KEIL1 Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Witajcie Przystąpiłem do testu gąbki 4nano trochę z uśmiechem na twarzy i niedowierzaniem w jej skuteczność, miałem też cichą nadzieje, że efekty będą gorsze niż na filmie producenta-inna kwestia, że jest to mój pierwszy kontakt z tego typu produktem. Do testu wykorzystałem: -Gąbkę 4nano Dirt Eliminator -Wiadro czystej wody -Dwie Stalowe felgi dostawczego jumpera mające niecałe 6 lat oraz 286tyś przebiegu i na pewno sporo klocków hamulcowych za sobą :) do tego na pewno nigdy niczym nie zabezpieczone i nie umyte jak należy a umyte w ogóle to pewnie z pół roku temu. Opis -Zamoczenie gąbki w wiadrze w trakcie wyciągania lekkie przyciśnięcie do ścianki bocznej aby usunąć nadmiar wody -Delikatne przecieranie po feldze praktycznie bez nacisku -Wypłukanie gąbki takie z 2-3 cykle, efekt na zdjęciach praktycznie po pierwszym już taki reszta to "drobne poprawki", akcja na 2 może 4 minuty na koło Ja jestem w sporym szoku co potrafi ta mała niepozorna gąbeczka przy użyciu tylko wody, dodając do tego całkiem rozsądną cenę przy kilku sztukach wydaje się być produktem "must have"-zastosowanie w garażu lub domu zawsze się znajdzie być może nie koniecznie felgi jeśli zabezpieczone myjemy "ciśnieniem"; lub tak lubianym bilberry + pędzel :) Gąbka po teście wygląda słabo ale postaram się coś trudnego jeszcze "przetrzeć" Felga nr1 Felga nr2 Dziękuje firmie 4nano za możliwość otrzymania gąbeczki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Daj zdjęcie gąbeczki po wyczyszczeniu tych felg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 A ktora to gabka? ta biala? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KEIL1 Opublikowano 28 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 ta gąbeczka http://sklep4nano.pl/108-dirt-eliminator.html zdjęcie "po" dodam do 5 minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Romek, to magiczna gąbka, 4nano nie odkryło Ameryki... :) http://www.detailingclub.pl/viewtopic.php?f=14&t=1423 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KEIL1 Opublikowano 28 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Gąbeczka po: nie ukrywam, że jej nie oszczędzałem czyli mogłem być delikatniejszych a na tych dużych dziurach to aż wióra leciały :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s.martino Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 No teraz jasne, tez myslalem o magicznej gabce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 28 Października 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 Skóry też nieźle doczyszcza ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KEIL1 Opublikowano 28 Października 2012 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 dla mnie kosmos i zupełna nowość a słowo magiczna jest jak najbardziej na miejscu hehe :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 Witam, test magicznej gąbeczki spod znaku 4nano.Czyli ile magii w magicznej gąbeczce? Przez producenta przedstawiany jako gąbka,która niczego się nie boi,a potrzebuje tylko wody. Do prawda? 8-) Zaraz to sprawdzimy ;) Do testu posłużyła przednia felga z Opla Zafiry B po 141kkm, nie mycia od środka,niby nic specjalnego,smaczku jednak dodaje fakt,że auto ma tylko jedne felgi,a w swojej karierze zjadło 3komplety(tydzień temu założony 4ty) :mrgreen: najszybsza we wsi i okolicy :D Żeby zobrazować z czym mamy do czynienia Że tak powiem,wali gruzem :D No to dawajcie to to,rękawice naciągnięte i ogień. Zgodnie z zaleceniem przyciskana do ścianki,bez wykręcania. Pełen sceptycyzmu zaczynam machać po feldze i...bez kitu coś bierze :P Pomachałem, pomachałem,jak dla mnie efekt zadowalający jedynie nie poradziło sobie z tym Ale to już sprawka dla prixa Zakończyłem na tym etapie,gdybym miał samochód cały czas pod ręką wyglądało to by inaczej,ale jak czas goni,to miałem wybór,ogarnąć i zawoskować samochód,czy odgruzować felgi.Wybór był oczywisty,będzie wiosna,będzie korekta i relacja 8-) Zrobiłem 3pozostałe felgi z zewnątrz do tego chlapacze i hokej pod zderzakiem,dało to w kość znacznie gąbeczce,ale jeszcze to nie było jej ostatnie słowo. Ogólnie moim zdaniem gąbeczka spełniła swoją rolę :u Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman_marcin Opublikowano 1 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2012 Główną robotę wykonała, ciekawe jest czy różni się czymś od pozostałych tzw. "magicznych" gąbek. Fajnie, że się podzieliłeś z nami :u Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubik Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Gąbeczkę dostałem od 4nano do testów ;) W porównaniu z gąbką flexi,jest sporo większa http://sklep4nano.pl/108-dirt-eliminator.html Myślę,że warta tego 5taka ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JJ. Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2012 Wątki połączone. Kubik, na przyszłość kolego - używamy znaczników do wstawiania linków :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi