sohers Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 jak w temacie, planuje zakup polerki na przyszły tydzień i chciałbym się was zapytać jaką wybrać? jestem początkującym ale obstawiam Lare epl 11 :mrgreen: prosze też o podpowiedzi jakie pady dokupić do proponowanej przez was polerki :D serdecznie dziękuję za pomoc :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 jak w temacie, planuje zakup polerki na przyszły tydzień i chciałbym się was zapytać jaką wybrać? jestem początkującym ale obstawiam Lare epl 11 :mrgreen: prosze też o podpowiedzi jakie pady dokupić do proponowanej przez was polerki :D serdecznie dziękuję za pomoc :u Lare mamy już dość długo i działa BD :u , na początku były pady Flexipads teraz Urban zarówno na jednych jak i drugich maszyna działa dobrze ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soll Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Jak często będziesz ją użytkował? Jeśi czasem przy aucie swoim lub np brata to okej, na dłuższą metę lepiej zainwestować w coś bardziej profesjnalnego/długowiecznego np Makitę 9227. Ja zaczynałem od Lare, ale po złapaniu w łapy Makity to lare prawie jak zabawka. Jest dużo opini niezadowolonych z ABW, lepiej zainwestować np w Urbana, Lake Country, nie wspominam już nawet o Schollu i 3M, dobre pady ma też 4nano, Flexipads. Równolegle z padami pomyśl też o pastach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Ja zaczynałem od Lare, ale po złapaniu w łapy Makity to lare prawie jak zabawka.Ale to już chyba własne preferencje, osobiście mi się lepiej pracuje na Lare niż na Flexi i tego też mamy ,Lare przerobiło już wiele samochodów w naszym studio i nie można powiedzieć na nią anie jednego złego słowa :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sohers Opublikowano 5 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Wiadomo na pierwszy ogień moje :D ojca szfagra i koledzy zaraz się znajdą do polerki :evil: makite widziałem dziś w castoramie za prawie 800zl ale nie wiem czy akurat ten model:( i fakt że jest bolsza ale coś tam z obrotami jest wyżej niż ma lare. Równolegle z padami pomyśl też o pastach. tu proszę o podpowiedzi :idea: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 makite widziałem dziś w castoramie za prawie 800zl ale nie wiem czy akurat ten model:( i fakt że jest bolsza ale coś tam z obrotami jest wyżej niż ma lare. Równolegle z padami pomyśl też o pastach. tu proszę o podpowiedzi :idea:To może szlifierka była ;) Pady Urbana działają dość dobrze z pastami Menzerny i cena też jest dobra na tym możesz spokojnie się uczyć :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sohers Opublikowano 5 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 To może szlifierka była polerka napewno ale jak się nie myle to od 1400 do 4000 rpm było podane na plakietce :roll: jutro sprawdze :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sohers Opublikowano 5 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Pady Urbana działają dość dobrze z pastami Menzerny i cena też jest dobra na tym możesz spokojnie się uczyć dziękuje bardzo :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 To może szlifierka była polerka napewno ale jak się nie myle to od 1400 do 4000 rpm było podane na plakietce :roll: jutro sprawdze :)To sprawdzaj :u Sam musisz sobie odp ile chcesz zainwestować ile już masz,lampy,pady,pasty itd gdzie ucinać koszty (oczywiście rozsądnie)a gdzie zainwestować więcej ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sohers Opublikowano 5 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 SNB SWEDEN no właśnie jeszcze jedno pytanko odnośnie lampy czy te halogeny na żółtych stojakach wystarczą? jakie lampy stosujecie do inspekcji ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 SNB SWEDEN no właśnie jeszcze jedno pytanko odnośnie lampy czy te halogeny na żółtych stojakach wystarczą? jakie lampy stosujecie do inspekcji ?Żółte halogeny są oki , natomiast My zamieniliśmy na HQI powód prosty mega dobre śwatło, brak ciepła i oszczędość pradu,przy Naszej ilości projektów ma to duże znaczenie, możesz również pomyśleć na dokupieniu maszyny DA , wtedy masz dwie rotacje i DA cena dwóch jakieś 1100 zl jedna lepsza rotacja te same pieniążki ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sohers Opublikowano 5 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 HQI możesz całą nazwę napisać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 HQI możesz całą nazwę napisać? https://www.google.pl/search?q=lampy+HQI&hl=pl&client=firefox-a&hs=HY3&rls=org.mozilla:pl:official&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=MMFHUPS8F8jOswbiq4DoAg&ved=0CDcQsAQ&biw=1366&bih=633 I jeśli mam dobrą pamięć Nasze kosztowały jakieś 280 zl sztuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Maszyna-Lare EPL 11 Maszyna-Kestrel DAS6 Lampy-2x pojedynczy halogen (czmu dwa? ano yeliminujesz cienie krosując oświetlenie) Pasty-Menzerna (łatwe) Pady-URBAN :-! Wiedza-.....DC..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KEIL1 Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 a kestrel tak na pierwszy kontakt z maszyną nie będzie ok ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Mhh...menzerny latwe :o To chyba m105 i m205 najlatwiejsze, chodz ja na nie patrzec nie moge :lol: Das6...praktycznie nigdzie znalesc nie mozna :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Klocek, kiepsko wykonany, zabiłem go w 4 miesiące.....lipa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KEIL1 Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 jak Ty zabiłeś w 4 m-ce to "normalnie" pochodzi z 3 lata :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 5 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Września 2012 Możliwe ale jednak to był "chamski" sprzęt ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Kiedyś z takich budżetówek mocno polecanym był Silverline SilverStorm, ale nie miałem z nim kontaktu więc się nie wypowiadam. Co do past to Menzerna i Scholl :u Menzerna tańsza ale jakoś lepiej mi się Schollem robiło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Ja dodam od siebie nie kupuj tylko w Castoramie lub innym supermarkecie,giełdzie.Podróbki mogą być :!: Jedz do autoryzowanego punktu Ja mam 9227 jest OK ale Lare wygląda na zgrabniejszą i poręczniejszą. Maszyna-Kestrel DAS6 Gzie można kupić ? bo nie mogę znależć :geek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sprinter Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Silverline miałem i jak na pierwszą maszyne była ok, tyle, że głośna. Przy dłuższej robocie grzała się no i nie należy do najlżejszych, ale 200 plnów to nie ma co narzekać :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 No ja zaczynałem od DAS'a a potem dokupiłem lare do kompletu :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 też się wacham między lare a czymś droższym... ale ponoć lare będzie ok dla mnie tak mowil taki jeden co grilla lubi :-B Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 osobiście mi się lepiej pracuje na Lare niż na Flexipomijam że to oddzielne półki cenowe, ale ta opinia bardzo mnie zaskakuje :-ss Jeśli możesz to powiedz dlaczego? bo miałem w ręku chyba wszystkie możliwe maszyny i flex oraz festool miażdży całą resztę...ale wiadomo cena robi swoje. Ja wziąłem Flex'a, zapewne Lare w moim przypadku zupełnie by wystarczyła ale decyzji nie żałuję ;) Flex dużo cichszy, dobrze pomyślana główka pozwala na dobry chwyt, nie ma problemu z grzaniem, masa identyczna z Lare o różnicy z klockiem jakim jest Makita nie wspominam, aczkolwiek to też kwestia kto jaką łapką dysponuje, moja jest za mała :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi