marctwain Posted July 4, 2010 Report Share Posted July 4, 2010 W konsystencji podobny do dodo RM. Oryginalna butelka ma nakrętkę z dozownikiem jak do środka bardziej gęstego, sugerującą aplikację padem. Lepiej założyć, jak sama nazwa wskazuje, spryskiwacz. Można śmiało aplikować na słońcu, na rozgrzaną blachę. Poleruje się od razu. Nie zostawia smug, jest dużo łatwiej niż dodo RM. Co do blasku - po prostu dodaje, widać, że jest coś nałożone. Efektów jakichś extra dodatkowych nie widzę. Moim zdaniem doskonale sprawdzi się jako detailer o przedłużonym działaniu, pewnie wytrzyma kilka myć-latem. Będę obserwował. Co do sheetingu i beadingu... :?: Nie było okazji sprawdzić, ale pod ręka czuć i co można przewidzieć-jakieś będzie. Zdjęcia są, jakie są, :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deco Posted July 4, 2010 Report Share Posted July 4, 2010 Właśnie się zastanawiałem jaki szybki wosk wybrać i INSTA FINISH Spray wax też była brana pod uwagę ale chyba się skuszę na Duragloss Aquawax #951 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
marctwain Posted July 4, 2010 Author Report Share Posted July 4, 2010 Też jest dobry, i trwały napewno. Miałem go raz na aucie. A ten mam od soboty... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AndrU Posted July 4, 2010 Report Share Posted July 4, 2010 A jak cenowo wyglądają oby dwa produkty? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deco Posted July 5, 2010 Report Share Posted July 5, 2010 AndrU Duragloss Aquawax #951 - 50 zł za 650 ml INSTA FINISH Spray wax - 35 zł za 473ml Czyli ceny bardzo podobne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deco Posted July 5, 2010 Report Share Posted July 5, 2010 Ja czytałem, że nie powinno być mokre tylko może być lekko wilgotne. Choć nie zmienia to faktu, że jest to duże ułatwienie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Administrator nox Posted July 5, 2010 Administrator Report Share Posted July 5, 2010 Wszystkie płynne woski w formie spray bazujące na wodzie nadają się do aplikacji podczas osuszania czyli na mokry lakier :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deco Posted July 5, 2010 Report Share Posted July 5, 2010 A przepraszam sprawdziłem, faktycznie może być stosowany na mokry i na suchy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tony Soprano Posted July 5, 2010 Report Share Posted July 5, 2010 Dzisiaj przyjaciel rodziny nox w ofierze złożył na próbe Scholl Concept SW20. Będę wykonywał próby na firmowych furach (Lexus IS 250 czerwien metaliczna i MB 350E niby szampan...). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Arturo Posted August 19, 2010 Report Share Posted August 19, 2010 Kontynuacja tematu SW20: viewtopic.php?f=17&t=361&p=6784#p6784 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts