Jump to content

Przedłużacz

Recommended Posts

Od razu proszę JJ'ja jeśli to nie to miejsce to się nie denerwuj tylko przenieś ^:)^

W Lidlu jest taki oto przedłużacz bębnowy (z hermetycznymi przyłączami) o długości całkowitej 10m.

Dołączona grafika

Uważam że warto go mieć w cenie 50zł ;)

Od razu proszę JJ'ja jeśli to nie to miejsce to się nie denerwuj tylko przenieś

Królu złoty, jakbym śmiał :ymhug:

Na opakowaniu kabel wygląda na gruby. Plus za zamykane gniazda. W jakiej cenie normalnie chodzą przedłużacze 10m na bębnie?

Miałem coś takiego u siebie (teoretycznie mocnejszy 2300W 25m kupiony pod Berlinem za jakieś 20 euro). Przekrój kabla niestety jest dość marny, porównywalny z pomarańczowymi przedłużaczami służącymi do podłączenia tylko jednego urządzenia. Pochodził u mnie 6 miesięcy i zaczęło śmiedzieć w garażu i wywalać przepięciówkę w domu. Po rozebraniu okazało się, że spaliło się gniazdo pod które podpięte były halogeny. Może to tylko wada fabryczna mojego przedłużacza, ale teraz kupiłem coś mocniejszego i z radiem :D

Panowie najlepiej kupić przewód gumowany czarny do tego hermetyczne wtyczki. Tanio nie wychodzi ale przedłużacz pewny i będzie służył nam wieki.

Na takich rzeczach nie oszczędzamy. Po pierwsze komfort pracy a pd drugie bezpieczeństwo.

Panowie najlepiej kupić przewód gumowany czarny do tego hermetyczne wtyczki. Tanio nie wychodzi ale przedłużacz pewny i będzie służył nam wieki.

Na takich rzeczach nie oszczędzamy. Po pierwsze komfort pracy a pd drugie bezpieczeństwo.

Zgadza się. Ja mam w garażu zrobiony przedłużacz na kablu OW 2,5 mm i jest git :u

Sprawdziłem jakie parametry obsługuje przedłużacz z Lidla

przewód H05W-F 3G1,5

A TERAZ NAJWAŻNIEJSZE

na zwiniętym przedłużaczu na bębnie 1200W

na rozwiniętym 3500W/ 16A

jest zabezpieczenie - jak się przegrzeje to należy wyłączyć urządzenia, po chwilach kilku wcisnać czerwony przycisk odblokowujący - taki hicior

Czyli 1,5mm. Nie jest źle. Dojrzałem teraz że to 10m więc dlatego cena taka. Ostatnio szukałem przedłużaczy ale 50 m i jakoś tak mi się tanio ten wydawał...a to 10m ;)

A TERAZ NAJWAŻNIEJSZE

na zwiniętym przedłużaczu na bębnie 1200W

na rozwiniętym 3500W/ 16A

Za dużo pisania na temat tego, ale pamiętajcie żeby rozwijać przedłużacz podczas pracy ;)

Sprawdziłem jakie parametry obsługuje przedłużacz z Lidla

przewód H05W-F 3G1,5

Sprawdzałem dzisiaj w lidlu i na opakowaniu było napisane 1.0 :D

to nie wiem skąd u Ciebie 1.5 :lol:

zresztą cieniutki jest a ten bez bębna ma 1.5 :u

http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/SID-F8A525EF-8CE4AFD3/lidl_pl/hs.xsl/index_29241.htm

Jak pisałem wcześniej mam inny przedłużacz z Lidla, kupiony bodajże w kwietniu, sprawdziłem przed zakupem jaki przewód - 3x1,5 mm, a ten który jest teraz to porażka 3x1,0, przejdzcie się np do Castoramy itp, jest kilka do wyboru z różnymi grubościami, wiadomo że cena czasem większa, ale jak kupować to sensownie.

• 5 months later...

Powiedziałem kiedyś że napiszę jak przedłużacz z pseudo grubym kablem się spisuje.

Otóż spisuje się bardzo dobrze.

W szczytowych momentach jest do niego podpięte i ciągle pracuje:

-oświetlenie halogenowe o mocy 1 KW

-odkurzacz przemysłowy

-polerka

Nawet się nie spocił ;)