowiecie 46 za 1L oczywiscie mozna rozcienczac 1:1,1:2 czy tez 1:4 ale zostaje nadal wysoka cena a szkoda Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar_1981 Posted July 14, 2012 Author Report Share Posted July 14, 2012 Sebula ale naprawdę warto te 46 zł zapłacić bo nie napracowałem się :u Są droższe produkty ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
s.martino Posted July 14, 2012 Report Share Posted July 14, 2012 Seba to ten co mi wysylales? Jesli tak to jest dobry, mocny no i zapache mi sie nie spodobal. Urzywalem nawet bez rozcieczania Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SNB SWEDEN Posted July 14, 2012 Report Share Posted July 14, 2012 Sebula ale naprawdę warto te 46 zł zapłacić bo nie napracowałem się :u Są droższe produkty ;) Nowa partia napewno jest juz w drodze :) bedziem rozlewac, najwyzej sprzeda sie tylko zapalecom a Ty powielasz zdanei chlopakow z Shine Factory Wawa :u Smartino byc moze ja juz nie pamietam wez pod uwage moj wiek :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts