junior74 Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 JJ. właściciel marki powiedział mi, że nie wierzy w powłoki kwarcowe i jest to bez sensuWłaściciel może być zupełnie w innym kierunku wykształcony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Venom Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 właściciel mówił że chemikiem jest z wykształcenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 No to jak nie powłoki kwarcowe(pasowało by jakieś argumenty) to jakie :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 25 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Października 2012 Czym się różni H1 od Q1? Co do ceny to również uważam, że przesadzili. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Venom Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 widzieliście to ? http://www.autodetailingtenzi.sklep.pl/images/kch/kch-q1-quartz.pdf Skład (zgodnie z 648/2004/WE): <40% alkohole, <3% metanol, < 5% węglowodory C9-11,; pozostałe składniki – substancje pomocnicze JA SIĘ PYTAM GDZIE TEN KWARC ? GDZIE JAKIEŚ DODATKI POPRAWIAJĄCE WŁAŚCIWOŚCI POWŁOKI.... masakra ... z tego co mam wyżej to całość odparowuje i zostaje nam nic :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 No i to są argumenty aby tego nie kupować. :u Ciekawe jak inne kwarce :lol: pewnie tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Venom Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 powloka kwarcowa bez kwarcu...no rewelacja na skale swiatowa, polaki juz lepsze w tym jak chinczyki... W przypadku cq cz c1 masz podane ze zawiera siodwa Takze podarujcie sobie te super ekstra powloki parujace Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 29 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Października 2012 Tak więc tym bardziej sprawdzimy trwałość tejże powłoki. Nawet jeżeli nie jest "kwarcem" a jakimś tam polimerem (?) czy innym uszczelniaczem. Co do samego nazewnictwa, to jest też opcja że producent skorzystał z popularności słowa "kwarc" i nazwał tak powłokę z pobudek czysto marketingowych. Czy to do końca uczciwe?Zapewne nie ale to już kwestia do rozważenia przez UOKiK. Nie bronię of koz, wszystko traktuję jako czystą ciekawostkę bo "my" musimy znać wszystko co na rynku po to by wybierać tylko to co najlepsze ;) Auto póki co troszkę w trasie lata Zakopane/Wieliczka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Wątek został wyczyszczony z dyskusji nie na temat, jeśli ktoś ma ochotę popsioczyć na kwarce lub też je obronić, niech uda się do TEGO wątku. A teraz liczę na aktualizację Piotrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 1 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Minął praktycznie miesiąc. To czas próby dla większości wosków. No ale mamy do czynienia z supersealantem więc sprawdzimy jak się miewa... Maska była dość brudna, zwłaszcza po trasie do Zakopanego. Po prewash'u wyglądała tak: Szału nie ma ale pamiętajmy że nadal jest brudno... Mycie. Tym razem moja ostatnia miłość czyli Presta Sudszz. Śliskość powłoki jest taka sobie, są lepsi :f Widać wyraźnie rozdzielanie się roztworu po ruchu ręką co jednoznacznie wskazuje na obecność LSP ale tu też mam lepszych zawodników. To tyle z narzekania. Po opłukaniu jest o wiele lepiej :u Odprowadzanie wody bardzo dobre choć mogło by być szybsze. Krople,i "tłustość" powierzchni odstaje od mojego lidera (Gtechniq) ale jest na dobrym poziomie. Podsumowując, nie zauważyłem żadnych śladów zużycia powłoki ani jej osłabienia. Działanie bardzo dobre. Test in progress. Bonus sAeTa4VDlLo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Dzięki za aktualizacje Piotrek. Czym się różni H1 od Q1? Co do Q1 to jest to powłoka odpowiadająca za hydrofobowość i z kwarcem ma mało wspólnego. H1 to typowy kwarc a Q1 jest jego uzupełnieniem, a dokładniej wzmocnieniem hydrofobowości. Trochę bez sensu nakładać sam Q1 na lakier.Skoro w Q1 nie ma kwarcu to ciekawe co i jak długo się utrzyma.. Skoro po miesiącu wygląda jak w dniu aplikacji (bo tak wygląda, tak?) to to musi być coś ciekawego. Piotrze, kto dał Ci tego Tenzi? Przedstawiciel? Co o tym mówił? Nie wspomniał, że H1 to kwarc a Q1 to uzupełnienie? Zerkam na stronę Tenzi Detailing porównując te dwa produkty i... Jedyna różnica w opisie to: Q1 - Silnie hydrofobowa powierzchnia ułatwia odprowadzanie wody z karoserii H1 - Mocna powierzchnia ochronna o właściwościach hydrofobowych ułatwia odprowadzanie wody z karoserii Ale czy w zasadzie to jest coś innego czy jedynie ubrane w inne słowa? Trzymamy się wątku Q1 i w oparciu o ten produkt proszę udzielać odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 1 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Piotrze, kto dał Ci tego Tenzi? Przedstawiciel? Co o tym mówił? Nie wspomniał, że H1 to kwarc a Q1 to uzupełnienie?Gamę produktów Tenzi Detailing (chyba całą) otrzymałem od osoby która to wszystko stworzyła (słowa tejże osoby z Tenzi). O samym Q1 wyrażał się jak o samodzielnej powłoce. Skoro po miesiącu wygląda jak w dniu aplikacji (bo tak wygląda, tak?)Dokładnie tak wygląda :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Piotrze, kto dał Ci tego Tenzi? Przedstawiciel? Co o tym mówił? Nie wspomniał, że H1 to kwarc a Q1 to uzupełnienie?Gamę produktów Tenzi Detailing (chyba całą) otrzymałem od osoby która to wszystko stworzyła (słowa tejże osoby z Tenzi). O samym Q1 wyrażał się jak o samodzielnej powłoce. Skoro po miesiącu wygląda jak w dniu aplikacji (bo tak wygląda, tak?)Dokładnie tak wygląda :uDostales od Przemka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 1 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Eeee chyba...wizytówkę mam w dziupli a pamięć słabą.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Eeee chyba...wizytówkę mam w dziupli a pamięć słabą....Mlody ziomek ubrany w ciuchy Tenzi ;) ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 1 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Tak.To Przemek ten sam co byk u Nas, ale nie dalo rady przetestowac ich Kwarca bo sie skawalil w butelce :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 1 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Produkt się skrystalizował gdyż jego ilość do ilości powietrza w butelce była zbyt mała i doszło do reakcji. Dlatego w moim przypadku poszło "lej na bogato" :D Dziś podła pogoda, auto troszkę pojeździ więc w weekend pewnie znów coś pochlapię. EOT :oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 1 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Tym razem moja ostatnia miłość czyli Presta Sudszz.Ze wzgl.na zapach(muszę go mieć) czy jakość? Na zdjęciach powłoka niczym się nie różni od japońskich :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 1 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2012 Na zdjęciach powłoka niczym się nie różni od japońskichTo prawda jednak wprawne oko skrzywione innymi powłokami dopatruje się tego co pisałem czyli różnic w prędkości odprowadzania wody. Jednak to co jest i tak odprowadza wodę bardzo dobrze i niemal całkowicie powodując szczątkową potrzebę użycia jakiegokolwiek ręcznika. Ze wzgl.na zapach(muszę go mieć) czy jakość?PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2012 Czy byłaby szansa żebyć krótko skomentował ten szampon w porównaniu z tym co miałeś do tej pory? Ze względu na jego cene i do tej pory niezle opinie chyba sobie go kupie. Mam nadzieje, ze to nie bedzie zbytni offtop w tym temacie. Z góry dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 8 Listopada 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2012 PW Auto wczoraj umyte. Brak jakichkolwiek zmian, nadal wszystko w normie. Nadal beading średni ale zrzut wody bardzo dobry :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Minetoo, jakies nowosci ? jak tam "kwarc" sie ma? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 26 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Spieszę z aktualizacją. Sytuacja miała miejsce tuz przed wigilią czyli takie świąteczne mycie i dokumentowanie. Ja zużycia nie zauważyłem. Aż dziwnie..... xgFc3evffN4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 26 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Grudnia 2012 Chyba trzeba mieć :u Ciekawe co kol.Venom napisze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi