minetoo Posted September 29, 2012 Report Share Posted September 29, 2012 Opel... Opel Tigra. To model który najpierw wzbudził we mnie ogromne nadzieje a potem te nadzieje zmiażdżył niczym ojciec przyłapany w przebraniu św. Mikołaja przez swe 7mio letnie dziecko.... Miałem chęć dokonać wielkiej przemiany ale to co zobaczyłem po umyciu i pierwszych dniach pracy rozwiało moje zapędy. Osoby oglądające stwierdziły że to nie to samo auto, jednak ja byłem mocno rozczarowany... Najchętniej bym cale polakierował a potem dopiero maszynował. Ale nic to obejrzyjcie sami i oceńcie... I jak???? =)) Na początek auto hyc na kobyłki i robimy słitaśne felgi. Finalnie zabezpieczone KuroSeal ;) Czas umyć resztę wehikułu.... W tym miejscu powinna nastapić przerwa około tygodnia i prace lakiernicze... Niestety musiałem zdać się tylko na swoje pasty,pady i inne takie tam. Całe auto zmatowiłem jeszcze raz mechanicznie po to by choć trochę poprawić "matowienie" zaczęte przez właściciela :evil: Powiedzmy że zrobiłem wszystko co mogłem w 4 dni i bez lakierowania... Jestem głęboko rozczarowany ale podobno ważne że właścicielka zadowolona ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
junior74 Posted September 29, 2012 Report Share Posted September 29, 2012 A coś Ty chciał z takiego wrzoda zrobić? Jest super :u Jak byś właśćicielce pokazał to czego nie mogłeś wyciągnąć to by póżniej się pytała"Co ten Piotrek mi pokazywał,bo ja nic nie widziałam tam na lakierze.Może on ma coś z głową" :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
booohal Posted September 29, 2012 Report Share Posted September 29, 2012 Miszczu a jaki jest Twój system papierkowej roboty? Na zdjęciach super ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
minetoo Posted September 29, 2012 Author Report Share Posted September 29, 2012 A coś Ty chciał z takiego wrzoda zrobić?Brand New Opel Tigra :f Miszczu a jaki jest Twój system papierkowej roboty?Trizact :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
booohal Posted September 29, 2012 Report Share Posted September 29, 2012 A przy dużej morce po lakierowaniu? Bo Triazct 3000 za słaby chyba. I na DA robisz czy dmuchana maszynka? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
minetoo Posted September 29, 2012 Author Report Share Posted September 29, 2012 3000 to głaszcze. Czasem trzeba wytoczyć ciężkie działa.... DA z "olejem w głowie" :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzaKal Posted September 29, 2012 Report Share Posted September 29, 2012 Ładna metamorfoza :u Ale chyba znasz te przysłowie: Z gówna cukierka nie zrobisz :D Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SNB SWEDEN Posted September 29, 2012 Report Share Posted September 29, 2012 Piotrek ze tobie jeszcze sie chce :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
minetoo Posted September 29, 2012 Author Report Share Posted September 29, 2012 O i znowu zaczyna :-@ :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
boniu Posted September 29, 2012 Report Share Posted September 29, 2012 SKromnie, skromnie w ogóle różnicy nie widać.... :shock: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fonnes Posted September 29, 2012 Report Share Posted September 29, 2012 Piotrek, że Tobie się jeszcze chce :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zybercik Posted September 29, 2012 Report Share Posted September 29, 2012 Z gówna bata nie ukręcisz ale i tak wyszło :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mav Posted September 29, 2012 Report Share Posted September 29, 2012 Wyszlo bardzo dobrze :u Sa defekty, ktorych faktycznie nie da rady ogarnac bez lakiernika ale na tyle na ile sie dalo jest super :u Kawal dobrej roboty minetoo ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted September 30, 2012 Report Share Posted September 30, 2012 Ile podejść futrem po papierze robiłeś? Na niektórych zdjęciach 'po' widać jeszcze mleczny lakier, co to, skąd to? Niezły zajazd 'przed' :shock: :roll: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
minetoo Posted September 30, 2012 Author Report Share Posted September 30, 2012 Dżeju po kilka...nie wiem może 3. Nie wiem natomiast co to mleczny lakier ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
booohal Posted September 30, 2012 Report Share Posted September 30, 2012 Dżejowi chodzi chyba o te miejsca ma masce przy lampach. Jakby niedopolerowane ... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
minetoo Posted September 30, 2012 Author Report Share Posted September 30, 2012 Aha, to jest podpis domowego lakiernika... Wpylka akrylem :( Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted September 30, 2012 Report Share Posted September 30, 2012 Tutaj przy prawej lampie: Tutaj przy prawej lampie na klapie, mniej więcej na jej środku: (I jakby cały pas pod klapą oraz górna część zderzaka) Tutaj widać też przy lewej lampie i na pasie nad zderzakiem: Tutaj i kupa z błotnika nie zeszła, mocno przeżarte? Ile średnio trzyma Kuro Seal? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fireman_marcin Posted September 30, 2012 Report Share Posted September 30, 2012 No to zadanie miałeś ciekawe, wyszło fajnie mimo wszystko :u , przeciętny kowalski i tak powie od razu wow :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
minetoo Posted September 30, 2012 Author Report Share Posted September 30, 2012 Wszystko co pozostawilem nadaje sie do zdarcia i ponownego lakierowania. Auto bylo lakierowane przez mechanika ktory pierwszy raz w zyciu trzymal pistolet i wyszlo jak wyszlo. Moim zadaniem bylo sprawic by auto bylo znow czarne, owszem uwazam ze to bez sensu ale coz poczac.... Kuroseal na felgach lezy ok 2 miesiecy a miesiac jest bardzo ladny. Na lakierze spokojne 3 miesiace aczkolwiek zalezy to od traktowania. Np myjniowa chemia usuwa go po miesiacu. Zime przezywa normalnie. Plusem jest banalna aplikacja i brak brudzenia plastikow. Alem sie rozpisal.... Sorki za brak pl znakow pisze z telefonu z dziupli.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
SzaKal Posted September 30, 2012 Report Share Posted September 30, 2012 A co to za Kuroseal ? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark_wolf Posted September 30, 2012 Report Share Posted September 30, 2012 Podziwiam skąd bierzesz czasem motywację do pracy, bo idzie się załamać pewnie po paru pierwszych godzinach... ;) Wyszło na te warunki mega! Widzę baza produktów Kuro się rozrasta, fajnie :) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted September 30, 2012 Report Share Posted September 30, 2012 Wszystko co pozostawilem nadaje sie do zdarcia i ponownego lakierowania. Auto bylo lakierowane przez mechanika ktory pierwszy raz w zyciu trzymal pistolet i wyszlo jak wyszlo. Moim zadaniem bylo sprawic by auto bylo znow czarne, owszem uwazam ze to bez sensu ale coz poczac.... No i spoko, wszystko jasne :u Jak Zybercik powiedział, z g*wna bata nie ukręcisz.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miHoo79 Posted September 30, 2012 Report Share Posted September 30, 2012 No i się doczekałem projektu ;) Z g... bata nie ukręcisz ;) Metamorfoza duża... gratki Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
s.martino Posted October 1, 2012 Report Share Posted October 1, 2012 Nice Job :u A ci co sami sie za to biora to powinni dobrze przemyslec, bo czasem jestes w punkcie bez powrotu. Piotrek dobrze wyszlo, mam nadzieje ze wlasciciel docenil Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts