kermit Opublikowano 20 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 Niedawno trafił do dziupli wechikuł z dość mocno sfatygowanymi reflektorami Tak naprawdę to aparat dość litościwie obszedł się z tą zarazą… :-o Jak wynikało z relacji właścicielki lampy poddawane były próbie reanimacji z jak widać miernym skutkiem. Anonimowy Artysta pozostawił po sobie wiele autografów w postaci długich i głębokich rys na zderzaku i błotnikach w okolicy lamp,pracował niestety razem ze swoim kumplem Rozpuszczalnikiem Nitro #-o . Pracę zacząłem od papieru 350 na sucho! …i tu dopiero widać stopień zniszczenia : po prawej(pasażer) lampa zmatowana, po lewej(kierowca) nie ruszana. Wielkiej różnicy to tu nie widać… Następnie 400 na sucho i 600 mokro,800,1000,1200,1500, FC 3M, zółty korek,menzerna 4000 i.. Niestety po nitro pozostało parę blizn no i lampy już zachodziły od środka ale choć przegląd miały szansę przejść! Druga strona analogicznie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 20 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 po prawej(pasażer) lampa zmatowana, po lewej(kierowca) nie ruszana Hmm po co matowałeś już matowe lampy ? :D Dobra robota :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szynka Opublikowano 20 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 …i tu dopiero widać stopień zniszczenia : po prawej(pasażer) lampa zmatowana, po lewej(kierowca) nie ruszana. Wielkiej różnicy to tu nie widać… Następnie 400 na sucho i 600 mokro,800,1000,1200,1500, FC 3M, zółty korek,menzerna 4000 i.. Dobrze wyszło ! Dawno nic nie wrzucałeś :ugeek: I dlaczego nie robiłeś mniejszymi papierami - 2/2,5/3k ? Lepiej Ci się tak robi czy czas ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Łukasz Opublikowano 20 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 Masakra, takich lamp to jeszcze nie widziałem... Co trzeba robić, żeby doprowadzić lampy do takiego stanu? :roll: :o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
escimo Opublikowano 20 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2012 Łukasz: chyba dosłownie "NIC" :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kermit Opublikowano 21 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 …i tu dopiero widać stopień zniszczenia : po prawej(pasażer) lampa zmatowana, po lewej(kierowca) nie ruszana. Wielkiej różnicy to tu nie widać… Następnie 400 na sucho i 600 mokro,800,1000,1200,1500, FC 3M, zółty korek,menzerna 4000 i.. Dobrze wyszło ! Dawno nic nie wrzucałeś :ugeek: I dlaczego nie robiłeś mniejszymi papierami - 2/2,5/3k ? Lepiej Ci się tak robi czy czas ? Ze strachu...tzn trochę bałem się że takich gradacji nie wyprowadzę jak należy a i auto marki której sensu istnienia do końca nie udowodnino =)) więc do końca nie wiesz czy na grubości lamp też nie oszczędzali... Masakra, takich lamp to jeszcze nie widziałem... Co trzeba robić, żeby doprowadzić lampy do takiego stanu? :roll: :oAuto po szkole jazdy CODZIENNIE myte na myjni automatycznej+ Anonimowy Artysta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARCO Opublikowano 21 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Października 2012 . Co trzeba robić, żeby doprowadzić lampy do takiego stanu? Próbować je reanimować nitro. ostatnio tez miałem takie lampy do zrobienia. A właściwie jedną. Auto było u malownika i podejrzewam ze w jakiś nieopisywalny sposób na lampie znalazł się lakier. No wiec chłopaki bez zastanowienia nitro w rękę i heja. Efekt był taki sam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 No właśnie Darku, tak jak zapytał szynka - dlaczego nie sięgałeś po 2000, 2500 papiery? Byłoby łatwiej wycinać pastami.. Ogólnie metamorfoza super :u Wrzucaj relacje częściej :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
minetoo Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 Osiągnięcie klarownośći akrylu jest stosunkowo łatwe. Korekta powyższego to inna bajka. Czy tu nastąpiła? Podyskutujemy o tym w Łodzi na spotkaniu ludzi pierdolniętych :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kermit Opublikowano 22 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 No właśnie Darku, tak jak zapytał szynka - dlaczego nie sięgałeś po 2000, 2500 papiery? Byłoby łatwiej wycinać pastami.. Ogólnie metamorfoza super :u Wrzucaj relacje częściej :) =)) no starość nie radość myślałem że idzie o gradację 200,250 300 nie zauważyłem "k" JJ,jak robisz sam to twój największy wróg to :!! foty to ostatnia rzecz o której myślisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2012 JJ,jak robisz sam to twój największy wróg to :!! foty to ostatnia rzecz o której myślisz...Wiem o czym mówisz.. 8-| Chociaż często bije się w pierś, że nie poświęciłem pięciu minut na szybkie zrobienie końcowych fotek, Volvo które robiłem ostatnio przeszło niezłą metamorfozę w środku, fotki 'przed' są, 'po' ni chu chu ~x( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi