sohers Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Pytanko czy ta glinka jest ok? lub jaką najlepiej wybrać? http://moto.allegro.pl/glinka-do-lakieru-3m-200g-38070-clay-bar-i2553295915.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 cena ... bardzo dobra i to 200g :shock: poczytaj gdzieś na sieci i weź dwie :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sohers Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2012 Mogę mieć taniej :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 to załatw 2dwie- chyba że są to podróby jakieś- nie mam czasu szukać na necie co w trawie piszczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arekkaz Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Panowie nie podniecajcie się. Wg mnie to są tanie chińskie podróby. Miałem kiedyś coś takiego na początku mojej przygody z detailingiem co prawda bez "3M" ale reszta jest łudząco podobna. Nie polecam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Targane od chinioli są ;) http://www.dhgate.com/fa-magic-clay-clay-bar-car-cleaner-clay-detailing/p-ff80808135d2497c0135d364768b7457.html Pełno tego na tej stronie i w dużo niższych cenach :] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arekkaz Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Dajcie sobie spokój ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 jakieś powody? czy tylko ze nie ma znaczka Z alb S ? od temachema i innych też chinole i co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Spróbować zawsze można, ale lepiej bezpośrednio u chiniola kupować jak już. Gdzieś widziałem oferty, że z przesyłką jakieś 30zł za 200gr ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arekkaz Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Była to pierwsza moja glinka. Ciężko się nią pracowało. Była twarda mimo to kiepsko zbierała zanieczyszczenia z lakiery. Robiła się taka jakby "kaszka" po kontakcie z szamponem lub QD. Oczywiście wtedy byłem zachwycony ale teraz doświadczenie mówi mi NIE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Panowie jak to jest nie sprawdzony sprzedawca tzn.nie sklep internetowy,które są tu z nami to trzeba uważać. W ogóle może to nie być glinka tylko produkt glinkopodobny :o Mnie osobiście śmierdzi to tekturowe pudełko tzn.jego jakość wizualna. Jak kupisz z naszych sklepów i będzie ch....a to napiszesz na forum i sklep się na pewno tym zajmie. Wg.mnie szkoda nawet 30 zł bo o tyle będziesz miał sprawdzoną Arek napisz może jaką polecasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 ak kupisz z naszych sklepów i będzie ch....a to napiszesz na forum i sklep się na pewno tym zajmie.ja to raczej w kwestii ciekawości rozpatruję :u zawsze można do 3M napisać zapytanie =)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 zawsze można do 3M napisać zapytanie =)) =)) typu "jestem waszym wiernym klientem,używam waszych produktów itp" =)) a oni odpisza októrą panu chodzi bo mamy 678 rodzajów =)) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arekkaz Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Arek napisz może jaką polecasz.Nie wiem czy to miejsce na takie wywody ale ok. Bardzo lubię pracę z glinką Valet PRO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Nie wiem czy to miejsce na takie wywody ale ok. Czemu nie. Warto polecić coś innego jak to o co ktoś pyta może nie spełnić oczekiwań ;) Ja mam od Temachem białą i również jest OK, wystarczy do niej sama woda ale...przy mocnym miętoleniu może powodować rozpadanie. Ale używając "z głową" jest OK. Nie mam porównania do innych więc nie porównuje ale następną kupię innej firmy co by popróbować ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 ja używam Bilt Hamber soft albo z woda i szamponem albo woda i Spray&Wipe i jest ok, do innych nie mam porównania bo nie używałem ale na carok kosztuje 59zl czyli 10 więcej od tego 3m, przesyłka dla forumowiczów i tak za free i ja bym wybrał ta droższa i nie ryzykował z chinolami, najwyżej wypijesz 2 piwa mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Popieram słowa Arka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sohers Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Kupiłem narazie jedną sztukę :) jak przyjdzie to sprawdze jak działa i napisze, no ale z moim minimalnym doświadczeniem to ciężko będzie bo tylko używałem glinki sonaxa :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brzozek Opublikowano 17 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2012 kiedys kupiłem jak na KA były linki do glinki i aplikatorów, wziąłem i glinkę ( fioletowa ) i apli , glinasy nie używałem a aplikatory do wszytskiego oprocz tykania lakieru się nadają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sohers Opublikowano 21 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 jako że dziś troszke porządkowałem to dobrałem się do tytułowej glinki 3M zakupionej jakiś czas temu, no więc podziałkowałem na kawałki i jednym poleciałem maskę mojej lali, maska była dwa miesiące temu woskowana FK1000 więc dużo jakoś się nie zasyfiła no ale jednak coś tam było :shock: No więc glinka jest bardzo plastyczna nie pęka w palcach i jest bardzo klejąca jak ją kiedyś po zakupie wyjołem z foli i wsadziłem do plastikowego pojemnika tak dziś nie mogłem jej za diabła wyciągnąć =)) stąd pomysł na mniejsze działki i do mniejszych pojemników :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 jak ją kiedyś po zakupie wyjołem z foli i wsadziłem do plastikowego pojemnika tak dziś nie mogłem jej za diabła wyciągnąć =)) stąd pomysł na mniejsze działki i do mniejszych pojemników :Dja widziałem patent że przed włożeniem glinki czy do worka czy pojemnika psiknąć ja kilka razy QD i nie powinna się już przyklejać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi