sprinter Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Tak jak obiecałem mała relacja z przygotowania Focusa do sprzedaży. Leasing się skończyl więc znajomy będzie się przesiadał na coś innego ;) Środki użyte: - do prania presprey Tersus i proszek Karcher - czyszczenie plastików i pre-wash VP citrus - Nielsen Finesse - sprzęt Karcher, pędzle i inne dziwne rzeczy :lol: A więc zaczynamy: Jak widać "szału ni ma", auto od nowości nie było prane, także troche syfu było :? Ok, wywalamy fotele do garażu, odplamiamy i usuwamy gumę do żucia, po czym zabieramy się za mozolne odkurzanie podłogi, całe szczęście, że jakiś czas temu zamówiłem turboszczotke, dzięki czemu zaoszczędziłem troche czasu :u Podsufitka, małe 50/50 :-s Po wypraniu foteli i podsufitki zabrałem się za plastiki :ymdevil: Po wyczyszczeniu wszystkiego co plastikowe, wyprałem podłogę, na plastiki poleciał Finesse, szyby Blue Window II i wypsikane zapachem leśnym, co by po fajkach za mocno nie waliło. Fotele wlądowały do auta, na dywaniki poszedł Megs Engine Dressing. Ostatnie foty troche słabe, bo już późne popołudnie było. Na koniec szybkie wash&wax, ale mam tylko foty od właścieciela, gdyż na to już mi nie starczyło czasu. Ogólnie pełno smoły, syfu drogowego i osadów z drzew. Citrus pre-wash w połączeniu z końcówką Tenzi Car Max poradziło sobie doskonale, później Prikbort i glina Soft a na koniec tylko Cherry Glaze, opony PB Bold&Brite, felgi umyte Blue Gel, plastiki na zewnątrz FK #317. Foty z allegru :f Thanks for watching 8-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Fajnie wyszło :u Szkoda, że mało zdjęć z zew po. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mav Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Dobra robota :u Ale dywaniki przednie na zdjeciach wyszly srednio... :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprinter Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Dobra robota :u Ale dywaniki przednie na zdjeciach wyszly srednio... :roll: Niestety w miejscach gdzie były wytarte dressing wiele nie pomógł i dlatego wyszły średnio niestety :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soll Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Fajna robota, co robiłeś wkrętarką na fotelach, peelingowałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprinter Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Fajna robota, co robiłeś wkrętarką na fotelach, peelingowałeś? Jest to szczotka do wkrętarki, używam jej do wcierania pre-spreya, czyszczenia plastików, wyczesywania piasku z podłogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2012 Nice Job :u sprinter troche praktyki i materialu i ta dziure po papierosie mozna naprawic ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_wolf Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2012 Na pewno się sprzeda dobrze, wygląda lepiej niż 90% aut na allegro, więc ;) Fajnie wyszło, szybki projekt, ale dobrze zrobione - plus ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2012 Dla mnie Wojtek robisz z wnętrzami super robotę. I te akcesoria :u Finesse nie jest dla Ciebie za tłusty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprinter Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Finesse nie jest dla Ciebie za tłusty? Jakoś nie zauważyłem, zawsze mi pasował pod względem wyglądu, ekonomii i, że zawsze coś tam doczyści :) Dzięki Pany za opinie :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Panie dobrze wyszło :u Czym usuwałeś gume ? Pricbort / Ma-Fra Deca Flash dobrze sobie radzą z nią ;) A podsufitkę czym czyścileś ? Na koniec szybkie wash&wax, ale mam tylko foty od właścieciela, gdyż na to już mi nie starczyło czasu. Ogólnie pełno smoły, syfu drogowego i osadów z drzew. Citrus pre-wash w połączeniu z końcówką Tenzi Car Max poradziło sobie doskonale, później Prikbort i glina Soft a na koniec tylko Cherry Glaze, opony PB Bold&Brite, felgi umyte Blue Gel, plastiki na zewnątrz FK #317.Ile Ci zeszło z w/w ? AB CG dobre jest :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprinter Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Panie Szynkowski, masz na jednej fotce Mega Gel od tersusa :) Outside zeszlo jakies 3h moze troszk lepiej, bo konczylem jak znajomy podjechal ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi