Sucre Posted August 8, 2012 Report Share Posted August 8, 2012 Witam Po ostatnich udrękach z Alfa Romeo Mito w ręce moje wpadło Audi A3. A jak to audi to wiadomo że lakier twardy, do tego samochód w pełnym oryginalne, nigdy nie malowany. Czas jaki miałem na samochód to maks dwie dniówki . Samochód dostałem w czwartek o 7 rano a do odbioru był w piątek po południu, szału z czasem więc nie było. Korektę oceniam na jakieś 80%, brakło czasu na kolejny przejazd FG500 na futrze, na każdy panel były po dwa takie przejazdy a trzeci byłby optymalny. Jako cleaner i zabezpieczenie poszedł duet z Wolfganga. Tak samochód wyglądał podczas odbioru, trochę przykurzony ale tragedii nie było. Wpierw zabrałem się za czyszczenie felg i nadkoli, bilt hamber, wolf decon gel, sanesvol skutecznie mi w tym pomogły. Następnie kolei przyszła na lakier, sanesvol w akcji, następnie bilt hamber. Widać że samochód regularnie myty, bo glinka zebrała bardzo niewiele. Samochód po raz kolejny umyty, oklejony. Widać że lakier mimo pozornego zadbania być w dosyć zmęczonym stanie. Do polerowania standartowy u mnie zestaw, fg500, s17+ i sf4000. Z lakieru można było jeszcze coś wyciągnać ale czas mnie ograniczał. Po korekcie płukanko, pędzeleczki. Jako APC Bilt Hamber Pogoda dopisała, to i zdjęcia w słonku się znalały. Według mnie wyszło całkiem sympatycznie. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
junior74 Posted August 8, 2012 Report Share Posted August 8, 2012 Bardzo fajny efekt chyba nawet lepszy od alfy :u Sorry ale z ramką pod tablice to przegiąłeś :shock: ,przynajmniej byś ją umył i wysmarował czymś do opon :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szynka Posted August 8, 2012 Report Share Posted August 8, 2012 Elegancko ! Dobrze jest :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
escimo Posted August 8, 2012 Report Share Posted August 8, 2012 Git praca :D Ale tak jak junior74 napisał, ramka psuje efekt :P Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fireman_marcin Posted August 8, 2012 Report Share Posted August 8, 2012 Granat odżył :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts