Sucre Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Witam Parę dni temu miałem przyjemność posiedzieć nad Skodą Octavią 1.9tdi. Samochód przedstawiciela handlowego, w większości w oryginalnym lakierze. Fajna wersja bo z chipsem na 140ps i dsg :u Lakier jak widać poniżej w stanie średnim/gorszym, masa swirli, hologramów, brak głębi i zero widocznego ziarna. Zdjęcia wyglinkowanego i przygotowanego do polerowania samochodu. Słoneczko pięknie pokazuje z czym nam przyjdzie powalczyć ;) Tak jak pisałem, lakier na większości elementów fabryczny choć nie obyło się bez małego szpachlowanka i malowanka. Małe próby i wiadomo było że w ruch pójdzie fg500 na futrze flexi. Przeważnie po 2-3 podejścia. Następnie s17 na pp flexi. Maska była w stanie agonalnym, nad nią zeszło mi najwięcej czasu. Wszystkie zdjęcia z etapu polerowania są tylko po fg500 i s17. Zdjęcia gotowego samochodu, na lakier powędrował bardzo polubiany przeze mnie ostatnio duet wolfganga. Cleaner fajnie przyciemnia lakier i sealant robi fajne szkiełko i nadaje niesamowitą śliskość. Nawet kumpel który używa Glasura był bardzo miło zaskoczony. I wisieńka na torcie czyli zdjęcia w słoneczku. Opony i felgi umyte APC bilt hamber i Tenzi Aluxem, opony zakonserwowane Valet Pro. Nad samochodem spędziłem około 300h, właściciel bardzo zadowolony :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Co Drive Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Elegancko. Najlepszy tekst jaki ostatnio usłyszałem od klienta to "ja to mogę ten brokat na palcach policzyć " :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burger Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Świetny kolor tego auta, bardzo mi się spodobał. Ile Ci zeszło czasu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Bardzo fajny efekt :u a czasami zera nie dodałeś bo 300h to ok.miesiaca roboty :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radzique Opublikowano 26 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2012 Nice, fajny efekt. A wnętrze ? 300 h i wnętrza nie ogarnąłeś ? :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Super wyszło :u Na jednym ze zdjęć widać że grill styrany od kamieni. Podobny kolor do Twojej Buni...a właśnie sprzedana czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Co tu dużo mówić? Robota konkretna i tyle. Bardzo mi się podobają Twoje prace Adamie :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Bardzo fajna relacja :D Nawet ziarenko ładnie wyszło ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 27 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2012 Pięknie wyszło i ten kolor :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 28 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Bmw sprzedane, teraz czas na lawetę :lol: Nad samochodem spędziłem oczywiście 30 a nie 300h ;) Dzięki za miłe słowa, dodam że autko bardzo fajnie się polerowało. Audi A3 które skończyłem wczoraj ma duuużżooo twardszy lakier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Bardzo fajny efekt a szczególnie kolorek wdzięczny do prezentacji, ale najładniej wyglądają oponki :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 28 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Jeżeli chodzi o oponki to z Valet Pro professional tyre dressing jestem do tego stopnia zadowolony że kupiłem całą banieczke :P Przelałem sobie do słoika i nakładam pędzlem, aplikacja banalna. Wcześniej miałem Mequiarsowy ten niebieski i była masakra podczas nakładania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Piękny efekt końcowy :u Takie niebieskie kolory podobają mi się baaaardzo bo świetnie oddają efekty włożonej pracy :-B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Adam gdzie kupowales miernik i wiela taki kosztuje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Adam gdzie kupowales miernik i wiela taki kosztuje ?Też mi się marzy ten miernik. Jest w sklepie PA... 1139 zł :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 28 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Adam gdzie kupowales miernik i wiela taki kosztuje ?Też mi się marzy ten miernik. Jest w sklepie PA... 1139 zł :(Dobra to Ja sobie zostane z moja sufmiarka, narazie czekam na Generator Ozonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sucre Opublikowano 28 Lipca 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2012 Ja kupowałem w Detailer.pl. jako że zajmuję się sprzedażą samochodów to nie chciałem oszczędzać na tego typu sprzęcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miHoo79 Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Ładnie ładnie ;) A dla zainteresowanych to kolor P9P9 chyba ze kolory przekłamane na foto to 8D8D storm blue Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_marcin Opublikowano 31 Lipca 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2012 Kolorek bardzo fajny, parę razy miałem z nim do czynienia :) Robota super :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_wolf Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Sierpnia 2012 Super kolor i praca :) Chciałbym kiedyś na takim popracować, wrażenia w trakcie pracy i satysfakcja z efektów musi być super :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi