sohers Posted September 5, 2012 Report Share Posted September 5, 2012 jak w temacie, planuje zakup polerki na przyszły tydzień i chciałbym się was zapytać jaką wybrać? jestem początkującym ale obstawiam Lare epl 11 :mrgreen: prosze też o podpowiedzi jakie pady dokupić do proponowanej przez was polerki :D serdecznie dziękuję za pomoc :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SNB SWEDEN Posted September 5, 2012 Report Share Posted September 5, 2012 jak w temacie, planuje zakup polerki na przyszły tydzień i chciałbym się was zapytać jaką wybrać? jestem początkującym ale obstawiam Lare epl 11 :mrgreen: prosze też o podpowiedzi jakie pady dokupić do proponowanej przez was polerki :D serdecznie dziękuję za pomoc :u Lare mamy już dość długo i działa BD :u , na początku były pady Flexipads teraz Urban zarówno na jednych jak i drugich maszyna działa dobrze ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
soll Posted September 5, 2012 Report Share Posted September 5, 2012 Jak często będziesz ją użytkował? Jeśi czasem przy aucie swoim lub np brata to okej, na dłuższą metę lepiej zainwestować w coś bardziej profesjnalnego/długowiecznego np Makitę 9227. Ja zaczynałem od Lare, ale po złapaniu w łapy Makity to lare prawie jak zabawka. Jest dużo opini niezadowolonych z ABW, lepiej zainwestować np w Urbana, Lake Country, nie wspominam już nawet o Schollu i 3M, dobre pady ma też 4nano, Flexipads. Równolegle z padami pomyśl też o pastach. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SNB SWEDEN Posted September 5, 2012 Report Share Posted September 5, 2012 Ja zaczynałem od Lare, ale po złapaniu w łapy Makity to lare prawie jak zabawka.Ale to już chyba własne preferencje, osobiście mi się lepiej pracuje na Lare niż na Flexi i tego też mamy ,Lare przerobiło już wiele samochodów w naszym studio i nie można powiedzieć na nią anie jednego złego słowa :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sohers Posted September 5, 2012 Author Report Share Posted September 5, 2012 Wiadomo na pierwszy ogień moje :D ojca szfagra i koledzy zaraz się znajdą do polerki :evil: makite widziałem dziś w castoramie za prawie 800zl ale nie wiem czy akurat ten model:( i fakt że jest bolsza ale coś tam z obrotami jest wyżej niż ma lare. Równolegle z padami pomyśl też o pastach. tu proszę o podpowiedzi :idea: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SNB SWEDEN Posted September 5, 2012 Report Share Posted September 5, 2012 makite widziałem dziś w castoramie za prawie 800zl ale nie wiem czy akurat ten model:( i fakt że jest bolsza ale coś tam z obrotami jest wyżej niż ma lare. Równolegle z padami pomyśl też o pastach. tu proszę o podpowiedzi :idea:To może szlifierka była ;) Pady Urbana działają dość dobrze z pastami Menzerny i cena też jest dobra na tym możesz spokojnie się uczyć :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sohers Posted September 5, 2012 Author Report Share Posted September 5, 2012 To może szlifierka była polerka napewno ale jak się nie myle to od 1400 do 4000 rpm było podane na plakietce :roll: jutro sprawdze :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sohers Posted September 5, 2012 Author Report Share Posted September 5, 2012 Pady Urbana działają dość dobrze z pastami Menzerny i cena też jest dobra na tym możesz spokojnie się uczyć dziękuje bardzo :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SNB SWEDEN Posted September 5, 2012 Report Share Posted September 5, 2012 To może szlifierka była polerka napewno ale jak się nie myle to od 1400 do 4000 rpm było podane na plakietce :roll: jutro sprawdze :)To sprawdzaj :u Sam musisz sobie odp ile chcesz zainwestować ile już masz,lampy,pady,pasty itd gdzie ucinać koszty (oczywiście rozsądnie)a gdzie zainwestować więcej ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sohers Posted September 5, 2012 Author Report Share Posted September 5, 2012 SNB SWEDEN no właśnie jeszcze jedno pytanko odnośnie lampy czy te halogeny na żółtych stojakach wystarczą? jakie lampy stosujecie do inspekcji ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SNB SWEDEN Posted September 5, 2012 Report Share Posted September 5, 2012 SNB SWEDEN no właśnie jeszcze jedno pytanko odnośnie lampy czy te halogeny na żółtych stojakach wystarczą? jakie lampy stosujecie do inspekcji ?Żółte halogeny są oki , natomiast My zamieniliśmy na HQI powód prosty mega dobre śwatło, brak ciepła i oszczędość pradu,przy Naszej ilości projektów ma to duże znaczenie, możesz również pomyśleć na dokupieniu maszyny DA , wtedy masz dwie rotacje i DA cena dwóch jakieś 1100 zl jedna lepsza rotacja te same pieniążki ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sohers Posted September 5, 2012 Author Report Share Posted September 5, 2012 HQI możesz całą nazwę napisać? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SNB SWEDEN Posted September 5, 2012 Report Share Posted September 5, 2012 HQI możesz całą nazwę napisać? https://www.google.pl/search?q=lampy+HQI&hl=pl&client=firefox-a&hs=HY3&rls=org.mozilla:pl:official&prmd=imvns&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=MMFHUPS8F8jOswbiq4DoAg&ved=0CDcQsAQ&biw=1366&bih=633 I jeśli mam dobrą pamięć Nasze kosztowały jakieś 280 zl sztuka Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
minetoo Posted September 5, 2012 Report Share Posted September 5, 2012 Maszyna-Lare EPL 11 Maszyna-Kestrel DAS6 Lampy-2x pojedynczy halogen (czmu dwa? ano yeliminujesz cienie krosując oświetlenie) Pasty-Menzerna (łatwe) Pady-URBAN :-! Wiedza-.....DC..... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KEIL1 Posted September 5, 2012 Report Share Posted September 5, 2012 a kestrel tak na pierwszy kontakt z maszyną nie będzie ok ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
s.martino Posted September 5, 2012 Report Share Posted September 5, 2012 Mhh...menzerny latwe :o To chyba m105 i m205 najlatwiejsze, chodz ja na nie patrzec nie moge :lol: Das6...praktycznie nigdzie znalesc nie mozna :? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
minetoo Posted September 5, 2012 Report Share Posted September 5, 2012 Klocek, kiepsko wykonany, zabiłem go w 4 miesiące.....lipa. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
KEIL1 Posted September 5, 2012 Report Share Posted September 5, 2012 jak Ty zabiłeś w 4 m-ce to "normalnie" pochodzi z 3 lata :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
minetoo Posted September 5, 2012 Report Share Posted September 5, 2012 Możliwe ale jednak to był "chamski" sprzęt ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mar_1981 Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 Kiedyś z takich budżetówek mocno polecanym był Silverline SilverStorm, ale nie miałem z nim kontaktu więc się nie wypowiadam. Co do past to Menzerna i Scholl :u Menzerna tańsza ale jakoś lepiej mi się Schollem robiło. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
junior74 Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 Ja dodam od siebie nie kupuj tylko w Castoramie lub innym supermarkecie,giełdzie.Podróbki mogą być :!: Jedz do autoryzowanego punktu Ja mam 9227 jest OK ale Lare wygląda na zgrabniejszą i poręczniejszą. Maszyna-Kestrel DAS6 Gzie można kupić ? bo nie mogę znależć :geek: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sprinter Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 Silverline miałem i jak na pierwszą maszyne była ok, tyle, że głośna. Przy dłuższej robocie grzała się no i nie należy do najlżejszych, ale 200 plnów to nie ma co narzekać :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
escimo Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 No ja zaczynałem od DAS'a a potem dokupiłem lare do kompletu :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
damianese Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 też się wacham między lare a czymś droższym... ale ponoć lare będzie ok dla mnie tak mowil taki jeden co grilla lubi :-B Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavlik Posted September 6, 2012 Report Share Posted September 6, 2012 osobiście mi się lepiej pracuje na Lare niż na Flexipomijam że to oddzielne półki cenowe, ale ta opinia bardzo mnie zaskakuje :-ss Jeśli możesz to powiedz dlaczego? bo miałem w ręku chyba wszystkie możliwe maszyny i flex oraz festool miażdży całą resztę...ale wiadomo cena robi swoje. Ja wziąłem Flex'a, zapewne Lare w moim przypadku zupełnie by wystarczyła ale decyzji nie żałuję ;) Flex dużo cichszy, dobrze pomyślana główka pozwala na dobry chwyt, nie ma problemu z grzaniem, masa identyczna z Lare o różnicy z klockiem jakim jest Makita nie wspominam, aczkolwiek to też kwestia kto jaką łapką dysponuje, moja jest za mała :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts