jacek_gti Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Hejka, ostatnio przedstawiciel APP namówił mnie na preparat to pielęgnacji wnetrza komory silnika w prosty i łatwy sposób nie wymagający zbyt wiele wysiłku. Dzisiaj znalazłem chwilę wolnego czasu i postanowiłem przetestować Wet Care na swoim aucie. Silnik umyłem przy pomocy pędzelka i nowego APC Megsa (1:4). Na opłukaną mokrą komorę silnika naniosłem przy pomocy opryskiwacza. Preparat odpycha wodę i po 15 minutach silnik pokryty jest równomierną warstwą drssingu bez żadnych zacieków. Niestety mam tylko zjęcie "po", ale muszę przyznać że nie spodziewałem sie tak dobrego efektu końcowego. Preparat kupiłem w litrowym opakowaniu za jakieś 30pln link do strony producenta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Mamy nastepnego producenta,ktory wyczuł,ze Detailing jest modny. Pisałem na ten temat z MX NOWICKI dzisiaj.(Gorączka detailingu w Polsce) Test fajny,ale ja od nich nic nie kupię ida na ilość te preparaty są w sklepach z farbami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_wolf Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Może idą na ilość, ale efekt wg mnie jest całkiem w porządku, chociaż samo nakładanie - ja się z czymś takim nie spotkałem. A jakie są Twoje odczucia na żywo tego produktu, Jacku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 6 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Mnie zaskoczył bardzo pozytywnie, choć musze przyznać że do tego typu produktów podchodzę bardzo sceptycznie. Efekt jest o tyle fajny, że każdy element z tworzywa i każdy jego skrawek jest pokryty dressingiem, na elementach metalowych nie ma żadnych sladów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_wolf Opublikowano 6 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 A psikając tym środkiem omijałeś części powiązane z elektryką, czy nie było obaw? To udało Ci się dostać bardzo tanio, patrząc na tą aukcję :) Jest to gdziekolwiek dostępne w sprzedaży detalicznej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 6 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Września 2012 Pryskalem równo po całości, nie wiem jak z dostępnością w sklepach niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fonnes Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Jacek, Daj znać jak ten długo ten ładny efekt się utrzymuje. Wiem że to komora silnika kurz itp... ale... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Plak dla profesjonalistów :ymdevil: Ciekawe jak "czyma" ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Mnie bardziej ciekawi co będzie po przejechaniu kilku km jak jest sucho ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 ta cena też niezła :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek_gti Opublikowano 7 Września 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Powiem tak, w dotyku nie wyczuwa się zupełnie nic, nic klejącego napewno też nie przypomina to plaka, plastiki wygladają bardzo naturalnie są bardzo czarne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek.h2o Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Mamy nastepnego producenta,ktory wyczuł,ze Detailing jest modny. to nie taka nowość :) tego produktu dotykałem już ładnych parę lat temu gdzie detailing to w polsce była czarna magia :lol: i faktycznie daje rade :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 to nie taka nowość :) tego produktu dotykałem już ładnych parę lat temu gdzie detailing to w polsce była czarna magia :lol: i faktycznie daje rade :DWiem wiem te produkty są od ładnych paru lat. Potwierdzasz to co napisałem dawniej sprzedawali jako nabłyszczacz.Teraz by nikt tego nie kupił jako nabłyszczacz.Wiec sprzedaja jako produkt dla detailerów. Tak wywnioskowałem ze strony producenta i przy okazji dowiedziałem sie co to Detailing :lol: Nie neguje testu bo sa potrzebne i przydatne.Bardzo dobrze,że Jacek go robi :u zobaczymy jak działa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 .... i przy okazji dowiedziałem sie co to Detailing :lol: I nawet podrecznik maja, moze tak jedna sztuke wziac? Moze w koncu sie czegos naucze :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mar_1981 Opublikowano 7 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 Ale pomimo opinii dot. firmy i jej działalności w detailingu mi się efekt podoba. Jestem ciekaw jak będzie z trwałością, przyciąganiem kurzu itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thomas Opublikowano 11 Września 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 11 Września 2012 mam produkt z APP tylko M Dry Care ... ale wolę lakier do silnika Wurtha... APP M Dry używam teraz do zawieszenia ;) strasznie mocno klei się brud ... dlatego nie stosuję w komorze silnika .. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi