minetoo Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Od razu proszę JJ'ja jeśli to nie to miejsce to się nie denerwuj tylko przenieś ^:)^ W Lidlu jest taki oto przedłużacz bębnowy (z hermetycznymi przyłączami) o długości całkowitej 10m. Uważam że warto go mieć w cenie 50zł ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Od razu proszę JJ'ja jeśli to nie to miejsce to się nie denerwuj tylko przenieśKrólu złoty, jakbym śmiał :ymhug: Na opakowaniu kabel wygląda na gruby. Plus za zamykane gniazda. W jakiej cenie normalnie chodzą przedłużacze 10m na bębnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Od razu proszę JJ'ja jeśli to nie to miejsce to się nie denerwuj tylko przenieś ^:)^ W Lidlu jest taki oto przedłużacz bębnowy (z hermetycznymi przyłączami) o długości całkowitej 10m. Uważam że warto go mieć w cenie 50zł ;) Brac za te kase nie ma co marudzic :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 u mnie na hurtowni elektrycznej od 90zł. Moc max jaką można obciążyć ten model jest określona na 2300W. Kabel dość gruby grubszy od popularnych przedłużaczy ogrodowych kolory pomarańczowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soll Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Mam podobny przedłużacz z poprzedniej edycji, bez klapek, jest naprawdę dobry, daje radę z włączoną polerką i halogenem. Było napisane jaka gr. przewodów, ale zapomniałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Sądzę że za 50zł to należy iść i kupić ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Ty okrasa :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrU Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Też uważam że warto :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Ale sprawdźcie sobie najpierw przekrój żyły wewnętrznej kabla. Nieraz osłona jest gruba a wewnątrz linka 0,75mm :? Jeżeli ma chociaż 1,5mm to warto brać...ale za tą cenę...wątpie ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomasz Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Z takim przewodem jak na foto ;) to Panie te 200zł lekko w elektrycznym trzeba dać , i tak jak Marcin pisze może być . Chyba ze LIDL zabrał kilka kontenerów i po tyle to kropią ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Minetoo, a weźże włącz kilka diwajsów na full power i zobacz czy się kabel grzeje. Tak chyba też można rozpoznać grubość linki, dobrze myślę Bydgoski? Bo kabla to szkoda ciąć ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 najszybciej to rozkrecic beben miszczu :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Najszybciej to przeczytać co jest napisane na izolacji przewodu :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soll Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Wydaje mi się że jest albo 1,5 albo 2,0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Razman Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Miałem coś takiego u siebie (teoretycznie mocnejszy 2300W 25m kupiony pod Berlinem za jakieś 20 euro). Przekrój kabla niestety jest dość marny, porównywalny z pomarańczowymi przedłużaczami służącymi do podłączenia tylko jednego urządzenia. Pochodził u mnie 6 miesięcy i zaczęło śmiedzieć w garażu i wywalać przepięciówkę w domu. Po rozebraniu okazało się, że spaliło się gniazdo pod które podpięte były halogeny. Może to tylko wada fabryczna mojego przedłużacza, ale teraz kupiłem coś mocniejszego i z radiem :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arekkaz Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Panowie najlepiej kupić przewód gumowany czarny do tego hermetyczne wtyczki. Tanio nie wychodzi ale przedłużacz pewny i będzie służył nam wieki. Na takich rzeczach nie oszczędzamy. Po pierwsze komfort pracy a pd drugie bezpieczeństwo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Panowie najlepiej kupić przewód gumowany czarny do tego hermetyczne wtyczki. Tanio nie wychodzi ale przedłużacz pewny i będzie służył nam wieki. Na takich rzeczach nie oszczędzamy. Po pierwsze komfort pracy a pd drugie bezpieczeństwo. Zgadza się. Ja mam w garażu zrobiony przedłużacz na kablu OW 2,5 mm i jest git :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Dobra...dam znać kiedy się spali :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soll Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Sprawdziłem jakie parametry obsługuje przedłużacz z Lidla przewód H05W-F 3G1,5 A TERAZ NAJWAŻNIEJSZE na zwiniętym przedłużaczu na bębnie 1200W na rozwiniętym 3500W/ 16A jest zabezpieczenie - jak się przegrzeje to należy wyłączyć urządzenia, po chwilach kilku wcisnać czerwony przycisk odblokowujący - taki hicior Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Czyli 1,5mm. Nie jest źle. Dojrzałem teraz że to 10m więc dlatego cena taka. Ostatnio szukałem przedłużaczy ale 50 m i jakoś tak mi się tanio ten wydawał...a to 10m ;) A TERAZ NAJWAŻNIEJSZE na zwiniętym przedłużaczu na bębnie 1200W na rozwiniętym 3500W/ 16A Za dużo pisania na temat tego, ale pamiętajcie żeby rozwijać przedłużacz podczas pracy ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sohers Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Sprawdziłem jakie parametry obsługuje przedłużacz z Lidla przewód H05W-F 3G1,5 Sprawdzałem dzisiaj w lidlu i na opakowaniu było napisane 1.0 :D to nie wiem skąd u Ciebie 1.5 :lol: zresztą cieniutki jest a ten bez bębna ma 1.5 :u http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-F8A525EF-8CE4AFD3/lidl_pl/hs.xsl/index_29241.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerad Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Dokładnie to samo u mnie w Lidlu w Krk, ostała sie co prawda ostatnia sztuka, ale przewód był 3x1,0 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soll Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2012 Jak pisałem wcześniej mam inny przedłużacz z Lidla, kupiony bodajże w kwietniu, sprawdziłem przed zakupem jaki przewód - 3x1,5 mm, a ten który jest teraz to porażka 3x1,0, przejdzcie się np do Castoramy itp, jest kilka do wyboru z różnymi grubościami, wiadomo że cena czasem większa, ale jak kupować to sensownie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 18 Stycznia 2013 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 Powiedziałem kiedyś że napiszę jak przedłużacz z pseudo grubym kablem się spisuje. Otóż spisuje się bardzo dobrze. W szczytowych momentach jest do niego podpięte i ciągle pracuje: -oświetlenie halogenowe o mocy 1 KW -odkurzacz przemysłowy -polerka Nawet się nie spocił ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soll Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2013 I bardzo dobrze, mój 3x1,5 też działa dobrze, też się nie poci :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi