Jump to content

Sposób na czysty silnik? No i mamy problem.

boniu

Recommended Posts

moze to zostanie odebrane jako herezja ale ja w ubieglym roku wyjety silnik z VW golfa 1 mylem na poczatku benzyna ekstrakcyjna + pedzelek a dopiero na koncu plyn do mycia silnikow, 30 letni zapieczony brud ruszylo i wygladalo nienajgorzej, tu w astrze chyba tez mozna sprobowac przy skrzyni biegow i na bloku silnika, nie powinno to zaszkodzic tylko trzeba troche uwazac na plastiki przewody itp.

boniu, w przypadku takiego brudu musisz się też wspomagać np. Prickbort-em lub SNB Sanesolv Extra lub innymi mocnymi produktami do smoły, tłuszczu. One nie tylko usuwają klej, smołę, ale też ruszą nawet takie naloty ;). Oczywiście musisz dać im trochę czasu na działanie i działać :D.

H.D. Degreaser od Nielsena jakiś czas temu używałem również na podobnych zanieczyszczeniach i baaardzo dużo puściło. Tylko nałóż i daj trochę podziałać środkowi :u

Pewnie kilka podejść będziesz musiał zrobić ale myślę że zejdzie sporo ;)

Non Acidic Aluminium Cleaner i będzie idealnie... spryskasz ... dasz podziałać i Karcher... jak nie doczyści idealnie wszystkiego za pierwszym razem to drugi raz spryskaj i te uciążliwe miejsca pędzelkiem potraktuj i będzie gitarrrraaaa...

• 4 weeks later...

Oj ja mam ten sam problem bo k2 na stary syf nie działa :? macie jakieś propozycje? byłem ostatnio na myjni busem firmowym i też miał taki zapieczony brud ale spryskali czymś i po paru minutach był jak nowy :shock: kto wie czego używają???

Myjemy wstępnie choćby APC>suszymy>Sanesolv>mycie zasadnicze ph 14>suszymy>dressingi>gotowe.

Nie chodziło mi o proces jakimi środkami tylko jak się pozbyć brudu wciekającego w szczeliny? może odkurzaczem z funkcją odsysania wody? kto wie może już sam sobie odpowiedziałem :lol: