s.martino Posted October 30, 2012 Report Share Posted October 30, 2012 Nie ma za duzo co pokazywac, bo auto praktycznie nowe z DE przyjechalo. Bylo mycie i sredni polish. Mycie: Citrus prewasch VP Mac 124 Concetrated schampoo VP Kola: Bilberry VP Purple rain AB Polish: Monello mezzo Pad: Urban i LC pomaranczowe LSP: Classic Gloss VP Tak jak wjechalo: Startujemy, na poczatek felgi Prewash Pedzelek Gabka i dwa wiadra Glinka soft, jeszcze nazwy dla nie nie znalazlem....myslalem super, mega, quartz, nano, micro, macro, kosmiczna glinka z 6 € :lol: Z flexa az sie dymi Smarujemy Usuwamy A tak wyszlo Ogulnie to nie ma czym sie czwalic, taki szybki wash&wax. Do tego dzionek bez slonca to i gloss nie bardzo widac. Ale jeste zadowolony, bo bedzie czesto z ta ( i innymi ) BMW gosc wpadal. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
junior74 Posted October 30, 2012 Report Share Posted October 30, 2012 A do prewasha to juz Ci się k...a kucnąć nie chciało =)) :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
s.martino Posted October 30, 2012 Author Report Share Posted October 30, 2012 Stre kosci i do tego wilgoc. Specialnie sobie sprayana pomke wzielem co by sie nie schylac :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
junior74 Posted October 30, 2012 Report Share Posted October 30, 2012 Też tak mam :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
s.martino Posted October 30, 2012 Author Report Share Posted October 30, 2012 No to po co sie pytal i OT mi robil :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
junior74 Posted October 30, 2012 Report Share Posted October 30, 2012 Pocieszam sie,że nie tylko mi się nie chce :lol: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
szynka Posted October 31, 2012 Report Share Posted October 31, 2012 No, tak jak pisałeś Wash&Wax, ale jest dobrze :) Tylko tą naklejkę mogłeś odkleić z przedniego zderzaka ;) Ta gąbka z VP fajna ? PS. Ale ściana na 1szy zdjęciu nie wygląda ciekawie :? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
JJ. Posted October 31, 2012 Report Share Posted October 31, 2012 Martino, włosy hodujesz? ;)) Parę słów o nowym wosku VP? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lehto Posted October 31, 2012 Report Share Posted October 31, 2012 ten dressing na oponach to tak się dziwnie odbija czy jakoś nierówno leży - bo jakieś plamy widzę. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
s.martino Posted October 31, 2012 Author Report Share Posted October 31, 2012 No, tak jak pisałeś Wash&Wax, ale jest dobrze :) Tylko tą naklejkę mogłeś odkleić z przedniego zderzaka ;) Ta gąbka z VP fajna ? PS. Ale ściana na 1szy zdjęciu nie wygląda ciekawie :? Naklejki odkleic nie mozna, klient zabronil, Gabka z VP, tylko tej uzywam, nie lubie rekawic P.S. o scianach to nic nie mow, bo mnie cos trafi, nad nowa kwatera sie rozgladam Martino, włosy hodujesz? ;)) Parę słów o nowym wosku VP? Niema czasu do fryzjera pujsc, taki mam zapierXXl. Wosk smierdzi jak colli, latwo sie daje i usuwa, za ta cene warto miec, Ladnie kropelkuje, co do tralosci to jeszcze nie wiem, bo nie testowalem ten dressing na oponach to tak się dziwnie odbija czy jakoś nierówno leży - bo jakieś plamy widzę. Nie to jeszcze resztki wody, dressingu na oponach nie bylo, ba auto jest na testach ( stad ta naklejka) i Good Year nie pozwolil nic na opony polozycz, no i "wlascicielowi" tez sie dressingi nie podobaja...a klient nasz pan Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavlik Posted October 31, 2012 Report Share Posted October 31, 2012 ja również lubię jak mnie czasem flex'ik po paluszku posmyra :f :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
s.martino Posted October 31, 2012 Author Report Share Posted October 31, 2012 Dobra oko Pavlik, Ja tak czesto mam z tym kladzeniem palcow na BP, lubie poczuj jak maszyna po lakierze jezdzi :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pavlik Posted October 31, 2012 Report Share Posted October 31, 2012 Mam to samo i wg mnie tak właśnie najwygodniej jest trzymać Flex'a :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
miHoo79 Posted October 31, 2012 Report Share Posted October 31, 2012 To chyba wszyscy tak chwytamy :) a jak fajnie jak na gabce nie na rzep są "śmigiełka" to paznokietki obcięte ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
fireman_marcin Posted October 31, 2012 Report Share Posted October 31, 2012 A miałem pytać o dressing na oponach. Nówka auto to też wygląd się dużo nie zmienił, good job :u Tak swoją drogą podoba mi się ta nowa 3, lecz szkoda, że to początek gdzie 328i nie oznacza wolnossącej 6cylindrówki, której dźwięk rozpoznawało się z daleka :roll: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark_wolf Posted October 31, 2012 Report Share Posted October 31, 2012 Fajna praca :u Jak wg Ciebie gąbka od VP spienia roztwór szamponu? Jak tradycyjne duże, żółte gąbki, czy słabiej? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
s.martino Posted October 31, 2012 Author Report Share Posted October 31, 2012 Piotr nie wiem o jaka tradycyjna zolta ci chodzi, ale ta od VP jest Ok. Lubie ja bo jakos tak dobrze mi szampon "przytrzymuje" i dobrze sie slizga. Wczesniej urzywalem rekawic z welny ale to nie dla mnie. Z innych gabek to mam porownanie do Dodo, tez dobry sprzet, nie czulem wielkiej roznicy Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
minetoo Posted October 31, 2012 Report Share Posted October 31, 2012 Piotrek wiem że lubisz gąbki więc jeśli chodzi o spienianie i wszystko to czego od gąbki oczekujesz to...kup tego Valeta. Dodatkowo fajnie wygląda :u Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dark_wolf Posted October 31, 2012 Report Share Posted October 31, 2012 Piotr, dzięki za podpowiedź :) No i przypuszczam, że nie będzie się rwać jak te marketowe po dyszce, potrafią po paru myciach już być w strzępach. Dodana do listy zakupów ;) Martino, te duże żółte to chodziło mi o takie najbardziej klasyczne, standardowe gąbki do auta ;) EOT ;) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
masa140 Posted November 3, 2012 Report Share Posted November 3, 2012 s.martino fajna robota :u a co z tą wodą po myciu robisz? Zbierasz jakoś z podłogi czy zostawiasz aż wyschnie? :?: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
s.martino Posted November 3, 2012 Author Report Share Posted November 3, 2012 Dzieki masa. Nie woda sama odplywa bo sa kratki w podlodze, akurat sie cos zapchalo i nie odplywala zdyt dobrze. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts