Jump to content

Coś innego niz chemia :)

SNB SWEDEN

Recommended Posts

Jak w tytule coś innego niż chemia :) czyli wiory do mycia , wbrew pozorom wcale nie rysuja a sprawdzaja sie super , oczywiscie mowimy o normalnych felgach te polerowan odpadaj zdjecie pogladowe wiora :u

Dołączona grafika

Proces banalnie prosty namoczyc wiora w wodzie moze byc z szamponem lub czysta bez znaczenia i jedziemy

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Syf z felg schodzi bez najmniejszego wysilku :u

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Po paru szybkich ruchach felga prawie czysta w 100% zostaly jedynie zakamarki

Dołączona grafika

Dołączona grafika

Czytam, oglądam, patrzę i nie bardzo wiem czemu ten temat ma służyć Sebbula.. :-??

To test, reklama czy zapowiedź relacji Opla?

To włóknina? Wełna stalowa? Jakiej gradacji? Gdzie to można kupić? Jaka cena? :roll:

Czytam, oglądam, patrzę i nie bardzo wiem czemu ten temat ma służyć Sebbula.. :-??

To włóknina? Wełna stalowa? Jakiej gradacji? Gdzie to można kupić? Jaka cena? :roll:

Cos w stylu welny stalowej a sluzyc ma bardziej pokazanu ze nie jest taka straszna jak ludzie sobie mysla, tak jak kiedys pisali na temat polerowania i futra , wloknina sprawdza sie naprawde bardzo dobrze i nie trzeba nam kwasowych bezkwasowych do felg :u

Sluzyc ma bardziej zlamaniu zlych info :u

Ja też używam wełny. Gradacja 0000 - słownie cztery zera, kupiłem w sklepie zaopatrzenia majstrów restauratorów starych mebli ,nie taki diabeł straszny ale jak zwykle rozsądek przy użyciu wskazany.

No dobra kupimy i przetestujemy, a Ty Seba zrób jeszcze jeden test: plz plz plz :-) Zobacz czy może konkurować z glinką ;-)

Nie musisz kupowac moge Ci samplera podeslac, co do smoly roznie bywa male slady owszem z tym duzymi roznie bywa najczesciej jednak trzeba sie wspomagac

Dlatego czekam za listem od Seby, porównam do wełny z powyższych linków którą posiadam. Dla mnie ona też porysowała lakier na feldze więc jestem ciekaw z czego jest ta używana przez SNB.

http://mrcleaner.pl/mrcleaner-stalowa-welna-do-czyszczenia-elementow-metalowych-00-p1823.html

tutaj też- ale jedno mnie zastanawia- przecieżto rysuje lakier :cry:

Na tych zdjeciach kiepsko co widać, ja robilem też na felgach w Gofinie i jest oki, nic nie porysowalo, aczkolwiek nie testowałem na felgach lakierowanych na biało czarno itp jedynie na orginalnych napewno typ felg jak miala Astra nie zostały porysowane a szczególnie wewnętrzna strona kól, ale można potestować na spocie :u sam jestem ciekaw jak pójdzie z innymi :lol:

:shock: Kurcze pogadam z bratem który montuje okna. Może mi taki coś załatwi. Aaaa którą to stosują przy oknach?

tą stalową czy tą co Seba? Zbliża się sezon wymiany opon więc zaoszczędziło by mi takie coś sporo czasu przed wyważaniem alu.