JJ. Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Cześć, Projekcik troszkę inny niż wszystkie ale mimo to chciałem się z Wami podzielić swoimi wypocinami :oops: Właściciel dobrze mi znanej S8 nosił się z zamiarem zakupienia nowych felg do swojego wozidełka. Jak się okazało, alusy były w opłakanym stanie i było dużo wątpliwości czy jest sens je brać. Obiecałem, że je obejrzę i spróbuje naprawić ile dam radę. Felgi przyszły kurierem prosto do mnie więc otworzyłem paczkę i obejrzałem co to za kwiatki. Brudu nie było za wiele, widać, że sprzedający przeciągnął je z grubsza mokrą szmatą ;) Najgorsze były rysy i zmatowienia, jakby od używania zmywaka kuchennego lub innego guana, miejscami z przetarciem koloru.. O Bogowie.. Mieliśmy 2 dni na ewentualną odsyłkę więc szybkie przemycie i sprawdzenie czy rysy znikną. Palec + MF + Menzerna FG500 i mała pięćdziesiątka: Coś szło ale trzeba było nad tym dłużej posiedzieć.. W międzyczasie, z powodu rantów w opłakanym stanie, właściciel poprosił mnie abym i z tym coś zrobił. Załadowałem więc felgę do auta, zawiozłem na dobór koloru a później zacząłem przygotowywać powierzchnię. A było co przygotowywać: Krawędzie wygładzone dremelkiem (ależ to przydatne urządzenie :u ) Czas na malowanko: Później polerowanko: Nałożyłem 4 grube warstwy farby które wygładziłem później papierem ściernym i ostatecznie, cienko, pokryłem następną warstwą farby aby wyrównać fakturę powłoki. Poza tym wypolerowałem ręcznie wszystkie fronty (kupiłem stożek Lare ale w ogóle się nie sprawdził.. :-q ) przy użyciu Menzerny FG500 oraz MF. Robiłem po 3 podejścia. Bębny wypolerowane futrem. Całość została później przeleciana S17 na pomarańczowej gąbce ABW. Na końcu felgi zostały zabezpieczone woskiem Collinite 476s. Tak wyszło ostatecznie: Zaczęło się nawet odbijać: Na aucie: Wiem, nie wyszło idealnie, z 50cm widać chałturę ( :roll: ), ale jak właściciel zobaczył kółka, zacytował tytuł nowego filmu o pewnych polskich raperach ;) W momencie pisania relacji przyszło mi do głowy, że mogłem użyć pistoletu, no ale.. :roll: Może następnym razem. Pozdrawiam gorąco :-h Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNB SWEDEN Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Kawal dobrej roboty :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Nice Job... nichce cie rozczarowac...ale dlugo ten kolor nie polezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
junior74 Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 W momencie pisania relacji przyszło mi do głowy, że mogłem użyć pistoletu, no ale..A juz miałem pisać,że kompresor zarabia na siebie Mi się podoba to nie apteka :u Z 50 cm to 2latek tylko zobaczy chałturę :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 9 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Października 2012 Wyszło gitara :) :-bd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 10 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 nichce cie rozczarowac...ale dlugo ten kolor nie polezyDlaczego? Właściciel dostał farbę, w razie czego będzie uzupełniał ;) Mi się podoba to nie aptekaO toto :u Z 50 cm to 2latek tylko zobaczy chałturęPóźniej staliśmy przy aucie zgięci w pół i szukaliśmy uzupełnień - było ciężko \:D/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Wyszło dobrze, kompresor się nie marnuje :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybercik Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Wyszło dobrze, kompresor się nie marnuje :uNastępny :lol: Felgi ślicznie wyszły ale wzór też niczego sobie :twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaV Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Faktycznie troche widać te pokaleczone ranty. Nie dało sie już wiecej ich spolerowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Dobra robota :u Rozumiem że ubytki uzupełniłeś ? jeżeli tak to czym ? Powierzchnie jakoś przygotowałeś przed lakierowaniem ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dark_wolf Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Widzę każdy wpada na ten sam pomysł przy oglądaniu :P Ładnie zrobione, chciałbym tylko zobaczyć jak cała ta ruda i smoła puszcza z felgi ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 10 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Nie dało sie już wiecej ich spolerowac?Wycinając więcej rantu musiałbym dołożyć więcej farby a te cztery warstwy które były i tak miały problem z wyschnięciem :( Ogólnie, gdybym miał zrobić je na lalkę, potrzebowałbym więcej czasu. A jego nie miałem :roll: Rozumiem że ubytki uzupełniłeś ? jeżeli tak to czym ?Ubytki uzupełnione na grubo farbą i pędzelkiem malarskim ;) Powierzchnie jakoś przygotowałeś przed lakierowaniem ?Przed malowaniem ;) Zwykłe zeszlifowanie krawędzi oraz odtłuszczenie zmywaczem silikonowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Wiem że są specjalne szpachle do felg, ale i tak wyszło super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Ubytki uzupełnione na grubo farbą i pędzelkiem malarskim ;)i nie było problmu z wyważaniem? einfachowo to zrobiłeś :cry: szpachla to też pół środek - na lekkie wystarcza- potem naspaw zostaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 10 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Wiem że są specjalne szpachle do felg, ale i tak wyszło super.Tak, są. Tutaj koszt samej farbki (minimum w mieszalni to 100ml) wyniósł 20zł. Dość niski koszt naprawy :) Dzięki :u i nie było problmu z wyważaniem? W jakim sensie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 damianese napisał(a):i nie było problmu z wyważaniem? W jakim sensie? w takim że u wulkanizoatora miszczu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Jest dobrze. Oby łuszczyca ich nie dopadła. Mi by się nie chciało pewnie by w proszek poszły. :-bd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 10 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Dandek, podczas odziewania felgi farba nawet nie ruszona została :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 nie o to chodzi- skoro z koła polerowaleś fragmenty rantu to musi być róznica w gramaturze i przy wywarzaniu powinno bić felgą- czaisz? ech- jj. byłeś kiedyś u wulkanizatora wyważać felgi? :? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 JJ jak mowie ze nie polezy to nie dlatego ze nie wierze w twoje umiejetnosci. Po prostu malowane pistoletem nigdy dlugo nie siedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Damian...to nie jest problem. Felgi ważymy nie tylko ciężarkami ale ustawieniem opony. Jestem pewien że poszło lekko ;) malowane pistoletem nigdy dlugo nie siedzi.To prawda :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianese Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Felgi ważymy nie tylko ciężarkami ale ustawieniem opony. Jestem pewien że poszło lekko ;) to wiem tylko nie wiem ile dżeju zdarł rantu :u najlepiej to szkiełkowanie proszek piec i klar - ale tak też ładnie żeby nei było że się czepiam :ymapplause: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 najlepiej to szkiełkowanie proszek piec i klarGeldy pewnie były ograniczeniem ale masz rację. ale tak też ładnieNo ba :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Panowie a dlaczego malowanie pistoletem nie jest trwałe :?: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soll Opublikowano 10 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 10 Października 2012 Dzeju malował na grubo pyndzelkiem, sam napisał że za późno się skapnął że kompresorek & pistol czeka na swoją szansę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi