Jump to content

APP M WET Care

jacek_gti

Recommended Posts

Hejka, ostatnio przedstawiciel APP namówił mnie na preparat to pielęgnacji wnetrza komory silnika w prosty i łatwy sposób nie wymagający zbyt wiele wysiłku.

Dzisiaj znalazłem chwilę wolnego czasu i postanowiłem przetestować Wet Care na swoim aucie.

Silnik umyłem przy pomocy pędzelka i nowego APC Megsa (1:4). Na opłukaną mokrą komorę silnika naniosłem przy pomocy opryskiwacza. Preparat odpycha wodę i po 15 minutach silnik pokryty jest równomierną warstwą drssingu bez żadnych zacieków.

Niestety mam tylko zjęcie "po", ale muszę przyznać że nie spodziewałem sie tak dobrego efektu końcowego.

Preparat kupiłem w litrowym opakowaniu za jakieś 30pln

link do strony producenta

Dołączona grafika

Mnie zaskoczył bardzo pozytywnie, choć musze przyznać że do tego typu produktów podchodzę bardzo sceptycznie.

Efekt jest o tyle fajny, że każdy element z tworzywa i każdy jego skrawek jest pokryty dressingiem, na elementach metalowych nie ma żadnych sladów.

to nie taka nowość :) tego produktu dotykałem już ładnych parę lat temu gdzie detailing to w polsce była czarna magia :lol: i faktycznie daje rade :D

Wiem wiem te produkty są od ładnych paru lat.

Potwierdzasz to co napisałem dawniej sprzedawali jako nabłyszczacz.Teraz by nikt tego nie kupił jako nabłyszczacz.Wiec sprzedaja jako produkt dla detailerów.

Tak wywnioskowałem ze strony producenta i przy okazji dowiedziałem sie co to Detailing :lol:

Nie neguje testu bo sa potrzebne i przydatne.Bardzo dobrze,że Jacek go robi :u zobaczymy jak działa.