JJ. Opublikowano 19 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 O proszę, jakieś nowe cudo.. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 19 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2014 Miałem, pobawiłem się, sprzedałem, kupiłem Kraussa 900W :) Można nią sporo podziałać :ymcowboy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Bass Polska ma niby 950W i wygląda identycznie jak Vander. Być może jest to to samo, tyle że w innym pudełku i z inną naklejką. http://allegro.pl/bass-polska-polerka-szlifierka-oscylacyjna-3gabk-i4731978302.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 No właśnie, ciekawe jak to z tym Bassem jest. Niby klon, a 950W... Jak kupowałem Vandera to chyba Bassa jeszcze nie było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dreamliner Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 Miałem, pobawiłem się, sprzedałem, kupiłem Kraussa 900W :) Można nią sporo podziałać :ymcowboy: A tym vanderem się nie podziała? myślałem o polerce od k2 ale ta jest orbitralna i cena atrakcyjna, a budżet mam bardzo ograniczony Ps kolega ESI ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tommy Opublikowano 20 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Listopada 2014 W temachem jest teraz promocja na DAS-6 za 436zł http://temachem.sklep.pl/opis/2317536/kestrel-das-6-dual-action-polisher.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Biszkopt Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 Dreamliner, na innym forum był obszerny temat o tym Vanderze. W skrócie: jak dla początkującego i ogarnianie swoich samochodów to jak najbardziej się nada. Ale ten Bass wygląda ciekawie i cena fajniejsza... Niemniej, jak pisze boohal, że dobre, to nie ma co dalej szukać ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 21 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Listopada 2014 A tym vanderem się nie podziała? Właśnie chodziło mi o to, że Vanderem można sporo zdziałać ;) Krauss jest mocniejszy ale nie jest to nie wiadomo jaka przepaść. Pracuję w ESI, mieszkam w okolicach ESI, a pochodzę z ELW :) Jak masz do mnie niedaleko a chcesz się pobawić DA, rotacją, coś pożyczyć to pisz ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 A ja EPL-61 kupiłem.. :rolleyes: :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 22 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2014 A ja EPL-61 kupiłem.. :rolleyes: :D No i skraca czas pracy czy kit? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 23 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2014 Marcin, jak dojdzie i przetestuje, dam znać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MigdalM Opublikowano 26 Listopada 2014 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2014 Witam, mam pytanie do znawców i starych wyjadaczy, czy warto kupować maszynę z górnej półki (np. flex XC 3401 VRG ) i na niej się uczyć fachu? Czy może lepiej kupić coś innego, mam ten komfort, że nie muszę się zbytnio kierować ceną.Dodatkowo jaki zestaw padów polecacie pod pasty menzerny (powiedzmy, że będę miał na wyposażeniu całą paletę od FG400 po SF4500)Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucaso27 Opublikowano 4 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Września 2015 JJ-u więc jak EPL-61 pracuje? Noszę się z zamiarem kupna nowej, mam teraz ledwie używaną rotacyjną K-2 ale wg mnie zbyt ciężka i nieergonomiczna. W przyszłości (może niedalekiej) chciałbym profesjonalnie zająć się tematem detailingu, więc nadszedł czas na odpowiedni sprzęt i środki. Nadal nie wiem, nawet po lekturze różnych wątków, czy lepsza dla mnie będzie rotacja czy DA, ale już nawet nie pytam, właściwie nie mam zastrzeżeń co do rotacji, a DA nie było mi dane pracować. Jeszcze się zastanowię, biorę pod uwagę EPL-12, a każda opina/test się przyda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 7 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2015 Oprócz dwukrotnej naprawy kabla i blokady włącznika, od ponad pół roku cały czas chodzi. Jak ją chcesz to dokup DA z mniejszym skokiem na gąbki 80mm bo ta locha za bardzo bije.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jondi Opublikowano 14 Września 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Września 2015 Szybkie pytanie czy z DA brać lare EPL-62 czy warto dopłacić 400zł do Rupesa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucaso27 Opublikowano 6 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Października 2015 .... bo ta locha za bardzo bije.. Dzięki, więc obawiam się trochę gdyż nie miałem z DA do czynienia. Wolę bardziej uniwersalną do małych i dużych padów. Postanowiłem na razie męczyć się na taniej rotacji i dokupić "trochę" lepszą DA. Do wyboru są dwie Lare EP-62 lub Krauss Shinemaster S8. Różnią się skokiem Lare 15mm i Krauss 8mm. Z tego co wyczytałem na forach i dobrze rozumuję, ta z większym skokiem będzie lepsza. Czy może się mylę? Wizualnie obudowy są identyczne, produkcja pewnie ta sama. Skąd więc różnica w cenie? Czy może Krauss ma lepszej jakości elementy? Czytałem dobre opinie o poprzedniej polerce Krauss DB. Zatem, którą z tych dwóch polecilibyście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 14 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 14 Października 2015 8 a 15 mm to dwa różne zastosowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucaso27 Opublikowano 15 Października 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Października 2015 No dzięki, chciałem ułatwienia, a tu kolejna niespodzianka ;) Myślałem, że jedną i drugą zrobi się to samo tylko tą z mniejszym skokiem wolniej. Wcześniej nie trafiłem na żaden temat traktujący o zastosowaniu polerek w zależności od skoku. Więc, która bardziej mi się przyda? Może jest w necie jakiś opis polerek pod kątem ich zastosowania? Czuję się coraz bardziej zielony z temacie detailingu. Mam zamiar używać DA do finiszu i usuwania błędów po rotacji i "lekkich" korekt rys po szczotkach, myciu itp. Ostrzejsze cięcia rotacją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dante Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 lucaso27 i jaką zakupiłeś polerkę? Sam zastanawiam się nad polerką DA dla siebie na początek. Myślałem właśnie nad Kraussem z 8mm lub wybrać coś z 15mm i mam dylemat. O tyle mam komfort, że i kasa jest odłożona na coś lepszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Dla amatora 8mm spokojnie wystarczy Zanim amator zobaczy różnicę między 8 a 15 to dużo wody we wiśle upłynie Wcale sie nie popisuje,żeby nie było Jak jest grosz to kup sobie ze skokiem 8mm coś droższego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WojtAs Opublikowano 30 Grudnia 2015 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Ja ost kupiłem lare epl kosztowała 699zł z przesyłka miałem dylemat właśnie między kraussem docelowo chciałem kupić Kraussa lecz usłyszałem ze ostatnie wypusty Kraussa wadliwe są i dużo zwrotów wiec potrzebowałem szybko kupić sprzęt i padło na lare maszyna jest mocna nie zatrzymuje się ma 900w używam jej do wykończeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lucaso27 Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 lucaso27 i jaką zakupiłeś polerkę? Sam zastanawiam się nad polerką DA dla siebie na początek. Myślałem właśnie nad Kraussem z 8mm lub wybrać coś z 15mm i mam dylemat. O tyle mam komfort, że i kasa jest odłożona na coś lepszego. Nie kupiłem jeszcze, temat odłożyłem do wiosny, bo i tak nie mam warunków to takich prac. W międzyczasie zainteresowała mnie maszynka Flex'a VRG 3401, być może na nią się zdecyduję ale S8 Krauss'a mam wciąż na uwadze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dante Opublikowano 11 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2016 U mnie w arsenale jednak zagościł Krauss DB 5800 S. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 18 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2016 Podziel się spostrzeżeniami :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dante Opublikowano 21 Stycznia 2016 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Stycznia 2016 Póki co zrobione nie do końca jedno auto bo zostały zderzaki do zrobienia tył i przód ale niestety auto musiało wyjechać z garażu. Generalnie cięcie bez padów z MF mało efektywne na twardym lakierze, obroty stają przy drobnych odchyleniach na średnim docisku, wykańcza mi się nią dobrze, trochę głośna. Co do wibracji nie mam porównania. Trochę żałuję, że nie kupiłem Kraussa S8 może by tak nie stawała na docisku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi